ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ

Γιατι να πάτε: 
ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ 'ΑΚΤΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ'

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

6 days

Αναχωρήσεις

15/6

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
285
αναλυτικά

ΜΟΝΗ ΡΙΛΛΑΣ - ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ - ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ - ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ - ΜΟΝΗ ΑΛΑΤΖΑ - ΒΑΡΝΑ - ΑΓΧΙΑΛΟΣ - ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ (ΠΥΡΓΟΣ) - ΣΩΖΟΠΟΛΗ - ΞΑΝΘΗ
Start your journey

1Η ΗΜΕΡΑ, ΑΘΗΝΑ - ΜΟΝΗ ΡΙΛΛΑΣ - ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ: Αναχώρηση στις 6.30 π.μ. από ΑΘΗΝΑ, στάσεις στην περιοχή της ΛΑΜΙΑΣ και της Λάρισας και η διαδρομή μας συνεχίζεται μέσω ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ για το Μοναστήρι και ιστορικό Μουσείο της ΡΙΛΛΑ. Επίσκεψη στα ανεκτίμητα κειμήλια και το Μουσείο του ιστορικού Μοναστηριού και συνεχίζουμε για το γνωστό χειμερινό θέρετρο του ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ, άφιξη, δείπνο, διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ, ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ - ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ - ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ (NESSEBAR): Πρωινή αναχώρηση για τη δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Βουλγαρίας, τη ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ. Φθάνουμε και αρχίζουμε αμέσως τη γνωριμία με την πόλη, με κυριότερα σημεία ενδιαφέροντος την ΠΑΛΑΙΑ ΠΟΛΗ, τους ΜΙΝΑΡΕΔΕΣ ΝΤΖΟΥΜΑΓΙΑ και ΙΜΑΡΕΤ, το ΑΡΧΑΙΟ ΡΩΜΑΪΚΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ και το σπίτι - Μουσείο ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΓΛΟΥ. Η όμορφη διαδρομή μας συνεχίζεται για τις γραφικές ακτές της Μαύρης θάλασσας και τη μαγευτική παραλία της ΑΚΤΗΣ του ΗΛΙΟΥ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

3Η ΗΜΕΡΑ, ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ - ΜΟΝΗ ΑΛΑΤΖΑ - ΒΑΡΝΑ: Μια υπέροχη διαδρομή με φόντο τη ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ, μας οδηγεί στη ΜΟΝΗ ΑΛΑΤΖΑ, λίγο βορειότερα από την πόλη της ΒΑΡΝΑΣ, χτισμένη ολόκληρη μέσα σε βράχο, υπήρξε το Μεσαίωνα κατοικία Ασκητών, ενώ σήμερα εξακολουθεί να προσελκύει θαυμαστές της ιστορίας και του μυστικισμού. Επόμενος σημαντικός σταθμός η ΒΑΡΝΑ, όπου στη σύντομη περιήγηση μας θα δούμε την πλατεία της 9ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, το ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, την ΟΠΕΡΑ, την ΕΚΚΛΗΣΙΑ της ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗΣ και το ΕΝΥΔΡΕΙΟ. Ακολουθεί χρόνος ελεύθερος για περιπάτους και γεύμα προαιρετικά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, χρόνος ελεύθερος δείπνο, διανυκτέρευση.

