Κρακοβία - Βαρσοβία - Βρότσλαβ

Κρακοβία - Βαρσοβία - Βρότσλαβ

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

11 days

Αναχωρήσεις

9/5

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
695
αναλυτικά

ΠΟΛΩΝΙΑ

ΝΙΣ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΚΡΑΚΟΒΙΑ - WIELICZKA - ΑΟΥΣΒΙΤΣ - ΣΕΣΤΟΧΟΒΑ - ΒΑΡΣΟΒΙΑ - ΒΡΟΤΣΛΑΒ - ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ - ΠΑΝΤΟΒΑ - ΑΓΚΩΝΑ
Start your journey

1Η ΗΜΕΡΑ, ΑΘΗΝΑ - ΝΙΣ: 

Aναχώρηση στις 6.00 π.μ. από ΑΘΗΝΑ, ημίωρη στάση σε καφέ στην Ε.Ο. στην περιοχή της Λαμίας, ακολούθως μέσω ΤΕΜΠΩΝ - ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ, ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ με ενδιάμεση στάση για το συνοριακό σταθμό των ΕΥΖΩΝΩΝ. Έλεγχος ταξιδιωτικών εγγράφων και συνεχίζουμε το ταξίδι για τη ΣΕΡΒΙΑ και την περιοχή του ΝΙΣ, για δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2Η ΗΜΕΡΑ, ΝΙΣ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ:

Μετά το πρωινό αναχώρηση για ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ. Η διαδρομή ξεκινάει από την πρωτεύουσα της ΣΕΡΒΙΑΣ, το ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ προσπερνώντας το ΝΟΒΙΣΑΝΤ μας οδηγεί στα σύνορα της ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ και την πόλη του ΣΕΓΚΕΤ. Το απόγευμα το ΠΑΡΙΣΙ της ΑΝΑΤΟΛΗΣ, η πανέμορφη ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ μας καλωσορίζει και μας προσκαλεί να τη γνωρίσουμε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, χρόνος ελεύθερος για περιπάτους γνωριμίας στην πρωτεύουσα των Μαγυάρων, διανυκτέρευση.

 

3Η ΗΜΕΡΑ, ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΚΡΑΚΟΒΙΑ: 

Μετά το πρωινό σύντομη περιήγηση - γνωριμία με το «Μαργαριτάρι του Δούναβη» και συνεχίζουμε το ταξίδι μέσα από μία αρκετά ενδιαφέρουσα διαδρομή που οδηγεί στην πιο όμορφη ίσως πόλη της Πολωνίας, την ΚΡΑΚΟΒΙΑ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και χρόνος ελεύθερος, στην πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης του 2000, η οποία συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, διανυκτέρευση.

 

4Η ΗΜΕΡΑ, ΚΡΑΚΟΒΙΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)//WIELICZKA: 

Την αποκαλούν στολίδι της Πολωνίας και ήταν κάποτε η πρωτεύουσα των Γιαγγελόνων. Ξεκινάμε την περιήγηση μας από την κεντρική πλατεία με την παλαιά υφασματαγορά και την πινακοθήκη στον πρώτο όροφο με έργα Πολωνών ζωγράφων 14ου και 20ου αιώνα. Το μνημείο του ποιητή «ΜΙΣΚΕΒΙΤΣ», με τις τέσσερις αλληγορικές μορφές στη βάση του, που συμβολίζουν την πατρίδα, την επιστήμη, την αξία και την ποίηση. Ακολουθεί επίσκεψη στην εκκλησία της Παναγίας «MARIACKI» μνημειακής γοτθικής κατασκευής, με το φύλακα τρομπετιστή στην κορυφή του καμπαναριού. Συνεχίζουμε με το μεσαιωνικό, κάστρο, «παλαιά τείχη της Κρακοβίας» που κυριαρχείται από το ωραίο πάρκο «ΠΛΑΝΤΥ» που δημιουργήθηκε μετά το γκρέμισμα του κάστρου στις αρχές του 14ου αιώνα και από το οποίο διασώζονται σήμερα μόνο τρεις πύργοι. Ακόμη η «ΠΥΛΗ ΦΛΟΡΙΑΝΣΚΑ», το κολλέγιο «MAIUS» και η «ΓΟΤΘΙΚΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ», όπου γινόταν η στέψη και ο ενταφιασμός των Πολωνών Βασιλιάδων, μαζί με το Βασιλικό Πύργο, δεσπόζουν της πόλης από το λόφο ΒΑΒΕΛ που υψώνεται πάνω από τον ποταμό ΒΙΣΤΟΥΛΑ. Αμέσως μετά θα επισκεφθούμε τα παλαιά ΑΛΑΤΟΡΥΧΕΙΑ WIELICZKA για να θαυμάσουμε ένα μοναδικό μνημείο, που εκτείνεται 304 μέτρα υπογείως, σε εννέα επίπεδα, με δαιδαλώδεις στοές, αίθουσες, σήραγγες και λίμνες. Τρία μόνο επίπεδα είναι σήμερα επισκέψιμα, τα οποία και θα γνωρίσουμε. Επιστροφή στην πόλη, χρόνος ελεύθερος για περιπάτους, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

