Λήμνος,η νεράιδα του Αιγαίου

Λήμνος,η νεράιδα του Αιγαίου

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

6 days

Αναχωρήσεις

28/8

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
285
αναλυτικά

ΛΗΜΝΟΣ-ΑΗ ΣΤΡΑΤΗΣ
Start your journey

1η ημέρα: Αναχώρηση 12:15 πμ από ΠΕΙΡΑΙΑ και 12:30 από ΑΘΗΝΑ για το λιμάνι του ΛΑΥΡΙΟΥ ,επιβιβαση στο πλοίο και  στις 15:00 αναχώρηση για ΛΗΜΝΟ.Αφιξη στις 23:30 ,πρώτ η γνωριμία με την φωτισμένη πόλη  και στη συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.Διανυκτερευση.

 


2η ημέρα:Μετα το πρωινο θα έχουμε αναχώρηση για την μονοήμερη εκδρομή μας.Η περιήγησή μας αρχίζει από την Μύρινα και με κατεύθυνση την νοτιοδυτική πλευρά του νησιού συναντάμε το Πορτιανού. Εδώ θα επισκεφθούμε το μοναδικό και σπουδαίο Λαογραφικό Μουσείο και την νεοκλασική οικία όπου διέμεινε ο Churchill. Συνεχίζοντας την περιήγησή μας φθάνουμε στο βορειοδυτικό μυχό του κόλπου του Μούδρου όπου είναι κτισμένη η Νέα Κούταλη. Εδώ μπορούμε να επισκεφθούμε το Μουσείο Ναυτικής Παράδοσης, ιδιωτική έκθεση φυσικών σπόγγων και εργαστήριο κεραμικής τέχνης.Ο επόμενος σταθμός της περιήγησής μας είναι ο Κότσινας μια περιοχή με πλούσια ιστορία. Θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής και το Άγαλμα της θρυλικής κόρης της Λήμνου, της Μαρούλας.Ο δρόμος θα μας οδηγήσει στον Ιερό χώρο των Καβείρων και την σπηλιά του Φιλοκτήτη που βρίσκονται στο ακρωτήριο Χλόη απέναντι από το Καβείριο της Σαμοθράκης. Συνεχίζοντας το οδοιπορικό μας στο νοτιοανατολικό τμήμα του νησιού θα επισκεφθούμε τον σημαντικό αρχαιολογικό χώρο της Πολιόχνης, ο οποίος θεωρείτε ο πρώτος οργανωμένος οικισμός σε ολόκληρη την Ευρώπη και ο αρχαιότερος νεολιθικός οικισμός στο Αιγαίο.Τελευταίος σταθμός του οδοιπορικού μας ο ΜΟΥΔΡΟΣ και η  απάνεμη παραλία ΦΑΝΑΡΑΚΙ όπου θα έχουμε παραμονή για μπάνιο και γεύμα. Εν συνεχεια επιστροφη  στο ξενοδοχειο μας.Διανυκτέρευση.

 


3η ημέρα :Πρωινό και ελεύθερος χρόνος στις ομορφιές της Μύρινας. Εναλλακτικά σας προτείνουμε μια προαιρετικη ημερήσια εκδρομή στον Αη Στράτη. Μακριά από τα πολυσύχναστα  λιμάνια και τις  τις πολύβουες  παραλίες του μαζικού τουρισμου,ένας τόπος γαλήνιος και ανέγγιχτος, το μικρό νησί του βορειοανατολικού Αιγαίου,   γαληνεύει αλλά και συνάμα γοητεύει τον επισκέπτη  με τις καταγάλανες θάλασσες και  τις χρυσαφένιες αμμουδιές ενώ σε κάποια απο τα λιγοστά ταβερνάκια του νησιού μπορεί να δοκιμάσει ψάρια και αστακους που μόλις εχουν φέρει οι ντόπιοι ψαράδες.Τό απόγευμα επιστροφή στην ΛΗΜΝΟ. Διανυκτέρευση.

 


4η ημέρα:Μετα το πρωινο θα έχουμε την ευκαιρια να δοκιμάσουμε τοπικά προιόντα Λήμνου καθώς και τα τοπικά γλυκίσματα σε ένα  από τα πιο γνωστα εργαστήρια του νησιού και στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς την ΠΟΛΙΟΧΝΗ, προϊστορική πολη με το αρχαιότερο βουλευτήριο του κόσμου ενώ θα περάσουμε από τα χωριά ΚΑΜΙΝΙΑ, ΑΓΙΟ ΣΩΖΩΝ που είναι και ο πολιούχος της ΛΗΜΝΟΥ , τον ορεινό ΚΟΝΤΙΑ που είναι και το  χωριό με τους όμορφους ανεμόμυλους και τα πετροχτιστα σπίτια και από εκεί για την ΝΕΒΓΑΤΗ οπου θα έχουμε παραμονή για  μπάνιο και γεύμα.Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 


5η ημέρα:Πρωινό και ξεκινάμε την σημερινή μας εκδρομή με μια επίσκεψη σε τοπικό οινοποιείο όπου θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε για την μακρόχρονη οινοποιητική   παράδοση του νησιού αλλά και να δοκιμάσουμε τα περίφημα κρασιά της Λήμνου γνωστά για το ιδαίτερο χρώμα τους και την μοναδική γεύση τους.Κατόπιν θα αναχωρήσουμε για την όμορφη παραλία του ΠΛΑΤΥ όπου θα έχουμε χρόνο να απολαύσουμε το μπάνιο μας και να γευματίσουμε ενώ το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας.Το βράδυ προαιρετικη διασκέδαση σε κέντρο με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια της Λήμνου. Διανυκτέρευση.

 


6η ημέρα: Μετά το πρωινό ελεύθερος χρόνος για τις τελευταίες αναμνηστικές αγορές μας; Και το μεσημέρι επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση στις 14:00 για ΛΑΥΡΙΟ.Αφιξη στις 23:00 και αναχωρηση για ΑΘΗΝΑ και ΠΕΙΡΑΙΑ.
 

Τιμή :  285,00 €  κατ άτομο στο δίκλινο δωμάτιο
Τιμή :  385,00 €  μονόκλινο  

 

 

 Περιλαμβάνονται :

Μεταφορές με πολυτελές πούλμαν   για όλες τις μετακινήσεις του προγράμματος  ,ακτοπλοϊκά εισιτήρια ΛΑΥΡΙΟ-ΛΗΜΝΟΣ-ΛΑΥΡΟ, οικονομικής θέσης,  5 διανυκτερεύσεις με πρωινό στο  ξενοδοχείο  Diamantides 4* (ή παρομοιο)στην Μύρινα ,φόρο διαμονής(άρθρο53  v.4389/16),αρχηγός/συνοδός, Ασφάλεια αστικής & επαγγελματικής ευθύνης ,Φπα.  

 

 

856

Start your journey