Κένυα: Σαφάρι, Μομπάσα

Κένυα: Σαφάρι, Μομπάσα

Γιατι να πάτε: 
Ένα ταξίδι «Πέρα από την Αφρική». Μια περιήγηση στα εκπληκτικά πάρκα, στις πανέμορφες λίμνες της Κένυας -Μασάι Μάρα, Νακούρου και Ναϊβάσα- και στις δύο σημαντικότερες πόλεις της - την πρωτεύουσα Ναϊρόμπι και το μεγαλύτερο λιμάνι στην Ανατολική Αφρική, διάσημο παραθεριστικό θέρετρο που λούζεται από τα γαλαζοπράσινα νερά του Ινδικού, τη Μομπάσα- θα μας προσφέρει θαυμάσιες εικόνες της αφρικανικής γης και των ανθρώπων της.

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

9 days

Αναχωρήσεις

11/6 ● 21/6

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
1840
αναλυτικά

ΝΑΪΡΟΜΠΙ - ΛΙΜΝΗ ΝΑΚΟΥΡΟΥ και ΝΑΪΒΑΣΑ - ΜΑΣΑΪ ΜΑΡΑ (ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΑΦΑΡΙ) - ΜΟΜΠΑΣΑ
Start your journey

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΝΑΪΡΟΜΠΙ

Με περίπου 3.500.000 κατοίκους, το Ναϊρόμπι είναι η μεγαλύτερη πόλη της Ανατολικής Αφρικής και μια από τις μεγαλύτερες σε ολόκληρη τη «Μαύρη» ήπειρο, αλλά και μια πόλη δυναμική και μοντέρνα που θεωρείται από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες στην Αφρική. Άφιξη στο Ναϊρόμπι, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ξεκινάμε για μια περιήγηση στην πρωτεύουσα της Κένυας. Θα επισκεφθούμε το πολύ ενδιαφέρον Εθνικό Μουσείο του Ναϊρόμπι, που από το 1929 προσφέρει μια ευρύτατη παρουσίαση της πλούσιας κληρονομιάς της χώρας αλλά και ολόκληρης της αφρικανικής ηπείρου. Διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΝΑΪΡΟΜΠΙ – ΛΙΜΝΗ ΝΑΚΟΥΡΟΥ και ΝΑΪΒΑΣΑ

Αναχώρηση οδικώς για τη Λίμνη Νακούρου. Αποτελώντας τμήμα του Εθνικού Πάρκου Νακούρου, η λίμνη αποτελεί έναν εκπληκτικής ομορφιάς βιότοπο, που φιλοξενεί περισσότερα από 400 ορνιθοπανίδας· ανάμεσά τους ξεχωρίζουν φυσικά τα πανέμορφα ροζ φλαμίνγκο, τα οποία και θα δούμε να ξεκουράζονται στη λίμνη. Το όνομά της σημαίνει «Σκονισμένος τόπος» στη γλώσσα των Μασάι, ενώ αξίζει να θυμόμαστε πως βρίσκεται στα περίπου 1.750 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Διανυκτέρευση σε λοτζ στη Ναϊβάσα.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΝΑΪΒΑΣΑ – ΜΑΣΑΪ ΜΑΡΑ (ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΑΦΑΡΙ)

Αναχωρούμε με προορισμό το μεγαλύτερο καταφύγιο άγριας ζωής στην Αφρική, το Εθνικό Πάρκο Μασάι Μάρα. Η διαδρομή μας προς το πάρκο μας φέρνει στην περιοχή όπου παραδοσιακά κατοικεί η φυλή των Μασάι, που μαζί με τον ποταμό Μάρα που διασχίζει αυτές τις εκτάσεις, δίνουν το όνομά τους στο Εθνικό Πάρκο. Το απόγευμα θα επιδοθούμε σε ένα σαφάρι, όπου θα αναζητήσουμε τα άγρια ζώα που ζουν μέσα στο Εθνικό Πάρκο. Πρόκειται στα αλήθεια για μια σπάνια εμπειρία που γίνεται ακόμη πιο συγκλονιστική χάρη στη διαμονή μας σε lodge της περιοχής, όπου θα νιώσουμε έντονη την αίσθηση της αφρικανικής γης, σε ρυθμούς εντελώς διαφορετικούς από ό,τι έχουμε συνηθίσει. Διανυκτέρευση σε lodge.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΣΑΪ ΜΑΡΑ (ΣΑΦΑΡΙ)

