ΚΡΑΚΟΒΙΑ (GOLDEN OFFER)

ΚΡΑΚΟΒΙΑ (GOLDEN OFFER)

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

4 days

Αναχωρήσεις

24/10 ● 31/10 ● 14/11 ● 21/11 ● 28/11

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
420
αναλυτικά

ΚΡΑΚΟΒΙΑ - ΑΛΑΤΩΡΥΧΕΙΑ ΒΙΕΛΙΤΣΚΑ
Start your journey

1η μέρα: Πτήση για Κρακοβία

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για Κατοβίτσε, όπου θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο μας και θα αναχωρήσουμε για Κρακοβία. Η πρώην πρωτεύουσα βρίσκεται κτισμένη στις όχθες του Βιστούλα και συνιστά το πολιτιστικό κέντρο της χώρας. Η παλιά πόλη προστέθηκε από το 1978 στη λίστα των μνημείων της Unesco. Αποτελεί το θρησκευτικό και πνευματικό κέντρο της χώρας και ταυτίζεται με την ιστορία της Πολωνίας. Ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.

 

2η μέρα: Κρακοβία ξενάγηση πόλης

Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για την ξενάγησή μας στην πόλη. Απλώνεται στην κοιλάδα του Βιστούλα όπου ανά τους αιώνες κτίστηκαν πανεπιστήμια και εκκλησίες, αντικατοπτρίζοντας τον πλούτο τον μεσαιωνικών βασιλείων. Στην ξενάγησή μας, μεταξύ άλλων, θα δούμε τον λόφο Βαβέλ, τη γοτθικού ρυθμού μητρόπολη της Κρακοβίας, όπου γινόταν η στέψη και ο ενταφιασμός των πολωνών βασιλέων, τη μεγάλη πλατεία Κεντρικής Αγοράς Ρίνεκ Γκλόβνι με την παλιά μεσαιωνική αγορά υφασμάτων που σήμερα φιλοξενεί τουριστικά καταστήματα, τον Πύργο του Δημαρχείου, καθώς και την παλιά εβραϊκή συνοικία Κάζιμιερτς.

 

3η μέρα: Κρακοβία - Αλατωρυχεία Βιελίτσκα - Προαιρετική επίσκεψη Άουσβιτς

Πρόγευμα και αναχώρηση για τη Βιελίτσκα όπου τα αλατωρυχεία της αποτελούν τη ζωντανή απόδειξη του πανέμορφου και ιδιαίτερου κόσμου μας. Στις υπόγειες στοές των αλατωρυχείων του 13ου αιώνα που αποτελούν μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco, θα θαυμάσουμε το «Παρεκκλήσι της Αγίας Κίνγκα», έναν υπόγειο καθεδρικό ναό λαξεμένο εξ ολοκλήρου μέσα σε πετρώματα αλατιού με εκπληκτικά ανάγλυφα βιβλικών παραστάσεων και πολυέλαιους από κρυστάλλους αλατιού. Θα δούμε επίσης, φωσφορίζουσες λίμνες, αγάλματα του Ιησού, την Αγία Τράπεζα, όλα φτιαγμένα και σκαλισμένα πάνω στο αλάτι. Έπειτα επιστροφή στην Κρακοβία. Προαιρετικά μπορούμε να επισκεφθούμε τον ειδικά διαμορφωμένο μουσειακό χώρο του Άουσβιτς Μπιρκενάου, όπου κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου έλαβε χώρα ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα της ιστορίας από τους Ναζί με αποτέλεσμα εκατομμύρια άνθρωποι να βρουν τον θάνατο. Η επίσκεψη αποτελεί μια από τις πιο συγκινητικές και διδακτικές εμπειρίες του ταξιδιού.

 

4η μέρα: Κρακοβία - Πτήση επιστροφής

Πρόγευμα, ελεύθερος χρόνος και αναχώρηση για το αεροδρόμιο όπου και η πτήση της επιστροφής.

021

Start your journey