5Η ΗΜΕΡΑ, ΚΡΑΚΟΒΙΑ - ΑΟΥΣΒΙΤΣ - ΒΑΡΣΟΒΙΑ: 

Πρωινή αναχώρηση για την πολωνική πρωτεύουσα με δύο ακόμη σημαντικούς σταθμούς στη διαδρομή μας. Το παγκοσμίως γνωστό μνημείο του ΑΟΥΣΒΙΤΣ, το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης των ΝΑΖΙ κατά τη διάρκεια του Β’ παγκοσμίου πολέμου θα γνωρίσουμε από κοντά, μια εμπειρία που συγκλονίζει. Η διαδρομή προς τη ΒΑΡΣΟΒΙΑ συνεχίζεται με στάση στο CZESTOCHOWA, για να επισκεφθούμε το μοναστήρι «ΓΙΑΣΝΑ ΓΚΟΡΑ». Μια από τις πιο σημαντικές πόλεις της ΠΟΛΩΝΙΑΣ, που συχνά αποκαλείται «θρησκευτική πρωτεύουσα» με εκατομμύρια πιστών να συρρέουν από όλα τα μέρη της γης, για να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα της ΜΑΥΡΗΣ ΜΑΝΤΟΝΑΣ, η αγιογραφία χρονολογείται από το 14ο αιώνα, αλλά ο θρύλος λέει ότι την εικόνα την έφτιαξε ο Ευαγγελιστής Λουκάς από ένα κομμάτι ξύλο από το τραπέζι της ΠΑΝΑΓΙΑΣ στη ΝΑΖΑΡΕΤ. Νωρίς το βράδυ θα καταλήξουμε στη ΒΑΡΣΟΒΙΑ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

6Η ΗΜΕΡΑ, ΒΑΡΣΟΒΙΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ): 

Ξεκινάμε τη γνωριμία από την παλαιά πόλη και τα Βασιλικά ανάκτορα. Το ROYAL CASTLE Γοτθικό κτίσμα του 13ου αιώνα, το βλέπουμε σήμερα στην ανακαινισμένη ΜΠΑΡΟΚ μορφή του. Το παλάτι WILNAOW, γνωστό και σα «ΜΙΚΡΕΣ ΒΕΡΣΑΛΛΙΕΣ» με τις άριστα διατηρημένες αίθουσες, έπιπλα εποχής, πορσελάνες και πορτραίτα, περιβάλλεται από το πάρκο το οποίο είναι εγγλέζικης κηποτεχνικής. Τέλος, το πάρκο «LAZIENKI» από τα ωραιότερα της ΕΥΡΩΠΗΣ κατασκευάστηκε το 1766 από τον τελευταίο Βασιλιά της Πολωνίας, και μέσα βρίσκεται το «ΠΑΛΑΤΙ της ΛΙΜΝΗΣ» με τις θαυμάσιες αίθουσες χωρού, την αίθουσα των πορτρέτων και τη μεγάλη τραπεζαρία όπου λάμβαναν χώρα τα περίφημα δείπνα της Πέμπτης, το μνημείο του Κοπέρνικου κ.α. Χρόνος ελεύθερος, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

