Λίμνες Βόρειας Ιταλίας, Νότια Ελβετία

Λίμνες Βόρειας Ιταλίας, Νότια Ελβετία

Γιατι να πάτε: 
Με έδρα το περίφημο Μπαβένο στο ιταλικό τμήμα της λίμνης Ματζιόρε, εκδράμουμε στις γύρω περιοχές, επισκεπτόμαστε πανέμορφα νησιά της λίμνης, κοσμοπολίτικες πόλεις, κομψά θέρετρα, διάσημα κέντρα αλπινισμού και γραφικά χωριά ένθεν κακείθεν των Ιταλοελβετικών συνόρων. Η απαράμιλλη ομορφιά της λίμνης Κόμο, αγαπημένο καταφύγιο ποιητών, μουσικών και ερωτευμένων ήδη από τον 19ο αιώνα θα μας συναρπάσουν, ενώ η ολοκλήρωση του ταξιδιού μας στηνοικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας, το Μιλάνο, θα μας δώσει την ευκαιρία για ένα σύντομο shopping therapy πριν την επιστροφή στην καθημερινότητά μας.

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

6 days

Αναχωρήσεις

19/7 ● 2/8 ● 11/8 ● 24/8 ● 9/9

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
679
αναλυτικά

Ιταλία

ΜΙΛΑΝΟ - ΛΟΥΓΚΑΝΟ - ΛΑΓΚΟ ΜΑΤΖΟΡΕ - ΛΙΜΝΗ ΚΟΜΟ - ΜΠΑΒΕΝΟ
Start your journey

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΜΙΛΑΝΟ – ΛΟΥΓΚΑΝΟ – ΛΟΚΑΡΝΟ – ΜΠΑΒΕΝΟ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Μιλάνο. Άφιξη και αναχώρηση για το Λουγκάνο, την πρωτεύουσα του Ιταλόφωνου καντονιού Τιτσίνο, που βρίσκεται στα βόρεια της ομώνυμης λίμνης. Επίσκεψη της πόλης και χρόνος για καφέ και βόλτα στις όχθες της λίμνης. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Λοκάρνο, που βρίσκεται στην βόρεια όχθη της λίμνης Ματζιόρε (Μεγάλη Λίμνη). Σύντομη περιήγηση και ανάβαση με το τελεφερίκ στην κορυφή του λόφου, στην Madonna del Sasso in Orselina, το σημαντικότερο αξιοθέατο της πόλης, απ΄ όπου θα θαυμάσουμε την υπέροχη θέα της λίμνης Ματζιόρε και της γύρω περιοχής. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για μια παραλίμνια διαδρομή, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μικρά γραφικά χωριά, με προορισμό το Μπαβένο, που βρίσκεται στο ιταλικό τμήμα της λίμνης Ματζιόρε. Το Μπαβένο είναι μια γοητευτική πόλη, που ενέπνευσε πολλούς καλλιτέχνες. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.   

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΒΕΝΟ - ΛΑΓΚΟ ΜΑΤΖΙΟΡΕ - ΣΤΡΕΖΑ - ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΠΟΡΟΜΕΕ - ΜΠΑΒΕΝΟ (Περιλαμβάνεται το κόστος του πλοιαρίου)

Ημέρα αφιερωμένη στην λίμνη Ματζιόρε και τα πανέμορφα νησιά της. Το πρωί θα επιβιβαστούμε σε πλοιάριο για  βόλτα-κρουαζιέρα στα κοντινά νησιά Ίζολα Μπέλλα, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το εντυπωσιακό μπαρόκ παλάτι της αριστοκρατικής οικογένειας Μπορομέε (Βορομαίων) του 17ου αιώνα, με τους καταπληκτικούς βαθμιδωτούς κήπους και την εξαιρετική θέα, καθώς και το Ίζολα Μάντρε, άλλη μία έδρα της οικογένειας Μπορομέε, που έχει αφήσει το στίγμα της σχεδόν σε όλα τα σημεία της λίμνης. Συνεχίζουμε για την κοσμοπολίτικη Στρέζα, ένα φημισμένο, κομψό θέρετρο στις όχθες της λίμνης Ματζόρε. Επίσκεψη, χρόνος ελεύθερος για βόλτες και καφέ και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Μπαβένο. Διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΒΕΝΟ - ΛΙΜΝΗ ΚΟΜΟ - ΤΡΕΜΕΤΖΟ - ΜΠΕΛΑΤΖΙΟ - ΜΠΑΒΕΝΟ (Περιλαμβάνεται το κόστος του πλοιαρίου)

