Κόστα Ρίκα, Παναμάς, Ζούγκλα Τορτουγκέρο

Κόστα Ρίκα, Παναμάς, Ζούγκλα Τορτουγκέρο

Γιατι να πάτε: 
Ένα ταξίδι ονειρικό για ταξιδιώτες - λάτρεις της περιπέτειας και της γνώσης. Με ενισχυμένη Κόστα Ρίκα -την «πλούσια ακτή», όπως δηλώνει και το όνομά της- αφού είναι πραγματικά πλούσια, με μοναδικά δάση, άγρια φύση, άτακτα κύματα και μοναδικά οικοσυστήματα. Διαμένουμε δύο βραδιές στη Ζούγκλα του ποταμού Τορτουγκέρο στην Καραϊβική, επισκεπτόμαστε το ηφαίστειο Poas και το παραλιακό Μανουέλ Αντόνιο, δίπλα στο άγριο δάσος της βροχής, με τα δέντρα να καταλήγουν στις παραλίες του Ειρηνικού. Συνεχίζουμε με το «Χονγκ Κονγκ» της Αμερικής, την Πόλη του Παναμά, και το σύγχρονο θαύμα της τεχνολογίας, τη Διώρυγα του Παναμά.

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

15 days

Αναχωρήσεις

28/8 ● 18/9 ● 23/10 ● 21/11

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
1999
αναλυτικά

Κόστα Ρίκα, Παναμάς, Ζούγκλα Τορτουγκέρο
Start your journey

1η ΗΜΕΡΑ: AΘHNA/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ - ΜΑΔΡΙΤΗ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Μαδρίτη. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΔΡΙΤΗ - ΣΑΝ ΧΟΣΕ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Κόστα Ρίκα, το Σαν Χοσέ. Η Κόστα Ρίκα θεωρείται η Ελβετία της Κεντρικής Αμερικής. Άφιξη, ξενάγηση και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΝ ΧΟΣΕ ( ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΠΟΑΣ)

Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε με ξενάγηση στο Σαν Χοσέ. Θα συνεχίσουμε την περιήγησή μας σε έναν από τους μεγαλύτερους θερμοπίδακες του κόσμου και εν ενεργεία ηφαίστειο, που βρίσκονται στο το Poas Volcano National Park, το οποίο απέχει περίπου μιάμιση ώρα από το Σαν Χοσέ. Η γραφικότατη διαδρομή μας περνάει από φυτείες καφέ, ζάχαρης και τροπικών φυτών και διασχίζει ένα δάσος από σύννεφα που περικυκλώνουν το Poas Volcano National Park. Με συνοδεία του ξεναγού θα ανεβούμε στην κορυφή του ηφαιστείου και θα παρατηρήσουμε τον τεράστιο κρατήρα του, που εκκρίνει ακόμη ατμούς και αέρια καθώς και τη βαθιά πράσινη λίμνη. Λέγεται ότι ο συγκεκριμένος κρατήρας είναι ο πιο μεγάλος στον κόσμο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το χωριό Sarchi, το ξακουστό κέντρο της χώρας για τα χειροτεχνήματά του και την αυθεντική ξυλογλυπτική του. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΝ ΧΟΣΕ - ΜΑΝΟΥΕΛ ΑΝΤΟΝΙΟ - ΣΑΝ ΧΟΣΕ

Πρωινή αναχώρηση με προορισμό το Μανουέλ Αντόνιο, στις ακτές του Ειρηνικού ωκεανού. Μαγευτικές παραλίες με σμαραγδένια νερά και λευκή άμμο, πυκνό τροπικό δάσος που φτάνει ως τις ακτές, συνθέτουν ένα ονειρικό σκηνικό. Το Μανουέλ Αντόνιο ανακαλύφθηκε το 1519 από τον Ισπανό εξερευνητή Πόνσε ντε Λεόν (Ponce de León), ο οποίος κατέπλευσε στις ακτές της Κόστα Ρίκα αναζητώντας το ελιξίριο της νεότητας. Και ήταν τόσο σαγηνευτικό το τοπίο, που τον έκανε να εγκαταλείψει τον αρχικό του σκοπό και να ασχοληθεί με την εξερεύνηση αυτού του επίγειου παραδείσου! Επιστροφή στο Σαν Χοσέ. Διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΝ ΧΟΣΕ - ΖΟΥΓΚΛΑ ΤΟΡΤΟΥΓΚΕΡΟ