7Η ΗΜΕΡΑ, ΒΑΡΣΟΒΙΑ - ΒΡΟΤΣΛΑΒ: 

Πρωινό και αναχώρηση για Wroclaw. 'Αφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και γνωριμία με τη «Βενετία του Βορρά» μία πόλη με γέφυρες και εντυπωσιακά κτίρια. Προαιρετικά (καιρού επιτρέποντος) προτείνουμε βόλτα με καραβάκι στον ποταμό ΟΝΤΕΡ, όπου γύρω του είναι χτισμένη η πόλη που έχει οριστεί ως πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2016. Δείπνο, διανυκτέρευση.

 

8Η ΗΜΕΡΑ, ΒΡΟΤΣΛΑΒ - ΚΑΣΤΡΟ ΚΣΙΑΖ - MΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ:

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για το περίφημο κάστρο Ξιάζ, (Książ Castle), ένα από τα μεγαλύτερα κάστρα στην Πολωνία. Χτισμένο σε ένα μεγαλοπρεπή απότομο βράχο με θέα στον ποταμό Pelcznica που συχνά αναφέρονται σε αυτό ως το «μαργαριτάρι της νότιας Σιλεσίας». Το κάστρο πέρα από ιστορικό μνημείο, είναι και γκαλερί τέχνης. Η διαδρομή μας συνεχίζεται για την πρωτεύουσα της ΣΛΟΒΑΚΙΑΣ, την ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ. Με ενδιάμεση στάση στη διαδρομή για προαιρετικό γεύμα και ξεκούραση, θα καταλήξουμε το βράδυ στο ξενοδοχείο μας, όπου μετά το δείπνο, θα έχουμε χρόνο για περιπάτους γνωριμίας στην πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της κεντρικής Ευρώπης, χτισμένη στις όχθες του Δούναβη και πολύ κοντά στα σύνορα της Αυστρίας, διανυκτέρευση.

 

9Η ΗΜΕΡΑ, ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ - ΠΑΝΤΟΒΑ: 

Μετά το πρωινό αναχώρηση μέσω των πανέμορφων τοπίων της Αυστρίας, με ανάλογες στάσεις στη διαδρομή, για τη βόρεια Ιταλία και την περιοχή της ΠΑΝΤΟΒΑ, όπου θα έχουμε δείπνο και διανυκτέρευση.

 

10Η ΗΜΕΡΑ, ΠΑΝΤΟΒΑ - ΑΓΚΩΝΑ (ΠΛΟΙΟ):

 Πρωινό και αναχώρηση για το λιμάνι της ΑΓΚΩΝΑ όπου το μεσημέρι θα επιβιβασθούμε στο πλοίο για ΠΑΤΡΑ, διανυκτέρευση εν πλω.

 

11Η ΗΜΕΡΑ, ΠΑΤΡΑ - ΑΘΗΝΑ:
 'Αφιξη στην ΠΑΤΡΑ και τρεις περίπου ώρες αργότερα στην ΑΘΗΝΑ.
 
 
Υ.Γ. Το πρόγραμμα είναι δυνατόν να εκτελεσθεί και αντίστροφα.
Τιμή συμμετοχής ανά άτομο
Δίκλινο Μονόκλινο
695€ 960€
 
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
 • Εκδρομές - περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Διαμονή - 8 διανυκτερεύσεις - σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*.
 • 9 πρωινά.
 • 9 δείπνα.
 • Εισιτήρια πλοίων σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες με W.C. (AB4).
 • Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Αρχηγός - συνοδός.
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής - επαγγελματικής ευθύνης.
 • Φ.Π.Α.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

 • Επιβάρυνση 2κλινης καμπίνας εσωτερικής ΑΒ2 ανά άτομο: 35€.
 • Επιβάρυνση 2κλινης καμπίνας εξωτερικής Α2 ανά άτομο: 55€.
Start your journey