ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΘΡΑΚΙΚΟ ΠΕΛΑΓΟΣ (ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ - ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ)

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΘΡΑΚΙΚΟ ΠΕΛΑΓΟΣ (ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ - ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ)

Γιατι να πάτε: 
ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ ΤΟΥ ΠΟΡΤΟ ΛΑΓΟΣ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΡΩΓΗΣ !!

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

5 days

Αναχωρήσεις

27/7 ● 14/8

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
258
αναλυτικά

ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ - ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ
Start your journey

1Η ΗΜΕΡΑ:  Αναχώρηση 07:30 από ΑΘΗΝΑ, μικρές  στάσεις  σε καφέ στην περιοχή της Λαμίας και της  Λάρισας  και  συνεχίζουμε τη διαδρομή μας,  από την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ, με  μια  ακόμη  στάση  στην  περιοχή  της  Μουσθένης,  για να τακτοποιηθούμε το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στην ΚΟΜΟΤΗΝΗ. Χρόνος  ελεύθερος  για  περιπάτους  γνωριμίας  στην  πόλη, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

 

2Η ΗΜΕΡΑ: Σήμερα θα γνωρίσουμε το βορειοανατολικό άκρο της πατρίδας μας. Πρωινό και περιήγηση στον ακριτικό νομό του  ΕΒΡΟΥ. Θα προσπεράσουμε το ΣΟΥΦΛΙ, το ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ και την ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ, για να φθάσουμε στις ΚΑΣΤΑΝΙΕΣ και τα Ελληνοτουρκικά σύνορα, όπου μετά τον απαραίτητο έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων, ( ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ Ή ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ) θα φθάσουμε στην ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στην αγορά της πόλης και να δούμε το ΣΕΛΙΜΙΓΙΕ ΤΖΑΜΙ. Το τέμενος χτίστηκε με την εντολή του Σουλτάνου Σελίμ Β΄ από τον διάσημο Οθωμανό αρχιτέκτονα Μιμάρ Σινάν το διάστημα 1569-1575. Ο Σινάν θεωρεί το έργο αυτό ως το ωραιότερο έργο του. Σήμερα το μνημείο θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα μνημεία στην Ισλαμική αρχιτεκτονική. Ακολουθεί επίσκεψη στο ΚΑΡΑΓΑΤΣ, με το σιδηροδρομικό σταθμό της Γαλλικής εταιρείας, που στάθμευε το ΟΡΙΑΝ ΕΞΠΡΕΣ. Επιστροφή στο ξεν/χείο μας στην ΚΟΜΟΤΗΝΗ, με στάση στο ΣΟΥΦΛΙ με την πλούσια πολιτιστική παράδοση. Δείπνο, διαν/ση.

 

 

3Η  ΗΜΕΡΑ: Πρωινό και γνωριμία  με  τη  νότια  ακτογραμμή  της  περιοχής  και  τη λιμνοθάλασσα  του  ΠΟΡΤΟ  ΛΑΓΟΣ. Η Θράκη  είναι  γνωστή  για  τις  ομορφιές  της  ενδοχώρας,  ωστόσο  δεν  υστερεί και από ‘’γοητευτικές  παραλίες’’  όπως   αυτή  της  ΑΡΩΓΗΣ  που  σήμερα  θα  επισκεφθούμε  και  θα  έχουμε  την  ευκαιρία  να  κολυμπήσουμε. Το  μεσημέρι  θα  φθάσουμε  στη Μαρώνεια,  που  είναι  κτισμένη στους πρόποδες του βουνού Ίσμαρος,  περιτριγυρισμένη από καταπράσινα  τοπία, αμπελώνες, λιόδεντρα και περιβόλια.  Το χωριό διατηρεί μεγάλο μέρος  από  την αρχιτεκτονική του ταυτότητα,  καθώς διασώζονται είτε αναπαλαιωμένα, είτε αφημένα στην φθορά του χρόνου πολλά από τα παλιά σπίτια. Στο κέντρο του χωριού ξεχωρίζει η βρύση, αλλά και τα πυκνόφυλλα πλατάνια που σκιάζουν τα καφενεδάκια και τις ψησταριές που υπάρχουν ολόγυρα. Ξεχωριστές και οι εκκλησίες του Αγ. Ιωάννη και της Παναγίας, που όχι μόνο βρίσκονται δίπλα - δίπλα, αλλά μοιράζονται και το ίδιο καμπαναριό. Επίσκεψη, γεύμα  προαιρετικά  και  επιστροφή  στο  ξενοδοχείο  μας  στην  Κομοτηνή. Ξεκούραση,  περίπατοι  γνωριμίας  στην  πόλη,  διαν/ση.

