Κίνα – Υδάτινες πόλεις & πήλινος στρατός

Κίνα – Υδάτινες πόλεις & πήλινος στρατός

Γιατι να πάτε: 
Από τη Νέα Υόρκη της Ασίας (Σαγκάη) έως την αρχαία πόλη Σιτάνγκ…από τη Δυτική λίμνη Σιχού στο Χανγκτσόου, ως τον πήλινο στρατό του Σιάν…από το Σινικό τείχος & τον ιερό δρόμο με τους τάφους της δυναστείας των Μινγκ, ως την απαγορευμένη πόλη-τα θερινά ανάκτορα και το ναό του Ουρανού στο Πεκίνο…έχετε κάθε λόγο για να επιλέξετε αυτό το 10ήμερο πρόγραμμα ως ιδανικό ταξίδι στην Ασία

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

10 days

Αναχωρήσεις

18/5

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
1245
αναλυτικά

Λίμνη Σιχού – Πήλινος Στρατός – Σινικό Τείχος – Απαγορευμένη Πόλη – Τιέν Αν Μεν – Θερινά Ανάκτορα – Ναός του Ουρανού
Start your journey

1η μέρα: Αθήνα – πτήση


Συνάντηση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού  για την Σαγκάη.  Ολονύχτια πτήση.

 

2η μέρα: Σαγκάη – Πρώτη ξενάγηση πόλης


Άφιξη στην Σαγκάη. Με την πρωινή άφιξη, θα έχετ την ευκαιρία να κάνετε μάι πρώτη ξενάγηση της πόλης, ξεκινώντας από τη λεωφόρο Ναντζίνγκ γεμάτη από πολυκαταστήματα. Θα μάθετε για το SOHO της Σαγκάης την περιοχή Τιανζιφάνγκ, που έχει μεταμορφωθεί από μία βιομηχανική παραμελημένη περιοχή σε σημείο διασκέδασης και καινοτόμων τάσεων διακόσμησης και αρχιτεκτονικής. Θα συνεχίσετε για το κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα τη περιοχή Σιν Τιαντ Ντι. Περιοχή με ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά και ένας μοντέρνος πεζόδρομος, διακοσμημένος από μοντέρνα αρχιτεκτονική. Ο συνδυασμός των παλαιών ιστορικών τοιχίων με το μεταμοντέρνο διάκοσμο του εσωτερικού των κέντρων διασκέδασης, εστιατορίων, καφετεριών και γκαλερί… αφήνει σίγουρα μία ιδιαίτερη εντύπωση!  Ακολουθεί η επίσκεψη στο πύργο Τζιν Μάο (δηλαδή ο Πύργος της ευημερίας), ένα νέο επίτευγμα της Αμερικανο-Κινεζικής συνεργασίας, δημιούργησαν ένα πύργο ύψους 420 μέτρων και καθιστώντας τον ένα από τους μεγαλύτερους του κόσμου (μεγαλύτερος από τους δίδυμους της Κουάλα Λουμπούρ)… έχει σαν σχεδιαστική βάση τον ευοίωνο αριθμό οκτώ  (8) δημιουργώντας παράλληλα στοιχεία της Κινέζικης αρχιτεκτονικής και χαρίζοντας από το παρατηρητήριο του 88ου ορόφου του μία απίστευτη θέα προς τη περιοχή που βρίσκεται Μπαντόνγκ αλλά και στην ιστορική περιοχή Μπαντ και στο στρογγυλό οικοδόμημα σύμβολο «σταθμό της τηλεόρασης». Θα συνεχίσετε για να δείτε τη διάσημη προβλήτα Μπαντ, γνωστή για του δυτικού τύπου αρχιτεκτονική της και μία από τις σημαντικότερες περιοχές της αποικιακής περιόδου. Ακολουθεί δείπνο δυτικού τύπου, σε τοπικό εστιατόριο. Και μεταφορά στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. 

