ΙΤΑΛΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ

ΙΤΑΛΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

8 days

Αναχωρήσεις

15/2

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
399
αναλυτικά

Ιταλία

ΒΕΝΕΤΙΑ - ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ -ΣΙΕΝΑ - ΡΩΜΗ
Start your journey

1η – 2η ημέρα: ΑΘΗΝΑ – ΠΑΤΡΑ - ΕΝ ΠΛΩ ΠΡΟΣ ΒΕΝΕΤΙΑ

Συγκέντρωση το απόγευμα (18:00) και αναχώρηση για Πάτρα. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι της Βενετίας (23:59). Στον ελεύθερο χρόνο σας μπορείτε να διασκεδάσετε στους πολυτελείς χώρους αναψυχής του πλοίου. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

3η ημέρα: ΒΕΝΕΤΙΑ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ 

Άφιξη το πρωί στη Βενετία, μεταφορά στο ξενοδοχείο για την τακτοποίηση των αποσκευών. Ακολουθεί η ξενάγηση της πόλης. Μεταφορά με το βαπορέττο στο ιστορικό κέντρο της Γαληνοτάτης. Θα ξεκινήσουμε από το νησί του Αγίου Μάρκου, ένα από τα 118 νησάκια που αποτελούν τη Βενετία και συνδέονται από περίπου 400 γέφυρες. Η πλατεία του Αγίου Μάρκου έχει χαρακτηριστεί από τον Ναπολέοντα ως «το ωραιότερο σαλόνι του κόσμου». Εδώ θα δούμε τα ‘παλαιά’ και ‘νέα κυβερνεία’ και την ‘Ναπολεόντεια πτέρυγα’, τον πύργο του ρολογιού, φημισμένο για τους Μόρι (τα μπρούτζινα αγάλματα που χτυπούν τις ώρες), την έξοχη βυζαντινή βασιλική του Αγίου Μάρκου, και δίπλα το περίφημο παλάτι των Δόγηδων και την γέφυρα των στεναγμών. Χρόνος ελεύθερος, μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: ΒΕΝΕΤΙΑ - ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ

Πρόγευμα και αναχώρηση για την Φλωρεντία. Άφιξη στη Φλωρεντία και ακολουθεί η ξενάγηση της πόλης. Μεταξύ άλλων θα θαυμάσουμε την Πόντε Βέκιο, την παλαιότερη γέφυρα στον ποταμό Άρνο, τον Καθεδρικό Ναό Ντουόμο, την πιάτσα ντε λα Σινιορία με το Παλάτσο Βέκιο, το Βαπτιστήριο, το Καμπανίλε του Τζιότο, την εκκλησία Σάντα Κρότσε κ.ά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, χρόνος ελεύθερος για γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ - ΣΙΕΝΑ - ΡΩΜΗ

Πρωινό και αναχώρηση για τη Ρώμη, με ενδιάμεση στάση και περιήγηση στην όμορφη Σιένα. Έντεκα δρόμοι οδηγούν στην πανέμορφη πλατεία Πιάτσα ντελ Κάμπο, την κεντρική πλατεία που πλαισιώνει αρμονικά το Δημαρχείο και θεωρείται από τις πιο όμορφες πλατείες της Ιταλίας. Θα δούμε ακόμη αγέρωχα αρχοντικά, στενά καλντερίμια, και πανέμορφες εκκλησίες που αντέχουν στον χρόνο. Άφιξη στη Ρώμη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: ΡΩΜΗ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ – (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΙΒΟΛΙ / VILLA D’ESTE)

Πρόγευμα και αναχώρηση για την ξενάγηση μας, κατά την οποία  θα δούμε μεταξύ άλλων, την πλατεία της Βενετίας με το μνημείο του Βιττόριο Εμμανουέλε και το Παλάτσο Βενέτσια, το Καπιτώλιο, την Ρωμαϊκή αγορά, το επιβλητικό Κολοσσαίο, την Φοντάνα ντι Τρέβι. Χρόνος ελεύθερος και σας προτείνουμε να κάνετε έναν περίπατο στην Πιάτσα Ναβόνα, το Πάνθεον, την Πιάτσα ντι Σπάνια, και από εκεί να περπατήσετε στους εμπορικούς δρόμους Βία Κοντότι και Φραττίνα. Ελεύθερος χρόνος στο ιστορικό κέντρο. Εμείς προαιρετικά σας προτείνουμε να μας ακολουθήσετε σε μια  απογευματινή εκδρομή στο Τίβολι και την Villa D’Este, μία από τις σημαντικότερες αναγεννησιακές βίλες στην Ιταλία,  με τους περίφημους κήπους της με τα 1000 σιντριβάνια και έδρα της υδρογραφικής υπηρεσίας του Πανεπιστημίου της Ρώμης. Στους κήπους της βίλας θα απολαύσουμε το σιντριβάνι του μουσικού οργάνου  με τους καταρράκτες του, το σιντριβάνι της Ρώμης και του Τίβολι που επικοινωνούν μεταξύ τους με τον διάδρομο των εκατό σιντριβανιών, το σιντριβάνι της κουκουβάγιας και αυτό των δράκων. Θα υπάρχει χρόνος να κάνετε αν θέλετε ένα περίπατο στο μεσαιωνικό Τίβολι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: ΡΩΜΗ – ANKONA –ΕΝ ΠΛΩ ΠΡΟΣ ΠΑΤΡΑ

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για την Ανκόνα. Τακτοποίηση στο πλοίο και απόπλους για Πάτρα. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

8η ημέρα: ΠΑΤΡA – ΑΘΗΝΑ

Άφιξη στο λιμάνι της Πάτρας και άμεση αναχώρηση για Αθήνα.  

 

 

Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί από την συνοδό της εκδρομής σας, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο για την καλύτερη ροή του προγράμματος, χωρίς όμως παραλήψεις. 

 

Περιλαμβάνονται:

•              Εισιτήρια πλοίου Πάτρα-Βενετία & Ανκόνα-Πάτρα σε τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες με WC.

•              4 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* με πρωινό.

•              Μεταφορές, περιηγήσεις σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα με πολυτελή πούλμαν.

•              Αρχηγός  / συνοδός  του γραφείου μας.

•              Ασφαλιστική κάλυψη αστικής επαγγελματικής ευθύνης.

•              Φ.Π.A.

 

Δεν περιλαμβάνονται:

·    Βαπορέττο στη Βενετία 15€ (καταβάλλεται τοπικά)

  • Checkpoint – είσοδοι πόλεων 25€ (καταβάλλονται τοπικά)

·   Είσοδοι μουσείων, ιστορικών και αρχαιολογικών χώρων

·   Ό,τι αναγράφεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό

·    Δημοτικοί φόροι (καταβάλλονται επί τόπου στα ξενοδοχεία) 

Start your journey