ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΠΡΙΓΚΙΠΟΝΗΣΣΑ - ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ (ΟΔΙΚΩΣ)

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΠΡΙΓΚΙΠΟΝΗΣΣΑ - ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ (ΟΔΙΚΩΣ)

Γιατι να πάτε: 
ΔΩΡΟ Η ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΒΟΣΠΟΡΟ !! ΜΕ 4 ΓΕΥΜΑΤΑ ( 3 ΓΕΥΜΑΤΑ & ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΟ ΔΕΙΠΝΟ ) ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ !!

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

7 days

Αναχωρήσεις

5/9 ● 19/9 ● 26/9 ● 10/10 ● 24/10

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
395
αναλυτικά

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΠΡΙΓΚΙΠΟΝΝΗΣΑ-ΒΟΣΠΟΡΟΣ
Start your journey

1η μέρα: Αθήνα – Κομοτηνή ή Ξάνθη

Αναχώρηση από Αθήνα με το πούλμαν με προορισμό την Κομοτηνή ή την Ξάνθη . Άφιξη , τακτοποίηση στο ξενοδοχείο . Διανυκτέρευση.

 

 

 

2η μέρα: Κομοτηνή ή Ξάνθη-Κωνσταντινούπολη-Μπαλουκλί-Παναγία Βλαχερνών-Μεταφορά στο Πατριαρχείο για την Ακολουθία του Επιταφίου

Πρωινή αναχώρηση για την Κωνσταντινούπολη, μοναδική πόλη στον κόσμο που μοιράζεται σε δύο ηπείρους και είναι σύνδεσμος μεταξύ Ανατολής και Δύσης, μεταξύ του παρελθόντος και του παρόντος. Άφιξη και η πρώτη μέρα θα ξεκινήσει με επίσκεψη στην Παναγιά την Μπαλουκλιώτισσα , και στην Παναγία των Βλαχερνών ,όπου εψάλη για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος το 626 μ.Χ. Μετά το τέλος της ξεναγήσεως θα γίνει η μεταφορά και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο. Το υπόλοιπο της ημέρας στη διάθεση σας . Το απόγευμα μεταφορά στο Πατριαρχείο ,όπου θα δούμε το ναό του Αγ. Γεωργίου, την Κλειστή Πύλη , το χώρο μαρτυρίου του Πατριάρχη Γρηγορίου & Θα παρακολουθήσουμε την ακολουθία του επιταφίου. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο & Διανυκτέρευση .

 

 

 

 

3η μέρα: Ξενάγηση-Ανάσταση στην Αγία Παρασκευή στα Θεραπειά-Αναστάσιμο Δείπνο

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και θα ξεκινήσουμε την σημερινή μας ξενάγηση της Πόλης με επίσκεψη στην Αγία Σοφία, της οποίας ο τρούλος έχει 55 μ. ύψος και 31 μ. διάμετρο. Χτίστηκε από τον Ιουστινιανό και είναι ένα από τα πλέον σημαντικά αρχιτεκτονικά μνημεία όλων των εποχών. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το περίφημο Τζαμί του Σουλτάν Αχμέτ, πιο γνωστό σαν Γαλάζιο Τζαμί από το μπλε χρώμα που έχει χρησιμοποιηθεί στην εσωτερική του διακόσμηση , τον ιστορικό βυζαντινό ιππόδρομο ο οποίος βρίσκεται μπροστά από το Μπλε Τζαμί και σήμερα είναι πλατεία που ονομάζεται Σουλτάν Αχμέτ με λίγα εντυπωσιακά στοιχεία να θυμίζουν το παρελθόν της. Ο ιππόδρομος , το μέρος που ξεκίνησε η διάσημη «Στάση του Νίκα» ήταν η καρδιά της Βυζαντινής αυτοκρατορίας, με τους αγώνες να αποτελούν σημαντικό γεγονός για την πόλης . Θα συνεχίσουμε την ξενάγησή μας με επίσκεψη στο «Βυζαντινό Υδραγωγείο το οποίο κτίστηκε για πρώτη φορά επί Κωνσταντίνου , επεκτάθηκε επί Ιουστινιανού και επικράτησε να λέγεται «Υδραγωγείο του Ιουστινιανού». Είναι η μεγαλύτερη δεξαμενή από τις 60 που χτίστηκαν επί βυζαντινής αυτοκρατορίας . Τέλος Θα επισκεφθούμε το Τοπ καπί, παλάτι των Σουλτάνων από τον 16ο έως και τον 19ο αιώνα με ωραιότατους εσωτερικούς κήπους και αυλές. Σήμερα μουσείο των ανεκτίμητων θησαυρών τους με θέα προς τη θάλασσα του Μαρμαρά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.Το βράδυ θα μεταφερθούμε στα Θεραπειά για να παρακολουθήσουμε την λειτουργία της Αναστάσεως στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής . Ακολουθεί Αναστάσιμο Δείπνο όπου θα γευτείτε την μαγειρίτσα και το αναστάσιμο μενού που έχουμε επιλέξει σε τοπικό ελληνικό εστιατόριο της περιοχής με παρουσίαση Οριεντάλ χορού . Διανυκτέρευση.

 

 

 

4η μέρα: Κωνσταντινούπολη – Πριγκιπόννησα

Πρωινό και αναχώρηση για ολοήμερη εκδρομή στα Πριγκιποννήσια. Αναχωρώντας με το πούλμαν για την αποβάθρα του “ Bostanci “ από όπου θα πάρουμε το πάρουμε το πλοιάριο για την ολοήμερη εκδρομή μας , θα περάσουμε την κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου, απ’ όπου θα θαυμάσουμε την Ασιατική και την Ευρωπαϊκή παραλία του Βοσπόρου, τον Πύργο του Λεάνδρου και το ιστορικό κέντρο. Άφιξη στο Bostanci , επιβίβαση στο πλοιάριο για την Ολοήμερη εκδρομή προς τη Χάλκη και τη Θεολογική Σχολή, την Πρίγκιπο, τα δημοφιλή Πριγκιποννήσια. Συνιστούμε προαιρετικά μια επίσκεψη με αμαξάκια ( έξοδα ατομικά ) μέχρι τον Άγ. Γεώργιο τον Κουδουνά, στην Πρίγκιπο. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο & Διανυκτέρευση .

 

 

 

5η μέρα: Κωνσταντινούπολη-Αιγυπτιακή αγορά-Κλειστή αγορά-Κρουαζιέρα στο Βόσπορο

Μπουφέ πρωινό και η σημερινή μας ημέρα θα ξεκινήσει με επίσκεψη στην αγορά των Μπαχαρικών ( Αιγυπτιακή αγορά ) Misir Carsιsi και στο γραφικό και πολύβουο Καπαλί Τσαρσί (Capali Carsisi) -την Σκεπαστή Αγορά- με τους 100 δρόμους και τα 4.000 καταστήματα. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο . Στην συνέχεια θα απολαύσουμε μια κρουαζιέρα στις όχθες του Βοσπόρου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το υπόλοιπο της ημέρας στην διάθεσή σας. Διανυκτέρευση.

 

 

 

6η μέρα: Κωνσταντινούπολη-Ανάκτορα Ντολμά Μπαχτσέ-Κομοτηνή ή Ξάνθη

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση οδικώς για Ελλάδα αφού πρώτα επισκεφτούμε τα ανάκτορα του Ντολμά Μπαχτσέ. Άφιξη στη Κομοτηνή ή Ξάνθη & διανυκτέρευση.

 

 

 

7η μέρα: Κομοτηνή ή Ξάνθη – Αθήνα

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για Αθήνα .

 

 

165

Start your journey