Καβάλα - Ξάνθη - Θάσος

Καβάλα - Ξάνθη - Θάσος

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

From 4 to 5 days

Αναχωρήσεις

12/8

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
251
αναλυτικά

Θάσος - Πομακοχώρια - Ξάνθη - Οχυρό Λίσσε - Σπήλαιο Αγγίτη - Μονή Εικοσιφοίνισσας - Θεσσαλονίκη
Start your journey

1η ΗΜΕΡΑ

Αθήνα - Καβάλα

Πρωινή αναχώρηση με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και γεύμα. Άφιξη στην Καβάλα, με το φωταγωγημένο κάστρο, το Υδραγωγείο και την παλιά πόλη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Airotel Galaxy 4*. Δείπνο.


2η ΗΜΕΡΑ

Καβάλα - Θάσος

Πρωινό και αναχώρηση για ολοήμερη εκδρομή στην καταπράσινη Θάσο μέσω Κεραμωτής. Θα επισκεφθούμε την Αρχαία Αγορά, το θέατρο κ.λπ. Θα ακολουθήσουμε τη βορειοανατολική διαδρομή, προς τις σκάλες Πρίνου και Καλλιράχης, τα γραφικά ψαροχώρια. Ελεύθερος χρόνος για μπάνιο. Θα καταλήξουμε στον Λιμένα, όπου υπάρχουν αρκετά μαγαζιά και ταβερνάκια για να απολαύσετε ουζάκι με μεζέ χταποδάκι. Επιστροφή στην Καβάλα αργά το απόγευμα. Δείπνο.


3η ΗΜΕΡΑ

Καβάλα - Πομακοχώρια - Ξάνθη - Πόρτο Λάγος

Πρωινό και αναχώρηση για τη Μονή Παναγίας Καλαμούς, χτισμένη σε θαυμάσιο τοπίο πάνω από τον ποταμό Κόσινθο. Συνεχίζουμε για τα παραδοσιακά Πομακοχώρια, από τη Σμίνθη έως τον Εχίνο, διάσπαρτα στη Ροδόπη, που τα κατοικούν Πομάκοι. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στην Ξάνθη, με την πλούσια ιστορία, τα έθιμα, τα αναπαλαιωμένα αρχοντικά. Χρόνος για γεύμα και βόλτα. Στην επιστροφή θα έχουμε τη δυνατότητα να επισκεφθούμε το Πόρτο Λάγος και τη Λίμνη Βιστωνίδα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.


4η ΗΜΕΡΑ

Καβάλα - Οχυρό Λίσσε - Σπήλαιο Πηγών Αγγίτη - Μονή Εικοσιφοίνισσας

Πρωινό και αναχώρηση για το σπουδαίο Οχυρό Λίσσε, στην πεδιάδα του Νευροκοπίου. Συνεχίζουμε για το Σπήλαιο του ποταμού Αγγίτη. Θα επισκεφθούμε την ιερά Μονή της Παναγίας Εικοσιφοίνισσας, στη βόρεια πλευρά του Παγγαίου Όρους, σε κατάφυτη τοποθεσία και σε υψόμετρο 740μ. Είναι η δεύτερη σημαντικότερη Μονή της Μακεδονίας, όπου καθημερινά συρρέει πλήθος πιστών για προσκύνημα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.


5η ΗΜΕΡΑ

Καβάλα - Θεσσαλονίκη - Αθήνα

Πρωινό και αναχώρηση για Θεσσαλονίκη. Επίσκεψη στον Άγιο Δημήτριο και ελεύθερος χρόνος για βόλτα και καφέ. Πορεία επιστροφής στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

Cv: City View, Sv: Sea View 


Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορές, περιηγήσεις που αναφέρονται, με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν της εταιρείας Panolympia
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο Airotel Galaxy 4* στην Καβάλα
  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Εισιτήρια πλοίου για τη Θάσο
  • Αρχηγός/συνοδός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Η είσοδος στους επισκέψιμους χώρους
  • Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα
  • Ο ειδικός φόρος διαμονής

 

Πληροφορίες

ΏΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ: 07:00 

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ 4ΗΜΕΡΗΣ: Δεν περιλαμβάνεται η 3η μέρα

Start your journey