Καλαμάτα - Καρδαμύλη - Αρεόπολη

Καλαμάτα - Καρδαμύλη - Αρεόπολη

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

3 days

Αναχωρήσεις

15/6

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
209
αναλυτικά

Καλαμάτα - Καρδαμύλη - Οίτυλο - Λιμένι - Αρεόπολη - Διρός - Πάρκο Σιδηροδρόμων - Αγ. Θεοδώρα Βάστας
Start your journey

1η ΗΜΕΡΑ

Αθήνα - Καλαμάτα

Πρωινή αναχώρηση από Αθήνα και με ενδιάμεσες στάσεις φθάνουμε στην Καλαμάτα, όπου θα επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο, καθώς και το Λαογραφικό (εάν είναι ανοιχτό). Θα δούμε την εκκλησία των Αγίων Αποστόλων και τον Μητροπολιτικό Ναό της πολιούχου Υπαπαντής. Χρόνος για γεύμα. Το απόγευμα άφιξη στο νεόκτιστο ξενοδοχείο Elysian Luxury Hotel & Spa 5*. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο.

 

 

2η ΗΜΕΡΑ

Καρδαμύλη - Οίτυλο - Λιμένι - Αρεόπολη - Διρός

Πρωινό και αναχώρηση. Περνώντας από τους οικισμούς Καρδαμύλη, Οίτυλο, Λιμένι φθάνουμε στο Σπήλαιο του Διρού (επίσκεψη με βάρκα). Επόμενη στάση στην Αρεόπολη, όπου θα περιηγηθούμε στο ιστορικό κέντρο, στον Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών κ.ά. Χρόνος για γεύμα. Κατά την επιστροφή μας στο ξενοδοχείο θα σταματήσουμε στην Καρδαμύλη. Επίσκεψη στο οχυρό συγκρότημα των Μούρτζινων, σήμερα μουσείο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

 

 

3η ΗΜΕΡΑ

Καλαμάτα - Πάρκο Σιδηροδρόμων - Αγ. Θεοδώρα Βάστας - Αθήνα

Πρωινό και επίσκεψη στο Πάρκο Σιδηροδρόμων. Λειτουργεί από το 1986 και αποτελείται από ένα σταθμό του ΟΣΕ και ένα πάρκο 54 στρεμμάτων. Συνεχίζουμε για την Αγία Θεοδώρα Βάστας. Η ειδυλλιακή διαδρομή ανταμείβει τον επισκέπτη. Πλησιάζοντας, το βουητό των νερών που αναβλύζουν από τα θεμέλια της μικρής εκκλησίας ακούγεται ολοένα και εντονότερο, προκαλώντας στον επισκέπτη δέος μπροστά στο θέαμα που τελικά αντικρίζει. Χρόνος για γεύμα και πορεία επιστροφής στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

Start your journey