Μέλας Δρυμός - Αλσατία

Μέλας Δρυμός - Αλσατία

Γιατι να πάτε: 
Το Φράιμπουργκ ιμ Μπράισγκαου είναι πόλη της Γερμανίας στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης, στον Μέλανα Δρυμό. Έχει πληθυσμό 218,043 κατοίκους (Δεκέμβριος 2012). Είναι γνωστή για το πανεπιστήμιό της, το οποίο είναι από τα παλαιότερα της Ευρώπης και την πανεπιστημιακή κλινική της. Βρίσκεται σε μία κοιλάδα περιτριγυρισμένη με αμπελώνες και είναι η θερμότερη πόλη της Γερμανίας. Είναι ουσιαστικά η είσοδος στο Μέλανα Δρυμό, ένα από τα ομορφότερα δάση της Ευρώπης. Εκτός από το πανεπιστήμιό της είναι εξίσου γνωστή και ως μία από τις οικολογικότερες πόλεις της Ευρώπης καθώς έχουν υιοθετηθεί πολλά μοντέλα εξοικονόμησης ενέργειας, γεγονός που ανεβάζει πολύ το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων της.

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

5 days

Αναχωρήσεις

24/5

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
475
αναλυτικά

Φρανκφούρτη - Χαϊδελβέργη – Στρασβούργο - Μπάντεν Μπάντεν - Φράιμπουργκ – Κολμάρ - Ρίκβιρ
Start your journey

1η μέρα: Αθήνα – Φρανκφούρτη - Χαϊδελβέργη (περιήγηση)

Πρωινή πτήση για τη Φρανκφούρτη. Πορεία για τη Χαϊδελβέργη. Άφιξη στην ιστορική πόλη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Στη συνέχεια ξεκινάμε την περιήγησή μας πεζή. Θα βαδίσουμε στο ιστορικό κέντρο με τις ενδιαφέρουσες εκκλησίες των Ιησουιτών και του Αγ. Πνεύματος, θα θαυμάσουμε τα Μπαρόκ κτίρια, την πλατεία της αγοράς με τα παραδοσιακά καφέ. Μετά την περιήγηση μπορούμε να ανεβούμε στο κάστρο και να θαυμάσουμε από εκεί τη θέα στην πόλη και τον ποταμό. Απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

 

2η μέρα: Στρασβούργο

Πρόγευμα και αναχωρούμε για το Στρασβούργο, όπου θα δούμε τη «Μικρή Γαλλία», το μεγάλο Καθεδρικό ναό της πόλης, τα κανάλια και τα πολλά γεφυράκια. Περιήγηση στο ιστορικό κέντρο. Ελεύθερος χρόνος για αγορές και επιστροφή στη Χαϊδελβέργη. Διανυκτέρευση.

 

3η μέρα: Μέλανας Δρυμός - Μπάντεν Μπάντεν - Φράιμπουργκ

Σήμερα θα επισκεφθούμε το κουκλίστικο Μπάντεν Μπάντεν. Σύντομη επίσκεψη εξωτερικά στα λουτρά Καρακάλα και περίπατος στην Λιχτεντάλερ Άλε, στις όχθες του ποταμού Όος, με το Καζίνο και το πάρκο. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το Φράιμπουργκ. Στην πανοραμική περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης θα δούμε τον εντυπωσιακό Καθεδρικό ναό του 13ου αιώνα, χαρακτηριστικό δείγμα Ρομανικού και Γοτθικού ρυθμού, και το ιστορικό Κάουφχαους του 16ο αιώνα. Η βόλτα θα ολοκληρωθεί στο Δημαρχείο, απ’ όπου ξεκινά ένα μοναδικό σύμπλεγμα καναλιών και στενών πλακόστρωτων οδών με παραδοσιακά εστιατόρια που φημίζονται για τις τοπικές λιχουδιές από κυνήγι, αριστοκρατικά καφενεία και μπιραρίες.

 

4η μέρα: Κολμάρ – Ρίκβιρ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το Κολμάρ, το «στολίδι της Αλσατίας», που βρίσκεται στο «δρόμο του κρασιού». Θα περιηγηθούμε στο ιστορικό του κέντρο με τα παραδοσιακά σπίτια στις όχθες του ποταμού Λάουχ. Θα δούμε το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό αφιερωμένο στον Άγιο Μαρτίνο, όπως επίσης και μικρές πανέμορφες πλατείες με ενδιαφέρουσες υπαίθριες αγορές. Ελεύθερος χρόνος στο πιο όμορφο σημείο της παλαιάς πόλης, τη «Μικρή Βενετία», που χαρακτηρίζεται από κανάλια, περίτεχνες γέφυρες, αριστοκρατικά καφέ και εστιατόρια. Μη λησμονήσετε να φωτογραφηθείτε με φόντο την Οικία Πφίστερ, που κατασκευάστηκε γύρω στα 1537 και αποτελεί δείγμα Γερμανικής Αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής. Επόμενος σταθμός μας το χωριό Ρίκβιρ, ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός, γνωστός κυρίως για την αρχιτεκτονική των κτιρίων του 16ου αιώνα, που μοιάζουν ανέπαφα, και των τειχών που το περιβάλλουν. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

5η μέρα: Χαϊδελβέργη - Φρανκφούρτη (περιήγηση) - Αθήνα

Πρωινό και αναχώρηση για τη Φρανκφούρτη. Άφιξη και περιήγηση στο παλιό κομμάτι της πόλης-πατρίδας του Γκαίτε, όπου θα δούμε το σιντριβάνι, την εκκλησία του Αγ. Νικολάου, τα κουκλίστικα σπίτια της Romerberg κ.ά. Θα καταλήξουμε στον ποταμό Μάιν, που θα μας επιτρέψει να απολαύσουμε το θέαμα των ουρανοξυστών του οικονομικού κέντρου της Ευρώπης, το λεγόμενο «Μάινχαταν». Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής στην Αθήνα.

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Φρανκφούρτη – Αθήνα με τη Lufthansa
  • 4 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Marriott Heidelberg 4* ή παρόμοιο
  • Πρωινό καθημερινά
  • Μεταφορές και  μετακινήσεις βάσει προγράμματος  
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα
  • Έμπειρο συνοδό του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση έως 75 ετών

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων  150€
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 

Start your journey