ΛΙΜΝΗ ΤΗΣ ΟΧΡΙΔΑΣ

ΛΙΜΝΗ ΤΗΣ ΟΧΡΙΔΑΣ

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

5 days

Αναχωρήσεις

15/6

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
245
αναλυτικά

Οχρίδα, Μαύροβο, Φαράγγι Ράντικα, Όσιος Ναούμ, Στρούγκα, Μπίτολα
Start your journey

1η μέρα: Αθήνα - Λίμνη Οχρίδας

Αναχώρηση στις 06:45΄ από Αθήνα για τον συνοριακό σταθμό της Νίκης. Έλεγχος ταξιδιωτικών εγγράφων και συνεχίζουμε μέσω της πόλης Μπίτολα (ή Μοναστήρι), για να φθάσουμε το απόγευμα στη γραφική λίμνη της Οχρίδας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

 

 

2η μέρα: Οχρίδα, Φαράγγι Ράντικα, Μαύροβο

Μια πολύ όμορφη περιοχή θα ξετυλιχθεί σήμερα μπροστά μας, καθώς θα διασχίζουμε το μεγάλο φαράγγι Ράντικα, δίπλα στον ποταμό Ντριμ, όπου η φύση κάνει πολύ έντονη την παρουσία της σε μια πανδαισία χρωμάτων. Μέσω Ντέμπαρ/Δίβρης φθάνουμε στη μονή του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή. Επίσκεψη και συνεχίζουμε για το Μαύροβο, που βρίσκεται στις όχθες της ομώνυμης λίμνης. Σχετική παραμονή και επιστροφή στο ξενοδοχείο το απόγευμα. Χρόνος ελεύθερος για βόλτες στα πλακόστρωτα σοκάκια της Στρούγκας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

 

 

3η μέρα: Οχρίδα, Όσιος Ναούμ, Μίνι κρουαζιέρα

Ξεχωριστή η σημερινή εμπειρία, αφού με τουριστικό πλοιάριο και υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής θα περιηγηθούμε στις όμορφες ακτές τις λίμνης και θα φθάσουμε στο ωραιότατο βυζαντινό μοναστήρι του Όσιου Ναούμ, στη νότια πλευρά της λίμνης, με τις εκπληκτικές τοιχογραφίες. Είναι κτισμένο τον 10ο αιώνα, όταν όλη αυτή η περιοχή ήταν έδρα Ελληνορθόδοξης αρχιεπισκοπής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ παρακολούθηση της Αναστάσιμης ακολουθίας. Αναστάσιμο δείπνο και διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

 

 

 

4η μέρα: Οχρίδα, Θέρετρο Στρούγκα

Πρωινή επίσκεψη στην πανέμορφη πόλη της Οχρίδας, που βρίσκεται φωλιασμένη στην όχθη της ομώνυμης λίμνης. Θα περιηγηθούμε στα γραφικά στενά πλακόστρωτα δρομάκια, θα δούμε τα παλιά αρχοντικά και τις βυζαντινές εκκλησίες του Αγίου Κλήμεντα και της Αγίας Σοφίας. Θα επισκεφθούμε επίσης τα μικρομάγαζα με τα είδη λαϊκής τέχνης και κεραμικής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, παραδοσιακό Πασχαλινό γεύμα και ζωντανή μουσική. Ξεκούραση και το γλέντι συνεχίζεται το βράδυ με δείπνο και διασκέδαση με ζωντανή μουσική. Διανυκτέρευση.

 

 

 

5η μέρα: Οχρίδα - Μπίτολα/Μοναστήρι - Αθήνα

Πρωινή αναχώρηση για την Μπίτολα (ή Μοναστήρι), που είχε ιδρυθεί ως Ηράκλεια Λυγκηστίς στα μέσα του 4ου αιώνα π.Χ. από τον Φίλιππο Β΄ της Μακεδονίας. Λίγος χρόνος για να γνωρίσουμε την πόλη και στη συνέχεια μέσω του συνοριακού σταθμού της Νίκης και με ενδιάμεσες στάσεις, φθάνουμε το βράδυ στην Αθήνα.

Start your journey