Κατά τη σημερινή μας ημέρα θα γνωρίσουμε το πανέμορφο, κοσμοπολίτικο Κόμο, που βρίσκεται στις όχθες της ομώνυμης λίμνης, μιας από τις ομορφότερες στην Ευρώπη και η τρίτη μεγαλύτερη στην Ιταλία. Αγαπημένος προορισμός διάσημων προσωπικοτήτων ήδη από τον 19ο αιώνα, όταν ευρωπαίοι συγγραφείς και καλλιτέχνες "ανακάλυψαν" και αγάπησαν τον τόπο που τους παρείχε έμπνευση με την απαράμιλλη ομορφιά του. "Οι όχθες της Κόμο αποτελούν το ιδεώδες σκηνικό για έναν ευτυχισμένο έρωτα", έγραψε κάποτε ο Φρανς Λιστ, που έζησε και εμπνεύστηκε εδώ, συνθέτοντας μερικά από τα ωραιότερα έργα του... Φθάνοντας, θα περιηγηθούμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης με τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια, θα δούμε τον καθεδρικό ναό που ενσωματώνει πολλές και διαφορετικές αρχιτεκτονικές τεχνοτροπίες, την βασιλική Sant Abbondio, την κεντρική πλατεία με τα όμορφα καφέ και εστιατόρια, το Δημαρχείο κ.ά. και φυσικά θα περπατήσουμε στις όχθες της λίμνης για να απολαύσουμε το υπέροχο τοπίο που την περιβάλει. Συνεχίζουμε για το Τρεμέτζο, απ΄ όπου θα επιβιβαστούμε σε πλοιάριο για το Μπελάτζιο, το ομορφότερο και πιο φημισμένο θέρετρο της λίμνης. Επιστροφή στο Μπαβένο.  Διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΒΕΝΟ - TAESCH - ΤΡΑΙΝΟ ΓΙΑ ΖΕΡΜΑΤΤ (ΕΛΒΕΤΙΚΕΣ ΑΛΠΕΙΣ, ΜΑΤΤΕΡΧΟΡΝ) - ΜΠΑΒΕΝΟ (Περιλαμβάνεται το κόστος του τραίνου)

(Περιλαμβάνεται το κόστος του τραίνου)


Πρωινή αναχώρηση για μια ολοήμερη εκδρομή στο Ζέρματτ, στις Ελβετικές Άλπεις. Ακολουθώντας μια πανέμορφη, καταπράσινη διαδρομή στους ορεινούς όγκους των Άλπεων, φθάνουμε στη διάβαση Σεμπλόν, περνάμε στο έδαφος της Ελβετίας και φθάνουμε στο Taesch, απ΄ όπου θα επιβιβαστούμε στο τραίνο που θα μας οδηγήσει στο χειμερινό κοσμοπολίτικο θέρετρο Ζέρματτ, ένα από τα διασημότερα κέντρα αλπινισμού. Θα περπατήσουμε στους μικρούς γραφικούς δρόμους με τα σαλέ και τα όμορφα μαγαζάκια, με θέα το επιβλητικό όρος (και σήμα κατατεθέν) ΜΑΤΤΕΡΧΟΡ. Επιβίβαση και πάλι στο τραίνο για την επιστροφή μας στο Taesch και στη συνέχεια θα επιστρέψουμε με το πούλμαν στο ξενοδοχείο μας στο Μπαβένο. Διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΒΕΝΟ (ΗΜΕΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ή ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ: ΠΟΡΤΟΦΙΝΟ, ΣΑΝΤΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΝΤΙ ΛΙΓΚΟΥΡΕ, )