Πρωινή αναχώρηση για το Εθνικό Πάρκο Τορτουγκέρο (Tortuguero). Πρόκειται για ένα μαγευτικό περιβάλλον, που δημιουργεί η πυκνή τροπική βλάστηση, ο ήρεμος ποταμός, οι ήχοι της ζούγκλας και τα τιτιβίσματα των πουλιών. Ανάμεσα στον ποταμό Τορτουγκέρο και στην Καραϊβική βρίσκεται ένα πολύ μικρό χωριό, που λέγεται επίσης Τορτουγκέρο. Από ένα μονοπάτι μπορεί κανείς να περπατήσει από τη μία πλευρά του χωριού στην άλλη μέσα σε 5 λεπτά. Δεν υπάρχουν αυτοκίνητα. Υπάρχουν όμως κανό, ορισμένα με κινητήρα και άλλα μόνο με κουπιά. Στο χωριουδάκι μπορούμε να μεταβούμε με πλοιάριο από το ξενοδοχείο μας και να περπατήσουμε στο γραφικό του δρομάκι ή να δειπνήσουμε σε τυπική ταβέρνα με γεύσεις Καραϊβικής. Το όλο τοπίο θα μας μεταφέρει σε άλλες εποχές, μια και το σημείο αυτό είναι εντελώς απομονωμένο από τον υπόλοιπο κόσμο και έχει διατηρήσει το έντονο χρώμα της αφροκαραΐβικής κουλτούρας. Ιδιαίτερα για τους λάτρεις της γνήσιας ταυτότητας της Κεντρικής Αμερικής, το μέρος αυτό είναι ιδανικό. Το όνομα του πάρκου σημαίνει "καταφύγιο χελωνών" και ήταν ένα αρχιπέλαγος ηφαιστειακών νησιών, μέχρι που ιζήματα από την ενδοχώρα διαμόρφωσαν ένα σύμπλεγμα ελωδών νησιών. Οι εξαιρετικά υψηλές βροχοπτώσεις και το πλούσιο περιβάλλον στην περιοχή όπου το γλυκό νερό συναντά τη θάλασσα, κάνουν τις παραλίες, τα κανάλια, τις λιμνοθάλασσες και τους υγρότοπους του πάρκου Τορτουγκέρο έναν τόπο εξαιρετικής βιοποικιλότητας. Το Εθνικό Πάρκο ιδρύθηκε το 1970 και η τεράστια σημασία του έγκειται στο ότι αποτελεί το σημαντικότερο καταφύγιο αναπαραγωγής της πράσινης χελώνας σε ολόκληρη την Καραϊβική. Με την άφιξή μας το απόγευμα θα επισκεφθούμε το μικρό, αλλά ενδιαφέρον ερευνητικό κέντρο για την προστασία της πράσινης χελώνας. Εν συνεχεία θα τακτοποιηθούμε στα δωμάτιά μας στο lodge. Διανυκτέρευση.

 

6η ΗΜΕΡΑ: ΖΟΥΓΚΛΑ ΤΟΡΤΟΥΓΚΕΡΟ

Η σημερινή μας ημέρα είναι αφιερωμένη στην εξερεύνηση του Εθνικού Πάρκου του Τορτουγκέρο. Το πάρκο καλύπτει μια έκταση 18.946 εκταρίων ξηράς και 52.265 εκταρίων υδροβιότοπου. Πρόκειται για ένα σύστημα φυσικών αλλά και τεχνητών καναλιών και πλεύσιμων λιμνών, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου εκτείνεται στα πεδινά, με ορεινές κορυφές ηφαιστειακής προέλευσης να οριοθετούν το δυτικό τμήμα του. Στην πλούσια πανίδα του συγκαταλέγονται 309 είδη πτηνών, μεταξύ των οποίων φλώροι, γεράκια, αλκυόνες και ερωδιοί. Στο πάρκο φιλοξενούνται επίσης παπαγάλοι μακάο, πίθηκοι, βραδύποδες, επτά είδη χελωνών του γλυκού νερού, κροκόδειλοι κ.α. Θα περιηγηθούμε στο Εθνικό Πάρκο με πλοιάριο για αναζήτηση αλιγατόρων, πιθήκων πουλιών και άλλων ζώων, αλλά κυρίως για να απολαύσουμε την παραδεισένια αίσθηση μιας μοναδικής, ζούγκλας που είναι από τις ομορφότερες που έχουμε δει στα ταξίδια μας στον κόσμο. Επιστροφή στο lodge. Διανυκτέρευση.

 

7η ΗΜΕΡΑ: ΖΟΥΓΚΛΑ ΤΟΡΤΟΥΓΚΕΡΟ – ΣΑΝ ΧΟΣΕ – ΠΑΝΑΜΑΣ

Επιστροφή στο Σαν Χοσέ και μεταφορά στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση για την πόλη του Παναμά. Άφιξη στο Πάναμα Σίτι, τη «γέφυρα ανάμεσα στη Βόρεια και τη Νότια Αμερική». Το «Χονγκ Κονγκ» της Κεντρικής Αμερικής, όπως χαρακτηριστικά λέγεται, είναι μια πόλη που σφύζει από ζωή και έχει κάτι για τον καθένα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

8η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΝΑΜΑ ΣΙΤΙ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)

Πρωινή ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφτούμε το μοντέρνο και το αποικιακό της τμήμα, θα περπατήσουμε ανάμεσα στα σοκάκια με τις γραφικές κατοικίες και τα μπαλκόνια ισπανο-αποικιακής τεχνοτροπίας και θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό, τη Γαλλική Πλατεία και άλλα αξιοθέατα, καθώς επίσης και τον Πάναμα Βιέχο, την Παλιά Πόλη του Παναμά, τον πρώτο οικισμό που έχτισαν οι Ισπανοί και που καταστράφηκε ολοκληρωτικά από τον πειρατή Μόργκαν. Διανυκτέρευση.