 

3η μέρα: Σαγκάη – Ξενάγηση

Μετά το πρωινό, θα ξεκινήσετε για τη ξενάγηση,  με επίσκεψη του ναού του Βούδα από νεφρίτη. Στο κέντρο της πολύβουης πόλης, θα βρεθείτε μία μονή-ησυχαστήριο καθώς και έναν από τους διασημότερους ναούς του Βούδα στο κόσμο, που χρονολογείται από το 1882….με βουδιστικά αγάλματα που φέρουν τη δική τους ιστορία από ταξίδια στη Βιρμανία, Σιγκαπούρη και Θιβέτ. Το κρυστάλλινο και αστραφτερό λευκό χρώμα του νεφρίτη, χαρίζει την ομορφιά και την αγιότητα που αξίζει σε αυτά τα αγάλματα… ενώ οι πίνακες ζωγραφικής , οι συλλογές πορσελάνης και οι βουδιστικές γραφές, καθιστούν το ναό σεβαστό και ελκυστικό.      Ακολουθεί η επίσκεψη στους Kήπους του Γιού Γιουάν, ένα ακόμα παλαιό- ιστορικό και γραφικό μέρος για να ξεναγηθείτε , αλλά και να αγοράσετε οτιδήποτε παραδοσιακό ή αναμνηστικό. Στον ελεύθερο χρόνο σας, μπορείτε α κάνετε μία προαιρετική κρουαζιέρα στον ποταμό Χουανγκπού, για να απολαύσετε το αποικιακό τοπίο της προβλήτας Μπαντ καθώς και τη προβλήτα Μπατόν με όλα τα νέα κομψοτεχνήματα της πόλης και όλα αυτά εμπλουτισμένα με τα πολύχρωμα φώτα των επιγραφών και διαφημίσεων   Μπουφέ  δείπνο θα δοθεί σε τοπικό εστιατόριο. Θα ακολουθήσει η παράσταση ακροβατικών στη γενέτειρά τους …στο καλύτερο ίσως θέατρο που μπορεί να προσφέρει ένα τέτοιο θέαμα ! Μεταφορά στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση

 

4η μέρα: Υδάτινες πόλεις/ Σιτάνγκ – Κρουαζιέρα στην Λίμνη Σιχού- Χαντζόου  


Σε απόσταση μίας ώρας από τη Σαγκάη, θα συναντήσετε την αρχαία πόλη της Κίνας «Σιτάνγκ», που μοιάζει σαν να αναδεύεται από το νερό. Είναι ακριβώς ότι θα θέλατε να δείτε σε αυτό το ταξίδι σας, που να σας θυμίζει την παλιά Κίνα. Ένα ήσυχο περιβάλλον με ποτάμια, που καθρεφτίζουν τις σειρές των παραδοσιακών σπιτιών και τις γέφυρες να συμπληρώνουν το τοπίο σαν σε πίνακα ζωγραφικής. Θα ακολουθήσει μία περιήγηση στα καλντερίμια αυτής της υδάτινης πόλης και θα σας δοθεί χρόνος για μερικές αγορές και θα συνεχίσετε με μία παραδοσιακή βαρκάδα στα κανάλια. Θα ακολουθήσει η μετάβασή σας στο Χάντζοου, το νοτιότερο άκρο του Μεγάλου Ποταμού και τοπικό πολιτικό-οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο της επαρχίας Ζεγιάνγκ.  Με την άφιξή σας, θα επισκεφτείτε το ναό Λινγκουίν . Ένας από τους 10 πιο διάσημους βουδιστικούς ναούς της Κίνας ο «Ναός της Αποχής της Ψυχής» ή αλλιώς ο "Ναός της Εμπνευσμένης Απομόνωσης", διατηρεί το σκηνικό του μεγαλείου της ησυχίας που ενθαρρύνει την αίσθηση της Ειρήνης και Περισυλλογής. Θα συνεχίσετε με μία βαρκάδα στη διάσημη και πηγή έμπνευσης για πολλούς ποιητές και ζωγράφους «Λίμνη Σιχού»  ή αλλιώς Δυτική Λίμνη, που απλώνεται σε μήκος 2 μιλίων. Οι θρύλοι και οι ρομαντικές ιστορίες είναι πολλές για αυτή τη λίμνη και όχι τυχαία… με διασημότερη την ιστορία αγάπης ενός θνητού με ένα άσπρο φίδι. Μην ξεχάστε μετά τη τακτοποίησης στο ξενοδοχείο σας, να κάνετε μία βόλτα (χρόνου επιτρέποντος)  στα παλιά ιστορικά σοκάκια της πόλης με τα πολυάριθμα καταστήματα. Δείπνο δυτικού τύπου θα δοθεί εντός του ξενοδοχείου.

