ΛΕΜΕΣΙΑΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ

ΛΕΜΕΣΙΑΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

4 days

Αναχωρήσεις

24/2

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
340
αναλυτικά

Κύπρος

ΛΕΜΕΣΟΣ - ΛΑΡΝΑΚΑ - ΛΕΥΚΩΣΙΑ
Start your journey

24/02/16 - Παρασκευή: πτήση για Λάρνακα –Λεμεσός


Με απευθείας πτήση πετάμε για ΚΥΠΡΟ. Άφιξη, επιβίβαση στο λεωφορείο και μεταφορά στη Λεμεσό. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

25/02/16 - Σάββατο: εκδρομή ΛΕΥΚΩΣΙΑ


Πρόγευμα και εκδρομή  στη «μοιρασμένη»  Κυπριακή  πρωτεύουσα, τη  ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Μια  πόλη  περιτριγυρισμένη  από  Βενετσιάνικα Τείχη, με  την  «εντός των τειχών» παλιά πόλη. Ακολουθώντας  την  πράσινη  γραμμή , φτάνουμε  στον  Τύμβο της Μακεδονίτισσας , το μνημείο των  πεσόντων Ελλήνων από  την  τουρκική  εισβολή .Επίσκεψη  στα  φυλακισμένα μνήματα ,όπου  βρίσκονται  οι  τάφοι  των  γενναίων  του  αντιαποικιακού αγώνα . Σας  προτείνουμε  γεύμα (εξ’ιδίων) στη  γραφική  «Λαϊκή  Γειτονιά» μια  συνοικία  του  19ου  αιώνα. Αργά  το  απόγευμα επίσκεψη στο  Καθεδρικό  Ναό  του  Αγίου  Ιωάννη  με τις  θαυμάσιες  τοιχογραφίες.  Επιστροφή   στην  Λεμεσό.  Χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση και συμμετοχή στις καρναβαλικές εκδηλώσεις της πόλης. Διανυκτέρευση.

 

26/02/16 - Κυριακή: Ελεύθερη ημέρα (προαιρετική εκδρομή στη Πάφο)


Πρόγευμα και ημέρα ελεύθερη για να παρακολουθήσετε τις εκδηλώσεις του περίφημου Λεμεσιανού Καρναβαλιού!  Για όσους επιθυμούν προτείνουμε εκδρομή στην Πάφο. Διασχίζοντας  τους  αμπελώνες και πορτοκαλεώνες  του  ΦΑΣΟΥΡΙΟΥ, φτάνουμε  στον  Πύργο των  Ιπποτών  στο  ΚΟΛΟΣΣΙ και στο αρχαίο θέατρο του Κουρείου.  Ο δρόμος μετά μας φέρνει στην ΠΕΤΡΑ του ΡΩΜΙΟΥ, (στάση για καφέ) όπου κατά την παράδοση μέσα από τους αφρούς των  κυμάτων  αναδύθηκε  η  θεά της ομορφιάς και του έρωτα  ΑΦΡΟΔΙΤΗ. Φτάνουμε  στη Πάφο όπου θα  ξεναγηθούμε  στην  Έπαυλη  του  ΔΙΟΝΥΣΟΥ με τα υπέροχα μωσαϊκά  και την στήλη  του  Αποστόλου  Παύλου. Το  μεσημέρι  καταλήγουμε  στο  γραφικό  λιμανάκι  της  Κάτω  Πάφου  και  σας  προτείνουμε γεύμα (εξ’ιδίων) στις  γραφικές  ταβέρνες  με τους παραδοσιακούς  ψαρομεζέδες. Το απόγευμα  επιστροφή  στην   Λεμεσό. Διανυκτέρευση.

 

27/02/16 - Κ. Δευτέρα: Λεμεσός – ΛΑΡΝΑΚΑ - πτήση επιστροφής


Πρόγευμα και αναχώρηση για εκδρομή στην Αγία Νάπα και τη Λάρνακα. Περνώντας από την Πύλα, το μοναδικό μικτό χωριό, φτάνουμε στη Δερύνεια, το σημείο που δολοφονήθηκαν τα δύο παλικάρια από τους Τούρκους. Από το παρατηρητήριο θα δούμε τη νεκρή πόλη της Αμμοχώστου. Στην Αγία Νάπα θα δούμε το βενετσιάνικο μοναστήρι. Συνεχίζουμε για την όμορφη πόλη της Λάρνακας για να δούμε την εκκλησία του Αγίου Λαζάρου όπου βρίσκεται και ο τάφος του και να θαυμάσουμε την παραλία με τις Φοινικούδες. Στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο της Λάρνακας για την πτήση της επιστροφής  μας. 
 

Start your journey