Ιστορική και Ρομαντική Γερμανία

Ιστορική και Ρομαντική Γερμανία

Γιατι να πάτε: 
Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* με πρωινό και 8 δείπνα συνολικά.

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

11 days

Αναχωρήσεις

1/7 ● 16/7 ● 2/8 ● 12/8 ● 21/9 ● 19/10

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
785
αναλυτικά

Ίννσμπρουκ - Μονάχο - Χαϊδελβέργη - Μανχάιμ - Βισμπάτεν - Παραρήνεια Διαδρομή - Sankt Goarshausen - Φρανκφούρτη - Λειψία - Βερολίνο - Δρέσδη - Νυρεμβέργη
Start your journey

1ηΜΕΡΑ Αθήνα - Πάτρα/Πλοίο

Αναχώρηση από την Αθήνα για το λιμάνι της Πάτρας με ενδιάμεση στάση. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για την Ανκόνα. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

2ηΜΕΡΑ Ανκόνα - Τιρόλο

Άφιξη και άμεση αναχώρηση για την περιοχή του Τιρόλο. Διασχίζουμε τις εύφορες πεδιάδες, προσπερνάμε την Μπολόνια και την Βερόνα, καθώς αρχίζει η ανάβαση προς το Τρέντο και το Μπολζάνο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας το βράδυ, στην ευρύτερη περιοχή του Ίννσμπρουκ, τη "γέφυρα του ποταμού Ινν" (brücke: γέφυρα), πρωτεύουσα του Αυστριακού ομόσπονδου κρατιδίου Τιρόλο. Διανυκτέρευση.

 

3ηΜΕΡΑ Ίννσμπρουκ - Μονάχο - Χαϊδελβέργη - Μανχάιμ

Σύντομη επίσκεψη στο κουκλίστικο Ίννσμπρουκ, με τις πλατείες του, τα δρομάκια του, τα μπαρόκ αρχιτεκτονικής κτίρια, τον Καθεδρικό ναό κλπ. και αναχώρηση για Μονάχο και Χαϊδελβέργη, όπου θα έχουμε μικρής διάρκειας στάσεις. Συνεχίζουμε για το ξενοδοχείο μας στην περιοχή του Μανχάιμ. Διανυκτέρευση.

 

4ηΜΕΡΑ Μανχάιμ - Βισμπάτεν - Παραρήνεια Διαδρομή - Sankt Goarshausen - Μανχάιμ

Πρωινή επίσκεψη στη λουτρόπολη Βισμπάτεν. Οι πρωτεύουσες των δύο κρατιδίων - Έσσης με το Βισμπάντεν και Ρηνανίας/ Παλατινάτου με το Μάιντς - βρίσκονται στις δύο πλευρές του ποταμού Ρήνου και συνδέονται με γέφυρα. Λίγο αργότερα, μια μοναδική παραποτάμια διαδρομή, μας οδηγεί στο όμορφο χωριουδάκι Sankt Goarshausen. Το απόγευμα επιστρέφουμε στο Μανχάιμ. Διανυκτέρευση.

 

5ηΜΕΡΑ Μανχάιμ - Φρανκφούρτη - Λειψία - Βερολίνο

Διασχίζουμε σήμερα τα καταπράσινα τοπία της Γερμανίας με προορισμό την Φρανκφούρτη, όπου θα έχουμε μια σύντομης διάρκειας γνωριμία. Στη συνέχεια επισκεπτόμαστε την Λειψία και καταλήγουμε στο Βερολίνο. Διανυκτέρευση.

 

6ηΜΕΡΑ Βερολίνο

Πρωινή περιήγηση στην γερμανική πρωτεύουσα, για να γνωρίσουμε την σύγχρονη και την παλαιά ιστορία μιας πόλης-σύμβολο. Θα δούμε την Πύλη του Βρανδεμβούργου - έμβλημα της πόλης - το ιστορικό σημείο ελέγχου Τσάρλι και πρώην έδρα της Γκεστάπο, το Δημαρχείο, την εκκλησία Νικολάι, το Κοινοβούλιο Ράιχσταγκ με τον γυάλινο θόλο και την πασίγνωστη Κουρφίστερνταμ. Η πανοραμική μας ξενάγηση κλείνει με το μοναδικό Μουσείο της Περγάμου. Χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

7ηΜΕΡΑ Βερολίνο - Πότσδαμ - Βερολίνο

Σήμερα θα επισκεφθούμε την επίσημη πρωτεύουσα των αυτοκρατόρων της Γερμανίας, το Πότσδαμ. Εδώ, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το ανάκτορο του Κάιζερ Γουλιέλμου, το Σαν Σουσί και να περπατήσουμε στα γραφικά δρομάκια της πόλης με τα κοκκινότουβλα μαγαζάκια. Επιστροφή στο Βερολίνο. Διανυκτέρευση.

 

8ηΜΕΡΑ Βερολίνο - Δρέσδη - Νυρεμβέργη

Πρωινή αναχώρηση για την Δρέσδη. Ο ποταμός Έλβας την χωρίζει σε δύο τμήματα, την παλαιά και την νέα πόλη. Αυτός ο διαχωρισμός έχει λιγότερη σημασία σήμερα, μετά τους βομβαρδισμούς του 1945, αφού μέσα σε μια νύχτα άλλαξε ολόκληρο το σχέδιο της πόλης. Παρόλα αυτά όμως, παραμένει πλούσια σε μνημεία, με μεγάλη καλλιτεχνική και πολιτιστική παράδοση. Θα δούμε το μεγαλειώδες αρχιτεκτονικό συγκρότημα Zwimger, ένα πολυτελές μπαρόκ κτίριο, μέρος της πριγκιπικής κατοικίας του 17ου αιώνα. Ακολουθεί επίσκεψη στην πλατεία Θεάτρου, με κτίριο της Όπερας και στην καθολική Εκκλησία της Αυλής, ένα πραγματικό κόσμημα αρχιτεκτονικής. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για να καταλήξουμε στη Νυρεμβέργη, την πόλη όπου δικάστηκαν το 1945-46 οι εγκληματίες Ναζί. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.


9ηΜΕΡΑ Νυρεμβέργη - Βερόνα

Πρωινή αναχώρηση για την Βερόνα, στην ευρύτερη περιοχή της οποίας θα διανυκτερεύσουμε.

 

10ηΜΕΡΑ Βερόνα - Ανκόνα/Πλοίο

Νωρίς το πρωί θα αναχωρήσουμε για το λιμάνι της Ανκόνα. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για Πάτρα. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

11ηΜΕΡΑ Πάτρα - Αθήνα

Άφιξη στο λιμάνι της Πάτρας και αναχώρηση για την Αθήνα με ενδιάμεση στάση, όπου φθάνουμε τρεις περίπου ώρες αργότερα.

 

 

Περιλαμβάνονται

 • Εισιτήρια πλοίων σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες με W.C. (AB4)

 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*

 • Ημιδιατροφή στα ξενοδοχεία εκτός της 2ης μέρας (8 πρωινά, 7 δείπνα)

 • Εκδρομές, περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν

 • Αρχηγός-συνοδός

 • Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα

 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης

 • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους
 • Ποτά στα προσφερόμενα γεύματα ή δείπνα
 • Ό,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό και ό,τι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα και τις παροχές του
 • Φόροι ξενοδοχείων και Check point (30 €/άτομο)

Χρήσιμες Πληροφορίες

Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι. Τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο η διανυκτέρευση αντί για την περιοχή Τιρόλο γίνεται στην περιοχή της Βερόνας. Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό.

Start your journey