ΚΟΣΤΙΕΡΑ ΑΜΑΛΦΙΤΑΝΑ & bella Νάπολη

ΚΟΣΤΙΕΡΑ ΑΜΑΛΦΙΤΑΝΑ & bella Νάπολη

Γιατι να πάτε: 
Μοναδική προσφορά στα 450 € !

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

From 5 to 6 days

Αναχωρήσεις

21/5 ● 2/6 ● 11/6 ● 18/6 ● 25/6

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
450
αναλυτικά

Ιταλία

Αμάλφι - Κάπρι - Σορρέντο - Ποζιτάνο - Σαλέρνο - Πομπηϊα - Ραβέλλο - Πέστουμ - Νάπολη για shopping
Start your journey

1η μέρα: Αθήνα – Νάπολη – Σαλέρνο

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Νάπολη με την AEGEAN AIRLINES . Άφιξη και αναχώρηση για το Σαλέρνο για πρώτη γνωριμία με τη πόλη . Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο  GRAND HOTEL SALERNO 4* (www.grandhotelsalerno.com ) σε superior δωμάτια με θέα θάλασσα . Δείπνο .

 

2η μέρα: Πομπηία – Σορρέντο 

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για την Πομπηία, έναν από τους σημαντικότερους υπαίθριους αρχαιολογικούς χώρους διεθνώς, o οποίος περιλαμβάνεται στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Θα ξεναγηθούμε στα ερείπια της πόλης που θάφτηκε στις στάχτες του Βεζούβιου το 79 μ.Χ και θα θαυμάσουμε από κοντά μια ‘’ζωντανή’’ αρχαία πόλη. Στη συνέχεια αναχώρηση για το γοητευτικό Σορρέντο. Θα περπατήσουμε στη κεντρική Piazza Tasso και στα στενά εμπορικά δρομάκια της παλιάς πόλης για να καταλήξουμε στο μπαλκόνι της Villa Comunale με την υπέροχη θέα στον κόλπο της Νάπολη. Επίσης εδώ μπορείτε να γευτείτε το λιμοντσέλο στον τόπο που γεννήθηκε. Επιστροφή στο Σαλέρνο. Δείπνο.

 

3η μέρα: Κάπρι … ο κήπος της Εδέμ

Μπουφέ  πρόγευμα και πρωινή  αναχώρηση για το λιμάνι του Σαλέρνο όπου θα επιβιβαστούμε σε ταχύπλοο για τη νήσο Κάπρι (καιρού επιτρέποντος-έξοδα ατομικά). Φτάνοντας στη Marina Grande θα ανέβουμε με το τελεφερίκ στον οικισμό του κοσμοπολίτικου  Κάπρι όπου θα επισκεφθούμε περιπατητικά τους κήπους του Αυγούστου και θα θαυμάσουμε τους επιβλητικούς βράχους Faraglioni. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό και shopping. Για όσους επιθυμούν μπορούν να εκμεταλλευτούν τον ελεύθερο χρόνο τους πραγματοποιώντας επίσκεψη στο Ανακάπρι όπου βρίσκεται η Villa San Michele και το τελεφερίκ για το Monte Solaro (υψηλότερο σημείο του νησιού με καταπληκτική θέα). Συγκέντρωση στη Marina Grande για επιβίβαση στο ταχύπλοο και αναχώρηση για το Σαλέρνο. Δείπνο.

 

4η μέρα: Σαλέρνο – Νάπολη 

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για τη Νάπολη όπου θα περιηγηθούμε  . Επισκεφθείτε ένα από τα πιο σημαντικά μουσεία της χώρας, το εθνικό αρχαιολογικό μουσείο, για να θαυμάσετε από κοντά τις τοιχογραφίες και τα ψηφιδωτά της Πομπηίας. Επίσης μπορείτε να κάνετε τη βόλτα σας  στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

 

5η μέρα: Ριβιέρα Αμαλφιτάνα - Ποζιτάνο - Αμάλφι - (Ραβέλλο)

Μπουφέ πρόγευμα. Αναχώρηση με καραβάκι το πρωί (καιρού επιτρέποντος – έξοδα ατομικά) από το Σαλέρνο για το κουκλίστικο Ποζιτάνο. Περπατώντας στα στενά καλντερίμια με τα ολάνθιστα μπαλκόνια θα νιώσουμε τον κοσμοπολίτικο αέρα της εποχής του ’60.  Φεύγοντας από το Ποζιτάνο και πάλι με καραβάκι, θα φτάσουμε στη μητρόπολη της ακτής, το γραφικό Αμάλφι. Στον ελεύθερο χρόνο σας επισκεφθείτε τον καθεδρικό ναό του Αγίου Ανδρέα και περπατήστε στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης. Για όσους επιθυμούν στον ελεύθερο χρόνο σας προτείνουμε να επισκεφθείτε  με τα HOP ON - HOP OFF πουλμανάκια (έξοδα ατομικά) το σκαρφαλωμένο στα 305μ υψόμετρο Ραβέλλο και να δείτε την βίλα Ρούφολο (Villa Rufolo) με θέα που κόβει την ανάσα. Επιστροφή στο Αμάλφι και αναχώρηση για το Σαλέρνο. Δείπνο.

 

6η μέρα: Σαλέρνο - Αρχαία Ποσειδωνία (Πέστουμ) – Νάπολη – Αθήνα 

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για το Πέστουμ (Paestum) την αρχαία Ποσειδωνία, που από τα ερείπια της και τους επιβλητικούς ναούς της αναδύεται η ένδοξη ιστορία της μεγάλης Ελλάδας. Ο ναός Basilica είναι το αρχαιότερο οικοδόμημα του δυτικού πολιτισμού στην περιοχή και είναι αφιερωμένος στην Ήρα. Εδώ και οι ναοί του Ποσειδώνα και της Αθηνάς. Στη συνέχεια αναχώρηση για το αεροδρόμιο για τη πτήση της επιστροφής

 

Σημείωση:

Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι. Στην αναχώρηση 18/6 η διαμονή ενδέχεται να είναι στη Νάπολη.  Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

Πτήσεις:

 

Start your journey