 

9η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΝΑΜΑΣ (ΜΕΡΙΚΗ ΔΙΑΣΧΙΣΧΗ ΔΙΩΡΥΓΑΣ - ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ)

Σήμερα το πρωί, όσοι επιθυμούν θα έχουν την ευκαιρία, με αυτή την προαιρετική εκδρομή, να δουν από κοντά και να διασχίσουν μέρος του 8ου θαύματος του κόσμου, την περίφημη Διώρυγα του Παναμά. Το υγρό μονοπάτι που χώρισε στην μέση μία ήπειρο για να ενώσει τους δύο ωκεανούς, τον Ατλαντικό και τον Ειρηνικό, και το οποίο άλλαξε το τοπίο της παγκόσμιας ναυσιπλοΐας και του εμπορίου. Ο Ισθμός του Παναμά είναι το στενότερο τμήμα ξηράς ανάμεσα στον Ειρηνικό και στον Ατλαντικό ωκεανό. Η διάνοιξη της Διώρυγας τελείωσε το 1914 και υπολογίζεται ότι εργάσθηκαν πάνω από 80.000 άνθρωποι για την αποπεράτωσή της. Συνδέει τον κόλπο του Παναμά στον Ειρηνικό ωκεανό με τον κόλπο της Λιμόν στον Ατλαντικό ωκεανό και έχει μήκος 81.300 μέτρων. Φθάνοντας εκεί ο αρχηγός σας θα σας εξηγήσει με ποιον τρόπο τη διαπλέουν τα πλοία, από τον Ειρηνικό στον Ατλαντικό και αντίστροφα, ανεβαίνοντας δεξαμενές που γεμίζουν με νερό.

 

10η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΝΑΜΑ ΣΙΤΙ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΥΣ ΙΝΔΙΑΝΟΥΣ ΕΜΠΕΡΑ)

Ελεύθερη ημέρα. Για όσους όμως θέλουν να ζήσουν μία ακόμα ξεχωριστή εμπειρία, η προαιρετική ολοήμεργ εκδρομή στου ινδιάνους Εμπερά, θα μείνει αξέχαστη. Το χωριό των Εμπερά βρίσκεται δύο περίπου ώρες από το Πάναμα Σίτι. Εκεί οι ιθαγενείς της φυλής ζουν σε υπερυψωμένες καλύβες κοντά στον ποταμό Τσάγρες. Εγκαταστάθηκαν στην περιοχή στα 70ς ερχόμενοι από την Κολομβία και ζουν όπως οι πρόγονοι τους, μακριά από τις σύγχρονες ανέσεις, χωρίς καν ηλεκτρικό ρεύμα. Ασχολούνται κυρίως με την χειροτεχνία, την μουσική και τον χορό. Βάφουν τα σώματα τους με σχέδια ενώ όλοι, ακόμα και οι περισσότερες γυναίκες δεν φορούν ρούχα από τη μέση και πάνω. Η μοναδική τους επαφή με τον σύγχρονο τρόπο ζωής είναι οι τουρίστες που επισκέπτονται τον καταυλισμό τους. Επιστροφή στην Πόλη του Παναμά. Διανυκτέρευση.

 

11η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΝΑΜΑ ΣΙΤΙ – ΜΑΔΡΙΤΗ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Μαδρίτη.

 

12η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΔΡΙΤΗ

Άφιξη στη Μαδρίτη. Διανυκτέρευση.

 

13η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΔΡΙΤΗ – ΑΘΗΝΑ/ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Αθήνα.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Ξενοδοχεία 4* και 5*. Στη Ζούγκλα Τορτουγκέρο lodge βασικών ανέσεων.
 • Ημιδιατροφή/ Στα lodges στο Τορτουγκέρο πλήρης διατροφή.
 • Στη Μαδρίτη μόνο πρωινό.
 • Ξεναγήσεις, περιηγήσεις, μεταφορές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Τοπικός ξεναγός.
 • Έλληνας έμπειρος αρχηγός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 840 €.
 • Φόροι (αεροδρομίων και μη) που πληρώνονται τοπικά: περίπου 30 €.

 

 

Start your journey