Ημέρα ελεύθερη για να χαλαρώσετε και να απολαύσετε το υπέροχο τοπίο ή για μια προαιρετική εκδρομή στο μαγευτικό Πορτοφίνο και την  Σάντα Μαργαρίτα ντι Λίγκουρε. (Ιταλική Ριβιέρα)

Περιγραφή προαιρετικής εκδρομής
Πρωινή αναχώρηση για ένα από τα πανέμορφα παραθεριστικά κέντρα της περιοχής, το παγκόσμια γνωστό Πορτοφίνο, στο μικρό λιμανάκι του οποίου φιλοξενούνται θαλαμηγοί διαφόρων καλλιτεχνών και πλουσίων. Συνεχίζουμε για το "μαργαριτάρι της Λιγυρίας", την Σάντα Μαργαρίτα, ένα επίσης περίφημο παραθαλάσσιο θέρετρο της ιταλικής Ριβιέρας. Άφιξη και επιβίβαση σε πλοιάριο για τον με προορισμό το Πορτοφίνο.  Βόλτα και επίσκεψη στο μαγευτικό αυτό θέρετρο – διαμάντι και χρόνος ελεύθερος για να απολαύσουμε την εκπληκτική αυτή περιοχή της Ιταλικής Κυανής Ακτής, στην Costa Azura Italiana.  Στην συνέχεια θα επιβιβαστούμε στο πλοιάριο μας και θα επιστρέψουμε στην Σάντα Μαργκερίτα ντι Λίγκουρε. Χρόνος ελεύθερος.  Επιβίβαση στο πούλμαν και επιστροφή στην Στρέζα  στο ξενοδοχείο μας αργά το απόγευμα. Διανυκτέρευση.

Κόστος εκδρομής : 50 € κατ΄ άτομο ( περιλαμβάνεται το εισιτήριο του πλοιαρίου  Σάντα Μαργκερίτα – Πορτοφίνο ). Απαιτείται κράτηση με τη δήλωση συμμετοχής. Η πληρωμή πραγματοποιείται στην Αθήνα προκειμένου  να εξασφαλιστεί η μεταφορά και το εισιτήριο του πλοιαρίου.

 

6η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΒΕΝΟ - ΜΙΛΑΝΟ - ΛΑΡΝΑΚΑ

Πρωινή αναχώρηση για την οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας, το Μιλάνο. Άφιξη και περιήγηση στα σημαντικότερα αξιοθέατά του, όπως τον περίφημο Καθεδρικό Ναό (Ντουόμο), την κομψή Γκαλλερία Βιτόριο Εμμανουέλε, την περίφημη Σκάλα του Μιλάνου - την πιο διάσημη λυρική σκηνή του κόσμου κ.ά. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα και ψώνια, καθώς το Μιλάνο είναι συνώνυμο της ιταλικής μόδας (το check out στο ξενοδοχείο είναι στις 12.00 οπότε και θα αφήσουμε τα δωμάτια μας). Αργά το απόγευμα θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο του Μιλάνου για την πτήση της επιστροφής. 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  •   Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό 
  •   5 Διανυκτερεύσεις στα πολυτελή 4* ξενοδοχεία της αλυσίδας Zaccera Hotels (Grand Hotel Dino, Grand Hotel Bristol, Hotel Simplon και  Hotel Spendid) στο Μπαβένο
  •   Τοπικοί φόροι στα ξενοδοχεία*
  •   Ημιδιατροφή καθημερινά στα ξενοδοχεία
  •   Το κόστος για τα 2 πλοιάρια στις λίμνες, το τελεφερίκ στο Λοκάρνο και το τραίνο Taech-Zermatt-Taech
  •   Όλες οι μεταφορές, μετακινήσεις και ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  •   Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
  •   Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ & ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ (CITY TAXES) περιλαμβάνονται στο τελικό κόστος του προγράμματός μας και δεν πληρώνονται επιτόπου από τους ταξιδιώτες, όπως σε άλλα προγράμματα

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  •   Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, check points, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 230 €
  •   Είσοδοι σε μουσεία και άλλα αξιοθέατα 

 

Start your journey