ΜΑΡΑΚΕΣ CITY BREAK

ΜΑΡΑΚΕΣ CITY BREAK

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

From 4 to 5 days

Αναχωρήσεις

Κάθε Δευτέρα (5ημ) & Παρασκευή (4ημ) από 09/09 έως και 23/03

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
425 με φόρους αεροδρομίων
αναλυτικά

ΜΑΡΑΚΕΣ
Start your journey

1η ΗΜΕΡΑ:  ΑΘΗΝΑ - ΜΑΡΑΚΕΣ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και πτήση για τo Μαρακές, την ωραιότερη πόλη του Μαροκινού Νότου. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΡΑΚΕΣ – ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

Πρωινό και περιήγηση στο Μαρακές, που η ομορφιά του ξεπερνάει τη φαντασία του ταξιδιώτη. Γνωστό ως το “Μαργαριτάρι του Νότου” ιδρύθηκε τον 11ο αιώνα από τους Αλμοραβίδες, τους ιδρυτές του Μαρόκου. Θα ξεκινήσουμε από το μνημείο του Saadien, τους Κήπους Menara, το τζαμί Koutoubia, το παλάτι Bahia και το μουσείο Dar Si Said, τις αγορές και τους μικρούς δρόμους που προσφέρουν ένα συναρπαστικό θέαμα. Ακολουθούν οι κήποι Majorelle (Yves Saint Laurent). Τέλος, θα επισκεφθούμε την φημισμένη πλατεία Djemaa El Fna και στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να κάνουμε βόλτες και αγορές στο συναρπαστικό και μυστηριώδες παζάρι της πόλης. Θα αγοράσουμε σουβενίρ, δερμάτινα είδη, σπαθιά των Βέρβερων, ή αντικείμενα των Τουαρέγκ φερμένα από τα βάθη της Σαχάρας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ, όποιος θέλει μπορεί να παρακολουθήσει (μεταφορά εξ’ ιδίων) το ξεχωριστό θέαμα της πλατείας: παραμυθάδες, γητευτές φιδιών, άνθρωποι που καταπίνουν φωτιές. Διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΡΑΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΗΜΕΡΑ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΟΥΑΡΖΑΖΑΤ–ΚΑΣΜΠΑ ΑΪΤ ΜΠΕΝ ΧΑΝΤΟΥ)

Πρωινό και ημέρα ελεύθερη. Προαιρετικά (έξοδα ατομικά) δυνατότητα για ολοήμερη εκδρομή στην Ουαρζαζάτ. Στη διαδρομή μας θα μας συντροφεύει η ογκώδης φιγούρα του Άτλαντα, του ψηλότερου βουνού της βόρειας Αφρικής. Στη θεαματική μας διαδρομή θα περάσουμε από τις ορεινές κοιλάδες του Άτλαντα και από τοπία γεμάτα από κάσμπες και παραδοσιακά σπίτια Βερβέρων, που είναι γνωστά ως Κσαρ. Πρώτη μας στάση  στο χωριό Aït Ben Haddou, που έχει χαρακτηριστεί εθνικό μνημείο, όπως και μνημείο της UNESCO για τη μοναδική προ-Σαχάρια αρχιτεκτονική του. Τελικός μας προορισμός η μυθική Ουαρζαζάτ, αφετηρία των παλιών καραβανιών, που έκαναν τη διαδρομή μέχρι το Τιμπουκτού σε 54 ημέρες. Η  πόλη, από  τις  νεότερες   που   ιδρύθηκαν   από  τους   Γάλλους   το  1920  σε   εξαιρετική   γεωγραφική  θέση   ως   βάση  στρατιωτικής  μονάδας   που   έλεγχε  το  νότο,   σήμερα  είναι  μια  τουριστική  βάση  και   έδρα  σπουδαίων    κινηματογραφικών   στούντιο. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα. Αναζητήστε το εστιατόριο Chez Dimitri, το μοναδικό ελληνικό εστιατόριο της πόλης (ίσως και σε όλο το Μαρόκο) από το 1928!Επιστροφή το βράδυ στο Μαρακές και το ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΡΑΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΗΜΕΡΑ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΕΣΣΑΟΥΙΡΑ)

Πρωινό και ημέρα ελεύθερη. Προαιρετικά (έξοδα ατομικά) δυνατότητα για ολοήμερη εκδρομή στην παραθαλάσσια Εσσαουίρα, το “Κόσμημα του Ατλαντικού” όπως συνηθίζουν να την ονομάζουν οι ντόπιοι. Θα θαυμάσουμε το παραθαλάσσιο κάστρο, τα ρομαντικά καλντερίμια του και τις σκεπαστές στοές, τα μικρά μαγαζάκια με τα όμορφα είδη τέχνης αλλά και την ψαραγορά με τα φρέσκα ψάρια. Το απόγευμα επιστροφή στο Μαρακές και το ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΡΑΚΕΣ - ΑΘΗΝΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο του Μαρακές, για την πτήση της επιστροφής μας στην Ελλάδα.

 

 

Σημείωση: Το 4ήμερο πρόγραμμα δεν περιλαμβάνει την 3η ημέρα του παραπάνω 5ήμερου προγράμματος.

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΑΘΗΝΑ-ΜΑΡΑΚΕΣ - ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΠΤΗΣΗ ΤΗΣ RYANAIR (ΝΑΥΛΟΣ PLUS)
 • ΦΟΡΟΥΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ & ΕΠΙΝΑΥΛΟ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
 • 20 ΚΙΛΑ ΠΑΡΑΔΟΤΕΑ ΑΠΟΣΚΕΥΗ & 2 ΧΕΙΡΑΠΟΣΚΕΥΕΣ
 • 3 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ RIAD ή ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 4* ή 5* ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΑΣ
 • ΠΡΩΙΝΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
 • ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ (ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 4* &  5*)
 • ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
 • ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ
 • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΠΙΚΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • ΚΟΣΤΟΣ ΕΙΣΟΔΩΝ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ.
 • ΦΙΛΟΔΩΡΗΜΑΤΑ & ΑΧΘΟΦΟΡΙΚΑ 20€ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ, ΠΛΗΡΩΤΕΑ ΤΟΠΙΚΑ.
 • ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ-ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ & ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΞΟΔΑ.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

 • ΟΙ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 2 ΑΤΟΜΑ.
 • ΤΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΕΧΕΙ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΘΕΙ ΜΕ ΜΕΓΙΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ 200€.  
 • ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 4* &  5* ΣΤΟ ΜΑΡΟΚΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΔΕΕΣΤΕΡΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ.
 • Η ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 8 ΑΤΟΜΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΑΓΓΛΟΦΩΝΟ ΣΥΝΟΔΟ.

 

090

Start your journey