 

5η μέρα: Χαντζόου – Κρουαζιέρα στην Λίμνη Σιχού – Σιάν – Πήλινος Στρατός – Μουσείο Μπάνπο    


Μετά το πρωινό, θα ακολουθήσει πρωινή πτήση για το Σιάν, την πρώτη αρχαία πρωτεύουσα της "Αυτοκρατορίας του Κέντρου" και αφετηρία του Δρόμου του Μεταξιού.  Με την άφιξη, θα επισκεφθείτε τον διάσημο «Πήλινο Στρατό», ο οποίος ανακαλύφθηκε το 1974, τυχαία, από κάποιον αγρότη της περιοχής, 33 χιλιόμετρα έξω από τη Σιάν. Αποτελείται από 8.099 αγάλματα που απεικονίζουν μορφές ανθρώπων και αλόγων στις φυσικές τους διαστάσεις…. και το σημαντικότερο όλων είναι ότι κατασκευάστηκε με την έμπνευση και συνδρομή Αρχαίων Ελλήνων τον 3ο αιώνα Π.Χ. , ανατρέποντας τη θεωρία ότι ο πρώτος ευρωπαίος που ανακάλυψε τη Κίνα ήταν ο Μάρκο Πόλο τον 13ο αιώνα μ.χ. Θα συνεχίσετε με επίσκεψη του Μουσείου Μπάνπο,  το πρώτο μουσείο με αναφορές στη προϊστορική νεολιθική περιοχή, που χρονολογείται πάνω από 6.000 έτη και  χτίστηκε στη βάση των ανασκαφών της περιοχής Banpo. In 1958, it opened to the public formally. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και δείπνο κινέζικων ζυμαρικών, θα απολαύσετε παρακολουθώντας το φημισμένο και μοναδικό σ’ όλη την Κίνα θέαμα χορού και μουσικής της δυναστείας των Τανγκ (Tang Dynasty Show).

 

6η μέρα: Σιάν - Πήλινος Στρατός – περιήγηση πόλης – Πεκίνο


Μετά το πρωινό, θα έχετε τη δυνατότητα να δείτε τα καλοδιατηρημένα τείχη της δυναστείας των Μινγκ.  τον Πύργο της Καμπάνας, που χτίστηκε για πρώτη φορά κατά τον 17ο αιώνα επί δυναστείας των Μινγκ και την Παγόδα της Άγριας Χήνας. Θα ακολουθήσει μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για τη μεγαλοπρεπή πρωτεύουσα της Κίνας, το Πεκίνο, μια πόλη 18.000.000 κατοίκων. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ θα απολαύσετε ένα υπέροχο δείπνο με τη νοστιμότατη πάπια του Πεκίνου σε τοπικό εστιατόριο. Είναι ευκαιρία να μάθετε και εσείς τα μυστικά της παρασκευής της και τον ιδιαίτερο τρόπο σερβιρίσματος ! 

 

7η μέρα: Πεκίνο - Απαγορευμένη Πόλη – Πλατεία Τιεν Αν Μεν - Χουτόνγκ   


Πρωινό και αναχώρηση για την ιστορική και μεγαλύτερη (440.000 τ.μ.) πλατεία της «Ουράνιας Γαλήνης» Τιεν Αν Μεν που είναι η καρδιά του Πεκίνου γνωστή και για την ποιητική εξέγερση των φοιτητών το 1976 και την αιματηρή εξέγερση του 1989. Στη μία πλευρά της πλατείας βρίσκεται  το Μαυσωλείο του Μάο, με το μεγάλο του πορτραίτο να επιθεωρεί την κινητικότητα της πλατείας και από την άλλη πλευρά ξεπροβάλει η «Αίθουσα του Λαού» δηλαδή το κοινοβούλιο.  Μπροστά της υψώνονται τα τείχη της Απαγορευμένης Πόλης όπου και θα επισκεφθείτε αμέσως μετά. Με έκταση 720.000 τ.μ., αριθμεί 980 κτίρια που εξυπηρέτησαν για περίπου 500 χρόνια τους αυτοκράτορες της δυναστείας των Μινγκ και των Τσινγκ. Περνώντας τη κεντρική πύλη θα ξεναγηθείτε στα κυριότερα δωμάτια και θα μάθετε για την ιστορία αυτής της πόλης, με τις όμορφες και λυτές διακοσμημένες αίθουσες και περίβολους από σκαλιστά μάρμαρα και σκαλιστές κολόνες θα σας γοητεύσουν. Μάθετε για τη σημασία του αριθμού 9 και το πώς αρχιτεκτονικά επηρέασε τη κατασκευή της πόλης.  Επόμενη στάση τα διάσημα Χουτόνγκ δηλαδή η παλιά συνοικία των Κινέζων. Μάθετε τον τρόπο που μέχρι και τώρα οι περισσότεροι από τους Κινέζους ζούσαν αρμονικά σε παραδοσιακά μονώροφα σπίτια με κοινές αυλές. Δοκιμάστε μία βόλτα με τα παραδοσιακά αμαξίδια περιμετρικά της λίμνης και χαλαρώστε σε ένα από τα υπέροχα καφέ της περιοχής.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο δυτικού τύπου.

