Μέλας Δρυμός - Αλσατία (X-MAS 2017)

Μέλας Δρυμός - Αλσατία (X-MAS 2017)

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

5 days

Αναχωρήσεις

22/12 ● 3/1

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
495
αναλυτικά

Γερμανία

Φράιμπουργκ, Στρασβούργο, Κολμάρ, Χαϊδελβέργη, Μπάντεν – Μπάντεν
Start your journey

1η μέρα: Αθήνα - Φρανκφούρτη (περιήγηση) - Χαϊδελβέργη

Πρωινή πτήση για τη Φρανκφούρτη, άφιξη και περιήγηση στο παλιό κομμάτι της πόλης -πατρίδας του Γκαίτε, όπου θα δούμε το σιντριβάνι, την εκκλησία του Αγ. Νικολάου, τα κουκλίστικα σπίτια της Romerberg κ.ά. Θα καταλήξουμε στον ποταμό Μάιν, που θα μας επιτρέψει να απολαύσουμε το θέαμα των ουρανοξυστών του οικονομικού κέντρου της Ευρώπης, το λεγόμενο «Μάινχαταν». Πορεία για τη Χαϊδελβέργη, άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

2η μέρα: Χαϊδελβέργη

Πρόγευμα και αναχώρηση για τη περιήγηση μας στην ιστορική Χαϊδελβέργη. Θα βαδίσουμε στο ιστορικό κέντρο με τις ενδιαφέρουσες εκκλησίες των Ιησουιτών και του Αγ. Πνεύματος, θα θαυμάσουμε τα μπαρόκ κτίρια, την πλατεία της αγοράς με τα παραδοσιακά καφέ. Μετά την περιήγηση μπορούμε να ανεβούμε στο κάστρο και να θαυμάσουμε από εκεί τη θέα στην πόλη και τον ποταμό. Απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

 

3η μέρα: Στρασβούργο– Χριστουγεννιάτικο δείπνο (για την αναχώρηση 22/12)

Πρόγευμα και αναχωρούμε για το Στρασβούργο, όπου θα δούμε τη «Μικρή Γαλλία», το μεγάλο Καθεδρικό ναό της πόλης, τις Χριστουγεννιάτικες αγορές της, με τα κανάλια και τα πολλά γεφυράκια. Περιήγηση στο ιστορικό κέντρο. Ελεύθερος χρόνος στις αγορές και επιστροφή στη Χαϊδελβέργη. Το βράδυ ακολουθεί δείπνο σε εστιατόριο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

 

4η μέρα: Μέλανας Δρυμός - Μπάντεν Μπάντεν - Καταρράκτες Τρίμπεργκ

Σήμερα θα επισκεφθούμε το Χριστουγεννιάτικα στολισμένο Μπάντεν Μπάντεν. Σύντομη επίσκεψη εξωτερικά στα λουτρά Καρακάλα και περίπατος στην Λιχτεντάλερ Άλε, στις όχθες του ποταμού Όος, με το Καζίνο και το πάρκο. Στη συνέχεια πορεία για την «καρδιά» του Μέλανα Δρυμού. Θα φθάσουμε έως το παραμυθένιο χωριουδάκι Τρίμπεργκ με τους καταρράκτες του μέσα στο δάσος και το «χωριό των κούκων», εκεί όπου κατασκευάζονται τα γνωστά σε όλους μας ξύλινα ρολόγια. Επιστροφή στη Χαϊδελβέργη αργά το απόγευμα.

 

5η μέρα: Φρανκφούρτη - Αθήνα

Πρόγευμα και αναχώρηση για τη Φρανκφούρτη. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα. 

Start your journey