4Η ΗΜΕΡΑ, ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ - ΑΓΧΙΑΛΟΣ - ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ (ΠΥΡΓΟΣ) - ΣΩΖΟΠΟΛΗ: Η ημέρα μας θα ξεκινήσει με επίσκεψη στην παλαιά πόλη της ΜΕΣΗΜΒΡΙΑΣ με τις 42 εκκλησίες, τα τείχη της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ (παλαιά Μητρόπολη) και την παλαιά πόλη προστατευόμενο μνημείο της UNESCO. Αμέσως μετά η "περιπλάνηση" μας συνεχίζεται νότια με επίσκεψη στην ΑΓΧΙΑΛΟ, με την άλλοτε Ελληνική ΜΟΝΗ του ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, αλλά και την πόλη και μεγαλύτερο λιμάνι της Βουλγαρίας το ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ, όπου θα έχουμε χρόνο για περιπάτους, στο μεγάλο παραθαλάσσιο πάρκο και τον εμπορικό πεζόδρομο. Τελευταίος σταθμός για σήμερα η παλαιά αποικία των Ελλήνων η ΣΩΖΟΠΟΛΗ (Αρχαία Απολλωνία), ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά θέρετρα της Βουλγαρίας. Ιδρύθηκε από Έλληνες αποίκους τον 7ο αιώνα π.Χ. και είχε την ονομασία 'Ανθεια, ενώ σύντομα μετονομάστηκε σε Απολλωνία εξαιτίας του ναού του Απόλλωνα που βρισκόταν στην περιοχή. Με αμμώδεις παραλίες, παραδοσιακή βουλγαρική αρχιτεκτονική και γραφικά πλακόστρωτα στενά προσελκύει πλήθος τουριστών κάθε χρόνο. Σήμερα, πολλοί κάτοικοι της παλαιάς πόλης, απόγονοι των Ελλήνων που δε μετανάστευσαν, εξακολουθούν να χρησιμοποιούν την Ελληνική γλώσσα και να κρατούν τις παραδόσεις μέσα από τον τοπικό Ελληνοβουλγαρικό σύλλογο. Σημαντικά σημεία αναφοράς οι εκκλησίες της ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ του ΑΓΙΟΥ ΖΩΣΙΜΟΥ και του ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ και των ΑΓΙΩΝ ΚΥΡΙΛΛΟΥ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΙΟΥ, όπου φυλάσσονται τα λείψανα του ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ του ΒΑΠΤΙΣΤΗ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.

5Η ΗΜΕΡΑ, ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ - ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ - ΞΑΝΘΗ: Πρωινό και αναχώρηση για ΞΑΝΘΗ μέσω ΣΒΙΛΕΓΚΡΑΝΤ, με ενδιάμεση στάση στο ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ και σε ΚΑΦΕ της Εγνατίας οδού. Τακτοποίηση το βράδυ στο ξενοδοχείο μας, χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.

6Η ΗΜΕΡΑ, ΞΑΝΘΗ - ΚΑΒΑΛΑ - ΑΘΗΝΑ: Αναχώρηση για ΑΘΗΝΑ, με στάσεις στην πόλη της ΚΑΒΑΛΑΣ, το ΛΙΤΟΧΩΡΟ και σε ΚΑΦΕ της Εθνικής οδού, άφιξη το βράδυ.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 15/6.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ: 6 ΗΜΕΡΕΣ.

Τιμή συμμετοχής ανά άτομο
σε Δίκλινο 3ο άτομο έως 12 ετών Επιβάρυνση Μονόκλινου
285€ 250€ +115€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • *Εκδρομές - περιηγήσεις με σύγχρονα πούλμαν.
 • *Διαμονή, 1 διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο LION 4* στο ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ ή εφάμιλλο, με πρωινό και δείπνο.
 • *3 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο ΜΑRVEL - SUNNY BEACH 4* ή εφάμιλλο στη MEΣΗΜΒΡΙΑ, με τρία πρωινά και τρία δείπνα.
 • *1 διανυκτέρευση στην Ελλάδα σε ξενοδοχείο 3* με πρωινό μπουφέ.
 • *Αρχηγός - συνοδός.
 • *Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης.
 • *Φ.Π.Α.
 • *Φόροι διαμονής.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • *Είσοδοι σε Μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους.
 • *Ποτά στα προσφερόμενα δείπνα.
 • *Ό,τι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα και τις παροχές του.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Είναι δυνατόν οι διανυκτερεύσεις στην Ελλάδα να γίνουν και στην πόλη της Κομοτήνης ή της Καβάλας.

Start your journey