Ιταλικό Πανόραμα

Ιταλικό Πανόραμα

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

7 days

Αναχωρήσεις

4/10 ● 11/10 ● 18/10 ● 25/10 ● 1/11 ● 15/11 ● 29/11 ● 6/12 ● 13/12

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
385
αναλυτικά

ΒΕΝΕΤΙΑ – ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ – ΣΙΕΝΑ – ΡΩΜΗ – ΠΟΜΠΗΙΑ
Start your journey

1η – 2η ημέρα: Αθήνα – Πάτρα – εν πλω προς Βενετία

Συγκέντρωση το απόγευμα (19:00) και αναχώρηση για Πάτρα. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι της Βενετίας (23:59). Στον ελεύθερο χρόνο σας μπορείτε να διασκεδάσετε στους πολυτελείς χώρους αναψυχής του πλοίου. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

3η ημέρα: Βενετία- ξενάγηση πόλης – Φλωρεντία

Άφιξη το πρωί στη Βενετία. Ακολουθεί ξενάγηση. Μεταφορά με το βαπορέττο στο ιστορικό κέντρο της Γαληνοτάτης. Θα ξεκινήσουμε από το νησί του Αγίου Μάρκου, ένα από τα 118 νησάκια που αποτελούν τη Βενετία και συνδέονται από περίπου 400 γέφυρες. Η πλατεία του Αγίου Μάρκου έχει χαρακτηριστεί από τον Ναπολέοντα ως «το ωραιότερο σαλόνι του κόσμου». Εδώ θα δούμε τα ‘παλαιά’ και ‘νέα κυβερνεία’ και την ‘Ναπολεόντεια πτέρυγα’, τον πύργο του ρολογιού, φημισμένο για τους Μόρι (τα μπρούτζινα αγάλματα που χτυπούν τις ώρες), την έξοχη βυζαντινή βασιλική του Αγίου Μάρκου, και δίπλα το περίφημο παλάτι των Δόγηδων και την γέφυρα των στεναγμών. Απογευματινή αναχώρηση για Φλωρεντία, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Φλωρεντία – ξενάγηση πόλης – Σιένα – Ρώμη

Μετά το πρωινό ακολουθεί ξενάγηση στην πόλη της Αναγέννησης, όπου να δούμε και να θαυμάσουμε, μεταξύ άλλων τον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας των Λουλουδιών, το Βαπτιστήριο, την πλατεία Ντε λα Σινιορία, το Παλάτσο Βέκκιο – σημερινό δημαρχείο, την εκκλησία Σάντα Κρότσε και την παλαιότερη γέφυρα του ‘Αρνο, Πόντε Βέκκιο. Αμέσως μετά αναχώρηση για Ρώμη, με μία ευχάριστη παράκαμψη στην όμορφη Σιένα, με τα αγέρωχα αρχοντικά, τα στενά καλντερίμια, τις ήσυχες πλατείες και εκκλησίες μαυρισμένες από το χρόνο, όλα μέσα σε ένα κάδρο από καλοφτιαγμένη τείχη και στέρεους πύργους. Έντεκα δρόμοι οδηγούν στην πανέμορφη Πιάτσα Ντελ Κάμπο, την κεντρική πλατεία της πόλης, που πλαισιώνεται από το υπέροχο Δημαρχείο. Εντυπωσιακός και ο Καθεδρικός ναός με το αριστουργηματικό δάπεδο, τα περίτεχνα ξυλόγλυπτα και τις μοναδικές τοιχογραφίες του. ‘Άφιξη στη Ρώμη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, και ακολουθεί προαιρετική γνωριμία με τη νυχτερινή όψη της πόλης (BY NIGHT), για να απολαύσουμε φωτισμένη τη γοητευτική πρωτεύουσα της Ιταλίας. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Ρώμη – ξενάγηση πόλης

Πρωινό και ξενάγηση στην «Αιώνια Πόλη». Από το Βατικανό, την πλατεία και τη μεγαλόπρεπη Βασιλική του Αγίου Πέτρου ξεκινά η επίσκεψη μας για να συνεχίσουμε με την Πιάτσα Βενέτσια, όπου δεσπόζει το μνημείο του Βιτόριο Εμμανουέλε, το λόφο του Καπιτωλίου, την αρχαία Ρωμαική αγορά, την αψίδα του Μεγάλου Κων/νου, το Κολοσσαίο. Στον ελεύθερο χρόνο που ακολουθεί, μπορείτε να επιλέξετε, μια επίσκεψη στα Μουσεία Βατικανού ή περιπάτους στην κοσμοπολίτικη VIA VENETO και το ονομαστό συντριβάνι της ΦΟΝΤΑΝΑ ΝΤΙ ΤΡΕΒΙ, καθώς επίσης και στον εμπορικό δρόμο VIA DEL’ CORSO. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: Ρώμη – Πομπηία – Μπάρι –εν πλω προς Πάτρα

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για Πομπηία, επίσκεψη του Αρχαιολογικού χώρου της νεκρής πόλης που θάφτηκε κάτω από την πυρακτωμένη λάβα του Βεζούβιου. Γεύμα προαιρετικά και συνεχίζουμε για το λιμάνι του Μπάρι. Τακτοποίηση στις καμπίνες του πλοίου και απόπλους για Πάτρα, διανυκτέρευση εν πλω.

 

7η ημέρα: Πάτρα – Αθήνα

‘Άφιξη στο λιμάνι της Πάτρας και συνεχίζουμε για Αθήνα, για να φθάσουμε νωρίς το απόγευμα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελή, κλιματιζόμενα πούλμαν.

 • Εισιτήρια πλοίων Ελλάδα – Ιταλία – Ελλάδα σε 4κλινες καμπίνες με W.C. (AB4)

 • Διαμονή (03 διανυκτερεύσεις) σε ξενοδοχεία 4* με πρωινό

 • Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.

 • Αρχηγός – συνοδός.

 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής επαγγελματικής ευθύνης.

 • Φ.Π.Α.

 

090ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Βαπορέττο στη Βενετία 15€ (πληρωτέο τοπικά)

 • Checkpoint-είσοδοι πόλεων 30€ (πληρωτέα τοπικά)

 • Εισόδοι μουσείων, ιστορικών και αρχαιολογικών χώρων

 • Ό,τι αναγράφεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό

 • Δημοτικοί φόροι πόλεων (καταβάλλονται επί τόπου στα ξενοδοχεία)


ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:

Το δρομολόγιο από Μπάρι μπορεί να εκτελεστεί εναλλακτικά και από το λιμάνι του Μπρίντιζι.

 

090

 
Start your journey