ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ - ΑΓ. ΣΟΦΙΑ - ΧΑΛΚΗ - ΒΟΣΠΟΡΟΣ - ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ - ΑΓ. ΣΟΦΙΑ - ΧΑΛΚΗ - ΒΟΣΠΟΡΟΣ - ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΑ

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

6 days

Αναχωρήσεις

23/10

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
400
αναλυτικά

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ - ΑΓ. ΣΟΦΙΑ - ΧΑΛΚΗ - ΒΟΣΠΟΡΟΣ - ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΑ
Start your journey

 1η ημέρα: ΞΑΝΘΗ                                 

Αναχώρηση για την Ξάνθη με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό, ξεκούραση, καφέ. Άφιξη στη Ξάνθη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: ΞΑΝΘΗ - ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Μετά το πρόγευμα, άμεση αναχώρηση για την Κωνσταντινούπολη. Διέλευση των συνόρων. Τελωνιακές διατυπώσεις και αγορές αφορολογήτων. Αναχώρηση για Κωνσταντινούπολη με ενδιάμεση στάση στην Ραιδεστό. Άφιξη στην Πόλη. Πρώτη επίσκεψη στην Μονή Μπαλουκλί, με τον περίφημο θαύμα με τα ψάρια (Ζωοδόχος Πήγη), κατόπιν την Μονή της Χώρας με τα μοναδικά περίφημα βυζαντινά ψηφιδωτά στον κόσμο. Στην συνέχεια τακτοποίηση στα δωμάτια του ξενοδοχείου.  Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟ ΒΟΣΠΟΡΟ)

Μετά το πρόγευμα, θα έχουμε ολοήμερη ξενάγηση στα αξιοθέατα της παραμυθένιας πόλης. Θα επισκεφθούμε τον Βυζαντινό Ιππόδρομο, όπου βρίσκεται ο χάλκινος Τρίποδας των Δελφών (γνωστό για την Στάση του Νίκα) και ο Οβελίσκος του Θεοδοσίου, το Μπλε Τζαμί (Σουλτάν-Αχμέτ), την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, ένα αριστούργημα της Χριστιανικής Τέχνης, σύμβολο της ορθοδοξίας και του Χριστιανικού κόσμου. Επίσης, θα δούμε το πασίγνωστο παλάτι ΤΟΠ ΚΑΠΙ με τους μυθικούς θησαυρούς των Σουλτάνων και συλλογές από κινέζικα βάζα μεγάλης καλλιτεχνικής αξίας, το εντυπωσιακό υδραγωγείο του Ιουστινιανού, τον σπουδαίο Πύργο του Γαλατά, τον Κεράτιο κόλπο, την γέφυρα του Ατατούρκ. Το βράδυ θα δειπνήσουμε σε εστιατόριο με τοπικό χρώμα. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΑ ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΑ - ΤΖΑΜΛΙΤΖΑ  - ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΑΓΟΡΑ (ΚΑΠΑΛΙ ΤΣΑΡΣΙ) 

Μετά το πρωινό μας, θα περάσουμε από τη Ευρώπη στην Ασία, αφού διανύσουμε τη Γέφυρα του Βοσπόρου. Από την Ασία θα ξεκινήσουμε την κρουαζιέρα στα Πριγκηπόνησα. Περίπατο σε γραφικά δρομάκια, όπου θα θαυμάσουμε την φυσική ομορφιά και την αρχιτεκτονική ευαισθησία των κτιρίων. Θα επισκεφτούμε τη φημισμένη σχολή της Χάλκης, όπου θα περιηγηθούμε και θα προσκυνήσουμε την εικόνα της Παναγίας της Παυσιπολύπησης. Κατόπιν, θα επισκεφτούμε τη νήσο Πρίγκηπο, με έντονο Ελληνικό στοιχείο, όπου εδώ μπορείτε να νοικιάσετε άμαξα και να κάνετε ένα μικρό γύρω του νησιού. Κατόπιν, θα απολαύσουμε το μεσημεριανό φαγητό σ΄ ένα από τα γραφικά εστιατόρια του νησιού. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Πόλη. Στη διαδρομή θα σταματήσουμε στο Πανόραμα (Τζάμλιτζα) της Πόλης, από όπου θα έχουμε πανοραμική θέα στο Βόσπορο και στο Ευρωπαϊκό τμήμα της Πόλης. Αναμνηστικές φωτογραφίες. Συνεχίζουμε για την  φημισμένη Σκεπαστή αγορά (ΚΑΠΑΛΙ ΤΣΑΡΣΙ), όπου σας περιμένουν 4.000 μαγαζιά σε 92 σκεπαστούς διαδρόμους προσφέροντας σας μεγάλη ποικιλία αγορών. Χρόνος ελεύθερος, επιστροφή στο ξενοδοχείο και προαιρετική διασκέδαση με τοπικό χρώμα. Διανυκτέρευση

 

5η ημέρα: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ - ΜΟΝΗ ΒΛΑΧΕΡΝΩΝ - ΣΥΝΟΡΑ - ΚΑΒΑΛΑ

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για την Μονή Βλαχερνών, όπου εδώ εψάλλει «τη υπερμάχω Στρατηγώ τα νικητήρια» και τα Βυζαντινά τείχη. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε το Οικουμενικό Πατριαρχείο (Ι.Ν. του Αγίου Γεωργίου). Στην συνέχεια, θα αναχωρήσουμε από την Πόλη με τις καλύτερες εντυπώσεις για Καβάλα με ενδιάμεση στάση. Διέλευση συνόρων. Άφιξη στην Καβάλα. Τακτοποίηση στο  ξενοδοχείο. Χρόνος  ελεύθερος. Διανυκτέρευση. 

 

6η ημέρα: ΚΑΒΑΛΑ

6η ημέρα: ΚΑΒΑΛΑ] Μετά το πρόγευμα, αναχώρηση με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και ξεκούραση.

Άφιξη το βράδυ γεμάτοι ταξιδιωτικές εντυπώσεις και νέα ταξιδιωτικά σχέδια για το μέλλον.

 

 

 

367

Start your journey