Καλοκαίρι στη Πάρο - Αντίπαρο & Κουφονήσι με group

Καλοκαίρι στη Πάρο - Αντίπαρο & Κουφονήσι με group

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

4 days

Αναχωρήσεις

31/8, & 6 & 13/9

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
265
αναλυτικά

ΠΑΡΟΣ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ-ΚΟΥΦΟΝΗΣΙ
Start your journey

1ηΜΕΡΑ
Πειραιάς - Πάρος - Παροικιά - Νάουσα

Πρωινή αναχώρηση από Πειραιά µε Blue Star Ferries για Πάρο. Άφιξη στην Παροικιά και περίπατος προς το ενετικό κάστρο και στην εκκλησία των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης στην παλιά πόλη. Περπατώντας στα γραφικά σοκάκια φθάνουµε στην Παναγία την Εκατονταπυλιανή, µοναδικής αξίας µνηµείο για την Βυζαντινή τέχνη στις Κυκλάδες. Χρόνος για γεύµα και µεταφορά στο PORTO PAROS 4* στη Νάουσα (Κολυµπήθρες). Το απόγευµα περίπατος στη Νάουσα στο υπέροχο λιµανάκι της. Επιστροφή και δείπνο µπουφέ µε ποτά.

 

2ηΜΕΡΑ
Μεγάλος γύρος Νησιού - Πεταλούδες

Πρόγευµα µπουφέ και η ολοήµερη εκδροµή µας ξεκινάει µε την επίσκεψη στο Μοναστήρι του Αγ. Αρσενίου (ένα από τα ιστορικότερα της Πάρου) όπου φυλάσσονται τα λείψανα του Αγίου και θα συνεχίσουµε για την κοιλάδα µε τις Πεταλούδες, τον πανέµορφο βιότοπο της ποικιλίας Tiger moth µε τα πορτοκαλοκόκκινα χρώµατα. Επόµενος σταθµός µας η Αλυκή και το µουσείο “Σκορπιός”, έργο του ντόπιου ναυτικού Μπενέτου Σκιαδά. Θα θαυµάσουµε τη συλλογή από εντυπωσιακές µακέτες πλοίων και στον κήπο του τις µινιατούρες από τα πιο γνωστά µνηµεία των Κυκλάδων. Συνεχίζουµε για τον Δρυό και το παραλιακό Πίσω Λιβάδι, όπου χρόνος για κολύµπι και γεύµα. Αργότερα θα ανηφορίσουµε στη Μάρπησσα και τις Λεύκες, την πρώτη πρωτεύουσα του νησιού, µε την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και την εκκλησία της Αγίας Τριάδας. Στα Αρχαία Λατοµεία στο Μαράθι θα µάθουµε τι είναι ο λυχνίτης της Πάρου και γιατί από αυτόν κατασκευάστηκαν τα πιο φηµισµένα αγάλµατα της Αρχαίας Ελλάδος, όπως η Αφροδίτη της Μήλου, ο Ερµής του Πραξιτέλη, οι Κόρες της Ακρόπολης, η Νίκη της Σαµοθράκης κ.α. Το βράδυ δείπνο µπουφέ µε ποτά.

3ηΜΕΡΑ
Αντίπαρος

Πρόγευµα µπουφέ και µεταφερόµαστε στο λιµάνι της Πούντας, απ’ όπου µε πλοιάριο θα περάσουµε στην Αντίπαρο. Περιήγηση στα γραφικά πλακόστρωτα µε τα λουλουδιασµένα σπίτια και το ενετικό κάστρο. Χρόνος για γεύµα και επιστροφή στις ανέσεις του Porto Paros. Το απόγευµα ροµαντική βόλτα στη Νάουσα. Επιστροφή και δείπνο µπουφέ µε ποτά.

 

4ηΜΕΡΑ
Πάρος (Κουφονήσι) - Πειραιάς

Πρόγευµα µπουφέ και ηµέρα ελεύθερη για να χαρείτε την παραλία µε τα πεντακάθαρα νερά ή ακόµα µία επίσκεψη στη Νάουσα. Για όσους επιθυµούν προαιρετική εκδροµή (έξοδα ατοµικά) στο Κουφονήσι, εκεί όπου ο χρόνος δείχνει να έχει καθυστερήσει τόσο ώστε η φυσική οµορφιά και η παραδοσιακή γοητεία του να έχουν παραµείνει σχεδόν αναλλοίωτα. Το απόγευµα µεταφορά στο λιµάνι της Παροικιάς για την επιστροφή µας στον Πειραιά.

Start your journey