 

8η μέρα: Πεκίνο-Σινικό Τείχος–Ιερός Δρόμος– Αυτοκρατορική Νεκρόπολη-Ολυμπιακές εγκαταστάσεις                 


Μετά το πρωινό θα ξεκινήσετε για μία ολοήμερη εκδρομή, με πρώτη επίσκεψη στο Σινικό Τείχος (τμήμα Juyongguan) , χαρακτηρισμένο από την Unesco ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Η συνολική του έκταση σύμφωνα με τελευταίες μετρήσεις είναι 8.851 χλμ. (Ένα υψηλού επιπέδου οικοδομικής τέχνης έργο, που κατασκευάστηκε για να προστατεύσει την χώρα από τους εισβολείς Ούννους και Μαντζουριανούς. Στο μοναδικό ανθρώπινο έργο θεατό από τη Σελήνη, που εκτείνεται από τον Ειρηνικό έως την έρημο του Θιβέτ, οι αρχαίοι κινέζοι κατασκεύασαν πύργους και ταράτσες ανά 500 μέτρα απ’ όπου με σήματα από φωτιές ή καπνούς έστελναν πληροφορίες στο Πεκίνο για τυχόν εχθροπραξίες).Στη συνέχεια θα περπατήσετε κατά μήκος του Ιερού δρόμου με τα πολυάριθμα μυθολογικά και ιερά μαρμάρινα αγάλματα (τόπος ηρεμίας και γαλήνης για τον Αυτοκράτορα όταν ερχόταν να επιθεωρήσει την επόμενη κατοικία του (μετά θάνατον). Ακολουθεί η επίσκεψη στην Αυτοκρατορική Νεκρόπολη (τάφο δυναστείας Μινγκ περιοχή Τσανγκλίνγκ).  Στην Κίνα οι νεκροί αποτεφρώνονται και γι’ αυτό δεν υπάρχουν νεκροταφεία.  Μια από τις λίγες νεκροπόλεις στην ασιατική αυτή χώρα είναι οι τάφοι των αυτοκρατόρων Μινγκ. Έργο τελειοποίησης της κινέζικης αρχιτεκτονικής τάφων, οι τάφοι αυτοί βρίσκονται 50 χλμ βορειοδυτικά του Πεκίνου και φιλοξενούν 13 από τους 16 αυτοκράτορες της Κίνας. Περίφημη αρχιτεκτονική δημιουργία πυλών, αιθουσών για θυσίες, τέμπλων, αγαλμάτων αποτελούν το αξιοθέατο της νεκρόπολης. Κατά την επιστροφή σας στο ξενοδοχείο, θα γίνει στάση για να φωτογραφήσετε τις περίφημες ολυμπιακές εγκαταστάσεις και ειδικότερα τη «φωλιά του πουλιού». Διεθνές μπάρμπεκιου θα δοθεί ως δείπνο σε τοπικό εστιατόριο 

 

