ΚΟΣΤΙΕΡΑ ΑΜΑΛΦΙΤΑΝΑ – ΝΑΠΟΛΗ

ΚΟΣΤΙΕΡΑ ΑΜΑΛΦΙΤΑΝΑ – ΝΑΠΟΛΗ

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

6 days

Αναχωρήσεις

16/6

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
550
αναλυτικά

Σορέντο - Ποζιτάνο - Αμάλφι - Ραβέλο - Σαλέρνο - Αλμπερομπέλο - Ματέρα - Κάπρι - Πέστουμ - Πομπηία
Start your journey

1η ημέρα: Πτήση για Νάπολη - Σορέντο - Ποζιτάνο - Αμάλφι - Ραβέλο - Σαλέρνο

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση με προορισμό τη Νάπολη. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Σορέντο, μικρή πόλη της Καμπανίας, διάσημη για τους παραθαλάσσιους απόκρημνους βράχους της. Θα περπατήσουμε στην κεντρική Piazza Tasso και στους στενούς εμπορικούς δρόμους της παλιάς πόλης για να καταλήξουμε στο μπαλκόνι της Villa Comunale με την υπέροχη θέα στον κόλπο της Νάπολη. Στη συνέχεια αναχώρηση με καραβάκι (καιρού επιτρέποντος, εισιτήρια εξ ιδίων) για το γραφικό Ποζιτάνο. Περιήγηση στα στενά καλντερίμια με τα ολάνθιστα μπαλκόνια. Φεύγοντας από το Ποζιτάνο και πάλι με καραβάκι (εισιτήρια εξ ιδίων), θα φτάσουμε στο μικροσκοπικό Αμάλφι. Στην περιπατητική μας ξενάγηση θα δούμε, μεταξύ άλλων, τα παλιά αρχοντικά και τον καθεδρικό ναό του Αγίου Ανδρέα με βυζαντινά, αραβικά και γοτθικά αρχιτεκτονικά στοιχεία. Για όσους επιθυμούν, έχουν τα δυνατότητα να επισκεφθούν με τα hop on-hop off λεωφορεία (έξοδα ατομικά) το σκαρφαλωμένο στα 305μ. υψόμετρο Ραβέλλο και να δουν την βίλα Ρούφολο. Επιστροφή στο Αμάλφι και αναχώρηση για το Σαλέρνο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.


2η ημέρα :Σαλέρνο - Αλμπερομπέλο - Ματέρα

Πρόγευμα και αναχώρηση για το Αλμπερομπέλο. Φημίζεται για τα κάτασπρα σπίτια με τις κωνικές στέγες, όπου η ιστορία τους χάνεται στα βάθη των αιώνων. Οι τρούλοι του Αλμπερομπέλο έχουν χαρακτηριστεί από την Unesco ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Θα περιηγηθούμε στα λιθόχτιστα σοκάκια και θα παρατηρήσουμε τα ζωγραφισμένα σχέδια στις στέγες κάθε τρούλου. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη Ματέρα που απέκτησε διεθνή φήμη από την αρχαία πόλη Σάσι ντι Ματέρα που σημαίνει «Οι πέτρες-σπηλιές της Ματέρα». Υπόσκαφες εκκλησίες, αγιογραφίες στους βράχους, τρώγλες (τα λεγόμενα Σάσι), που από άγριες και υγρές σπηλιές, μετατράπηκαν σε πανέμορφα παραδοσιακά σπίτια είναι μερικά από τα αξιοθέατα της πόλης. Αποτελεί μία από τις αρχαιότερες κατοικημένες πόλεις του κόσμου, με λαξευμένες σπηλιές, όπου οι κάτοικοι συνήθιζαν να ζουν. Θα δούμε το μοναστηριακό συγκρότημα της Παρθένου με τους ναούς του Αγίου Νικολάου και Αγίου Πέτρου και θα θαυμάσουμε το ιστορικό κέντρο. Ελεύθερος χρόνος και επιηστροφή στο Σαλέρνο.

3η ημέρα: Σαλέρνο - Κάπρι
Πρόγευμα στον χώρο του ξενοδοχείου. Αναχώρηση για το λιμάνι του Σορέντο όπου θα επιβιβαστούμε σε πλοίο για το κοντινό νησί Κάπρι (έξοδα ατομικά). Φτάνοντας στη Marina Grande θα αναχωρήσουμε με το τελεφερίκ (έξοδα ατομικά) για επίσκεψη στον οικισμό του κοσμοπολίτικου Κάπρι όπου θα επισκεφθούμε περιπατητικά τους κήπους του Αυγούστου και θα θαυμάσουμε τους επιβλητικούς βράχους Faraglioni. Χρόνος ελεύθερος για περίπατο και γεύμα. Στον ελεύθερο χρόνο προτείνουμε να επισκεφτείτε το Ανακάπρι όπου βρίσκεται η Villa San Michele και το τελεφερίκ για το Monte Solaro (υψηλότερο σημείο του νησιού). Επιστροφή στη Marina Grande επιβίβαση για το Σορέντο και επιστροφή στο Σαλέρνο.

 

4η ημέρα: Σαλέρνο - Αρχαία Ποσειδωνία (Πέστουμ)

Πρόγευμα και αναχώρηση για την αρχαία Ποσειδωνία, το Πέστουμ, νότια του Σαλέρνο, που από τα ερείπιά της και τους επιβλητικούς ναούς της αναδύεται η ένδοξη ιστορία της Μεγάλης Ελλάδας. Ο ναός Basilica είναι το αρχαιότερο οικοδόμημα του δυτικού πολιτισμού στην περιοχή και είναι αφιερωμένος στην Ήρα. Εδώ και οι ναοί του Ποσειδώνα. Υπάρχει η δυνατότητα επίσκεψης και στο αρχαιολογικό μουσείο. Ελεύθερος χρόνος.5η ημέρα:Σαλέρνο - Πομπηία - Νάπολη


Πρόγευμα και αναχώρηση για τη νεκρόπολη της Πομπηίας που αφανίστηκε το 79 μ.Χ. μετά από μια φοβερή έκρηξη του Βεζούβιου. Ο αρχαιολογικός χώρος της Πομπηίας έχει ανακηρυχθεί από την Unesco ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Στην ξενάγηση που ακολουθεί, θα δούμε τα περιμετρικά τείχη, τα λουτρά, την πόρτα Μαρίνα, την έπαυλη Βέτρι, τον ναό του Απόλλωνα, την αρχαία αγορά, το θέατρο, και τις χαρακτηριστικές τοιχογραφίες του 1ου αιώνα π.Χ. Μετά την Πομπηία θα κατευθυνθούμε στη Νάπολη. Θα δούμε πανοραμικά την παραλία με το παλάτι των Ισπανών, το κάστρο των Ντανζού, τη Στοά του Ουμπέρτου και το μεγαλύτερο θέατρο λυρικής σκηνής Σαν Κάρλο, τα φτωχικά bassi της πολύβουης παλιάς πόλης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

 


6η ημέρα :Νάπολη - Πτήση επιστροφής


Πρόγευμα και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής.

Start your journey