Εφοδιαζόμαστε με καπέλο, φωτογραφικές μηχανές και πολλές κάρτες μνήμης, και ξεκινάμε για ένα μεγάλης διάρκειας σαφάρι στις εκτάσεις του Μασάι Μάρα. Θα δούμε λοιπόν μερικά από τα πιο γνωστά είδη της αφρικανικής άγριας ζωής, από λιοντάρια, καμηλοπαρδάλεις, ρινόκερους και ζέβρες, έως ελέφαντες, τσιτάχ, αντιλόπες, στρουθοκαμήλους και γκνου, αλλά και εκατοντάδες είδη πουλιών που διαβιούν εδώ. Ό,τι κι αν σας έχουν περιγράψει για την εμπειρία ενός σαφάρι, τίποτα δεν συγκρίνεται με την προσωπική αίσθηση όταν βρίσκεστε σε έναν τέτοιο παράδεισο και σε απόσταση αναπνοής από την αληθινή άγρια ζωή της Αφρικής. Το Εθνικό Πάρκο Μασάι Μάρα αποτελεί στην ουσία την βόρεια προέκταση του Πάρκου Σερενγκέτι, που ανήκει γεωγραφικά στη γειτονική Τανζανία. Διανυκτέρευση σε lodge.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΣΑΪ ΜΑΡΑ – ΝΑΪΡΟΜΠΙ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΟΜΠΑΣΑ

Πρωινή οδική αναχώρηση για το Ναϊρόμπι. Άφιξη και κατόπιν μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο για την πτήση μας για το διάσημο παραθεριστικό θέρετρο, τη Μομπάσα, το μεγαλύτερο λιμάνι στην Ανατολική Αφρική, που λούζεται από τα γαλαζοπράσινα νερά του Ινδικού. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

6η -7η ΗΜΕΡΑ: ΜΟΜΠΑΣΑ

Το πρόγραμμά μας για τις επόμενες δύο ημέρες είναι αφιερωμένο στη γνωριμία μας με το παραθεριστικό θέρετρο της Μομπάσα, στις αφρικανικές ακτές που βρέχονται από τα νερά του Ινδικού Ωκεανού. Η ίδια η πόλη είναι χτισμένη πάνω σε ένα νησάκι, στην είσοδο ενός μεγάλου κόλπου, και αποτελεί μια πολύ καλή ευκαιρία για να πάρουμε μια πρώτη γεύση από την ατμόσφαιρα της Κένυας, πριν κινηθούμε προς το εσωτερικό της χώρας. Θα περάσουμε ώρες ξενοιασιάς στις ολόλευκες αμμουδιές της Μομπάσα, θα παζαρέψουμε με τους επίμονους πλανόδιους πωλητές και θα απολαύσουμε τροπικά κοκτέιλ κάτω από τους πανύψηλους φοίνικες. Θα έχουμε φυσικά και τον χρόνο για μια πρώτη επαφή και με την απίστευτα πολυσχιδή ιστορία της περιοχής, στο λιμάνι της Μομπάσα άλλωστε αποβιβάστηκε ο φημισμένος θαλασσοπόρος Βάσκο ντα Γκάμα το 1498, καθώς κατευθυνόταν στις Ανατολικές Ινδίες, εγκαινιάζοντας την παρουσία των Πορτογάλων στην περιοχή. Εδώ εγκατέστησαν την πρωτεύουσα των κτήσεών τους στην Ανατολική Αφρική, όχι χωρίς να συγκρουστούν επανειλημμένα με τις πολυάριθμες φυλές της περιοχής. Το 1698 η Μομπάσα έπεσε στα χέρια των Αράβων, στη συνέχεια την κατακτούν οι σουλτάνοι της Μάσκατ (1793) και αργότερα οι σουλτάνοι της Ζανζιβάρης (1828). Το 1887 την κυριεύουν οι Άγγλοι και το 1895 εγκαθιστούν εδώ την πρωτεύουσα του προτεκτοράτου της Ανατολικής Βρετανικής Αφρικής. Διανυκτέρευση.

 

8η ΗΜΕΡΑ: ΜΟΜΠΑΣΑ – ΝΑΪΡΟΜΠΙ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Σύντομη πρωινή περιήγηση στην παλιά πόλη της Μομπάσα με την ενδιαφέρουσα αραβική συνοικία και επίσκεψη στο φρούριο, το οποίο έχει χτιστεί από Πορτογάλους το 16ο αιώνα. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο για τη πτήση μας στο Ναϊρόμπι. Ανταπόκριση με τη βραδινή πτήση επιστροφής μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

9η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Ξενοδοχεία, 4*sup στη Μομπάσα, 5* στο Ναϊρόμπι και lodges πολυτελείας στα σαφάρι.
 • Πρωινό στο Ναϊρόμπι.
 • Πλήρης διατροφή στα σαφάρι, all inclusive (γεύματα, ποτά) στη Μομπάσα, μόνο πρωινό στο Ναϊρόμπι.
 • Περιηγήσεις, ξεναγήσεις, σαφάρι όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Ναϊρόμπι και στο Φρούριο της Μομπάσα.
 • Τοπικός ξεναγός.
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 890 €.
 • Βίζα Κένυας: 50 δολάρια Αμερικής (εκδίδεται και πληρώνεται επιτόπου κατά την είσοδο στη χώρα).

Start your journey