9η μέρα: Πεκίνο-Θερινά Ανάκτορα –Ναός του Ουρανού


Μετά το πρωινό και έχοντας χρόνο για να προετοιμάσετε τις αποσκευές σας για τη βραδινή μεταφορά στο αεροδρόμιο, θα ξεκινήσετε τη σημερινή σας μέρα με επίσκεψη στο τέμπλο του Ουρανού, (ένα από τα πιο συμβολικά κτίρια της Δυναστείας των Μινγκ και το μοναδικό κυκλικό κτίσμα όλης της Κίνας). Θα συνεχίσετε για τα Θερινά Ανάκτορα με τις περίτεχνες γέφυρες και την γραφική λίμνη. Μόλις 12 χιλιόμετρα βόρεια του Πεκίνου, στο αυτοκρατορικό πάρκο στις όχθες της λίμνης Κουνμίνγκ, βρίσκονται τα Θερινά Ανάκτορα της φιλόδοξης αυτοκράτειρας Τζου Χσι. Κατά την άφιξή σας θα ξεκινήσει ο «Μακρύς Περίπατος» σε έναν σκεπαστό διάδρομο 700 μέτρων κατά μήκος της βόρειας όχθης της λίμνης, με ξύλινες κολόνες και ζωγραφισμένη οροφή με μυθολογικές σκηνές. Στο τέλος του διαδρόμου επίσης θα δείτε και το περίφημο «Μαργαριταρένιο Καράβι». Ένα στατικό συμβολικό μαρμάρινο παραδοσιακό πλοίο, που εναρμονίζεται πλήρως με τη θέα της λίμνης και των διακοσμητικών κήπων. Θα σας δοθεί ελεύθερος χρόνος σε ένα πολυκατάστημα (οικείο για τους ντόπιους) με προσφορές σε όλα τα προϊόντα και κυρίως μεταξωτά και τέλος θα ακολουθεί μεταφορά στο αεροδρόμιο. Ολονύχτια πτήση.

 

10η μέρα: Αθήνα


Άφιξη στην Αθήνα

 

Περιλαμβάνονται:  

 • Αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση μέσω ενδιάμεσου σταθμού
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 5* και (4* στο Πεκίνο)
 • Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Παρακολούθηση ακροβατικού σόου στη Σαγκάη
 • Παράσταση Tang Dynasty Show στο Σιάν με δείπνο
 • Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο με πάπια Πεκίνου
 • Κλιματιζόμενα λεωφορεία για τις μετακινήσεις από/προς τα αεροδρόμια του εξωτερικού και για όλες τις εσωτερικές μετακινήσεις του προγράμματος
 • Επισκέψεις, περιηγήσεις, είσοδοι, εκδρομές, όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
 • Έμπειρος Αρχηγός/συνοδός από την Ελλάδα
 • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης 

 

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Φόροι αεροδρομίων, Βίζα Εισόδου στην Κίνα, Ατομική ασφαλιστική κάλυψη 750 €
 • Τοπικοί φόροι 85 € περίπου κατ' άτομο, πληρωτέοι στην Κίνα
 • Δείπνο την ημέρα επιστροφής

 

Σημειώσεις:

Το ταξίδι εκτελείται με ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων, Σε περίπτωση που η συμμετοχή είναι μικρότερη (π.χ.10 άτομα) το ταξίδι δεν ακυρώνεται και εκτελείται με επιβάρυνση 100 € κατ’ άτομο.

Η ροή του προγράμματος μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη έκβασή του

Απαραίτητο διαβατήριο για τη βίζα, με 6μηνη ισχύ μετά το πέρας του ταξιδιού καθώς και έγχρωμη φωτογραφία 3.3 X 4.8 σε άσπρο φόντο , με σκούρο ένδυμα 

 

Ενδεικτικές Πτήσεις :


Aeroflot

SU2111 Αθήνα 13.20 – Μόσχα 18.25

SU  208 Μόσχα 20.00– Σαγκάη 09.45

SU  201 Πεκίνο 02.05 – Μόσχα 05.25

SU2110 Μόσχα 09.05 – Αθήνα 12.10
 

Turkish

ΤΚ1844 Αθήνα 21.40-Κων/λη 00.15

ΤΚ0026 Κων/λη 01.45-Σαγκάη 17.10

ΤΚ0021 Πεκίνο 00.50-Κων/λη 06.10

ΤΚ1845 Κων/λη 08.35-Αθήνα 09.00

 

Προτεινόμενα Ξενοδοχεία ή αντίστοιχα:

 • 2 νύχτες Σαγκάη – Northern ή Mingde Grand 5*
 • 1 νύχτα Χανγκτσόου - Zhejiang International  5*
 • 1 νύχτα Σιάν - Grand Noble Hotel 5*
 • 3 νύχτες Πεκίνο – Novotel Xinqiao Hotel 4*

 

Επέκταση Χονγκ Κονγκ, από € 430:

Προσθέστε 3 μέρες(2 νύχτες) στο Χονγκ Κονγκ με εσωτερική πτήση, μεταφορές και ξενάγηση πόλης.
Η επέκταση του προγράμματος, συνήθως γίνεται νωρίτερα από την αναχώρηση και το group ενώνονται στη Σαγκάη 

Start your journey