 

 

4Η ΗΜΕΡΑ: Άλλη  μια  πολύ  ενδιαφέρουσα  εκδρομή  ξεκινά. Θα  φθάσουμε στο  λιμάνι  της   Αλεξανδρούπολης  και  θα  αναχωρήσουμε  με  το  F/B  για το πανέμορφο νησί της Σαμοθράκης. Μετά από  ένα όμορφο  θαλάσσιο  ταξίδι  στο  Θρακικό Πέλαγος, φθάνουμε στο λιμάνι της Καμαριώτισσας. Είναι το μοναδικό λιμάνι της Σαμοθράκης, βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του Ακρωτηρίου και σύμφωνα με την παράδοση το όνομα Καμαριώτισσα προέρχεται από εικόνα της Παναγίας στο χωριό Καμάρες της Προποντίδας. Ξεκινάμε τη γνωριμία  μας με τον Παραδοσιακό Οικισμό της Χώρας και  συνεχίζουμε  με  την  παραλία  της  ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑΣ,  όπου  θα  έχουμε  χρόνο  για  κολύμπι  και  γεύμα  προαιρετικά,  πριν  καταλήξουμε  και  πάλι στο  λιμάνι  της  Καμαριώτισσας,  για  το  ταξίδι  της  επιστροφής   προς   την  Αλεξανδρούπολη   και  το  ξενοδοχείο μας  στην  Κομοτηνή, όπου  θα  έχουμε    δείπνο  και   διαν/ση.

 

 

5Η ΗΜΕΡΑ: Πρωινό και αναχώρηση για ΑΘΗΝΑ. Από τη γνωστή πλέον διαδρομή, με μια ευχάριστη  παράκαμψη,  για  επίσκεψη -  γνωριμία με  την  πόλη της  ΞΑΝΘΗΣ,  συνεχίζουμε  με  ενδιάμεσες  στάσεις  στην  περιοχή  της ΛΑΡΙΣΑΣ  και  της   ΛΑΜΙΑΣ,  άφιξη  το  βράδυ.

 

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:   ΕΙΝΑΙ  ΔΥΝΑΤΟΝ  ΝΑ  ΑΛΛΑΞΕΙ  Η  ΣΕΙΡΑ  ΤΩΝ  ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ  ΧΩΡΙΣ  ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ.

ΤΙΜΕΣ   ΑΝΑ  ΑΤΟΜΟ:       ΣΕ  2ΚΛΙΝΑ  ΔΩΜΑΤΙΑ                          258 €  

                                         ΠΑΙΔΙΑ ΕΩΣ  12  ΕΤΩΝ  ΣΕ  3ΚΛΙΝΟ      228 €                                                

                                         ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ  ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ                  72 €

 

 

 

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Εκδρομές – περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Διαμονή (4) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχεία ΑΝΑΤOLIA  3*  στην  πόλη  της  ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ.
  • Ημιδιατροφή ( 4 πρωινά  &  4 δείπνα).
  • Εισιτήρια F/B για τη   ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ.
  • Αρχηγό –  συνοδό.
  • Ασφαλιστική  κάλυψη  αστικής   ευθύνης.
  • Φόρος  διαμονής.
  • Φ.Π.Α.

 

4799

Start your journey