ΚΥΠΡΟΣ - 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΚΥΠΡΟΣ - 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Γιατι να πάτε: 
Η Κύπρος, επίσημα Κυπριακή Δημοκρατία (στο Σύνταγμα αναφέρεται ως Δημοκρατία της Κύπρου) είναι ανεξάρτητη νησιωτική χώρα της ανατολικής Μεσογείου. Συνορεύει θαλάσσια, σύμφωνα με την αποκλειστική οικονομική ζώνη, με την Ελλάδα (Καστελόριζο), την Τουρκία, την Συρία, τον Λίβανο, το Ισραήλ και την Αίγυπτο. Η βόρεια πλευρά της βρίσκεται υπό κατοχή από την Τουρκία από το 1974. Το 1983, κατά παράβαση του καταστατικού χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, η Τουρκία προέβη στην ανακήρυξη της λεγόμενης “Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου” (ΤΔΒΚ) η οποία μέχρι σήμερα αναγνωρίζεται μόνο από την Τουρκία. Στην ουσία το νησί της Κύπρου των 9,251 τ.χ είναι τετραχοτομημένο: Η Κυπριακή Δημοκρατία κατέχει το 56% του εδάφους, η “ΤΔΒΚ” το 37%, οι Βρετανοί το 2.8% (δύο Βρετανικές Βάσεις) και τα Ηνωμένα Έθνη την “νεκρή ζώνη” περίπου 4%.

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

4 days

Αναχωρήσεις

25/10

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
290
αναλυτικά

ΛΕΥΚΩΣΙΑ - ΠΑΦΟΣ - ΛΑΡΝΑΚΑ - ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ
Start your journey

25/10/18, Πέμπτη: πτήση για Λάρνακα – Λεμεσός

Με απευθείας πτήση πετάμε για ΚΥΠΡΟ. Άφιξη, επιβίβαση στο λεωφορείο και μεταφορά στη Λεμεσό. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ημέρα ελεύθερη για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

 

26/10/18, Παρασκευή: εκδρομή ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Πρόγευμα και αναχώρηση για εκδρομή στη «μοιρασμένη» Κυπριακή πρωτεύουσα, τη ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Μια πόλη περιτριγυρισμένη από Βενετσιάνικα Τείχη, με την «εντός των τειχών» παλιά πόλη. Ακολουθώντας την πράσινη γραμμή, φτάνουμε στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, το μνημείο των πεσόντων Ελλήνων από την τουρκική εισβολή. Επίσκεψη στα φυλακισμένα μνήματα, όπου βρίσκονται οι τάφοι των γενναίων του αντιαποικιακού αγώνα. Σας προτείνουμε γεύμα (εξ’ιδίων) στη γραφική «Λαϊκή Γειτονιά» μια συνοικία του 19ου αιώνα. Προαιρετική επίσκεψη στο Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη με τις θαυμάσιες τοιχογραφίες. Το απόγευμα επιστροφή στην Λεμεσό. Χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Διανυκτέρευση.

 

27/10/18, Σάββατο: εκδρομή ΠΑΦΟΣ

Πρόγευμα και αναχώρηση για εκδρομή στην Πάφο. Διασχίζοντας τους αμπελώνες και πορτοκαλεώνες του ΦΑΣΟΥΡΙΟΥ , φτάνουμε στον Πύργο των Ιπποτών στο ΚΟΛΟΣΣΙ και στο αρχαίο θέατρο του Κουρείου. Ο δρόμος μετά μας φέρνει στην ΠΕΤΡΑ του ΡΩΜΙΟΥ, (στάση για καφέ) όπου κατά την παράδοση μέσα από τους αφρούς των κυμάτων αναδύθηκε η θεά της ομορφιάς και του έρωτα ΑΦΡΟΔΙΤΗ. Φτάνουμε στη Πάφο όπου θα ξεναγηθούμε στην Έπαυλη του ΔΙΟΝΥΣΟΥ με τα υπέροχα μωσαϊκά και την στήλη του Αποστόλου Παύλου. Το μεσημέρι καταλήγουμε στο γραφικό λιμανάκι της Κάτω Πάφου και σας προτείνουμε γεύμα (εξ’ ιδίων) στις γραφικές ταβέρνες με τους παραδοσιακούς ψαρομεζέδες. Το απόγευμα επιστροφή στην Λεμεσό. Διανυκτέρευση.

 

28/10/18, Κυριακή: εκδρομή ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ – Λάρνακα (πτήση επιστροφής)

Πρόγευμα και αναχώρηση για εκδρομή στην Αγία Νάπα και τη Λάρνακα. Περνώντας από την Πύλα, το μοναδικό μικτό χωριό, φτάνουμε στη Δερύνεια, το σημείο που δολοφονήθηκαν τα δύο παλικάρια από τους Τούρκους. Από το παρατηρητήριο θα δούμε τη νεκρή πόλη της Αμμοχώστου. Στην Αγία Νάπα θα δούμε το βενετσιάνικο μοναστήρι. Συνεχίζουμε για την όμορφη πόλη της Λάρνακας για να δούμε την εκκλησία του Αγίου Λαζάρου όπου βρίσκεται και ο τάφος του και να θαυμάσουμε την παραλία με τις Φοινικούδες. Στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο της Λάρνακας για την πτήση της επιστροφής μας. 

Start your journey