Ιστορική και Ρομαντική Γερμανία

Ιστορική και Ρομαντική Γερμανία

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

11 days

Αναχωρήσεις

21/9 ● 19/10

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
785
αναλυτικά

Start your journey

1η μέρα: Αθήνα - Πάτρα/Πλοίο

Αναχώρηση από την Αθήνα για το λιμάνι της Πάτρας με ενδιάμεση στάση. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για την Ανκόνα. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

2η μέρα: Ανκόνα - Τιρόλο

Άφιξη και άμεση αναχώρηση για την περιοχή του Τιρόλο. Διασχίζουμε τις εύφορες πεδιάδες, προσπερνάμε την Μπολόνια και την Βερόνα, καθώς αρχίζει η ανάβαση προς το Τρέντο και το Μπολζάνο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας το βράδυ, στην ευρύτερη περιοχή του Ίννσμπρουκ, τη "γέφυρα του ποταμού Ινν" (brücke: γέφυρα), πρωτεύουσα του Αυστριακού ομόσπονδου κρατιδίου Τιρόλο. Διανυκτέρευση.

 

3η μέρα: Ίννσμπρουκ - Μονάχο - Χαϊδελβέργη - Μανχάιμ

Σύντομη επίσκεψη στο κουκλίστικο Ίννσμπρουκ, με τις πλατείες του, τα δρομάκια του, τα μπαρόκ αρχιτεκτονικής κτίρια, τον Καθεδρικό ναό κλπ. και αναχώρηση για Μονάχο και Χαϊδελβέργη, όπου θα έχουμε μικρής διάρκειας στάσεις. Συνεχίζουμε για το ξενοδοχείο μας στην περιοχή του Μανχάιμ. Διανυκτέρευση.

 

4η μέρα: Μανχάιμ - Βισμπάτεν - Παραρήνεια Διαδρομή - Sankt Goarshausen - Μανχάιμ

Πρωινή επίσκεψη στη λουτρόπολη Βισμπάτεν. Οι πρωτεύουσες των δύο κρατιδίων - Έσσης με το Βισμπάντεν και Ρηνανίας/ Παλατινάτου με το Μάιντς - βρίσκονται στις δύο πλευρές του ποταμού Ρήνου και συνδέονται με γέφυρα. Λίγο αργότερα, μια μοναδική παραποτάμια διαδρομή, μας οδηγεί στο όμορφο χωριουδάκι Sankt Goarshausen. Το απόγευμα επιστρέφουμε στο Μανχάιμ. Διανυκτέρευση.

 

5η μέρα: Μανχάιμ - Φρανκφούρτη - Λειψία - Βερολίνο

Διασχίζουμε σήμερα τα καταπράσινα τοπία της Γερμανίας με προορισμό την Φρανκφούρτη, όπου θα έχουμε μια σύντομης διάρκειας γνωριμία. Στη συνέχεια επισκεπτόμαστε την Λειψία και καταλήγουμε στο Βερολίνο. Διανυκτέρευση.

 

6η μέρα: Βερολίνο

Πρωινή περιήγηση στην γερμανική πρωτεύουσα, για να γνωρίσουμε την σύγχρονη και την παλαιά ιστορία μιας πόλης-σύμβολο. Θα δούμε την Πύλη του Βρανδεμβούργου - έμβλημα της πόλης - το ιστορικό σημείο ελέγχου Τσάρλι και πρώην έδρα της Γκεστάπο, το Δημαρχείο, την εκκλησία Νικολάι, το Κοινοβούλιο Ράιχσταγκ με τον γυάλινο θόλο και την πασίγνωστη Κουρφίστερνταμ. Η πανοραμική μας ξενάγηση κλείνει με το μοναδικό Μουσείο της Περγάμου. Χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

7η μέρα: Βερολίνο - Πότσδαμ - Βερολίνο

Σήμερα θα επισκεφθούμε την επίσημη πρωτεύουσα των αυτοκρατόρων της Γερμανίας, το Πότσδαμ. Εδώ, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το ανάκτορο του Κάιζερ Γουλιέλμου, το Σαν Σουσί και να περπατήσουμε στα γραφικά δρομάκια της πόλης με τα κοκκινότουβλα μαγαζάκια. Επιστροφή στο Βερολίνο. Διανυκτέρευση.

 

8η μέρα: Βερολίνο - Δρέσδη - Νυρεμβέργη

Πρωινή αναχώρηση για την Δρέσδη. Ο ποταμός Έλβας την χωρίζει σε δύο τμήματα, την παλαιά και την νέα πόλη. Αυτός ο διαχωρισμός έχει λιγότερη σημασία σήμερα, μετά τους βομβαρδισμούς του 1945, αφού μέσα σε μια νύχτα άλλαξε ολόκληρο το σχέδιο της πόλης. Παρόλα αυτά όμως, παραμένει πλούσια σε μνημεία, με μεγάλη καλλιτεχνική και πολιτιστική παράδοση. Θα δούμε το μεγαλειώδες αρχιτεκτονικό συγκρότημα Zwimger, ένα πολυτελές μπαρόκ κτίριο, μέρος της πριγκηπικής κατοικίας του 17ου αιώνα. Ακολουθεί επίσκεψη στην πλατεία Θεάτρου, με κτίριο της Όπερας και στην καθολική Εκκλησία της Αυλής, ένα πραγματικό κόσμημα αρχιτεκτονικής. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για να καταλήξουμε στη Νυρεμβέργη, την πόλη όπου δικάστηκαν το 1945-46 οι εγκληματίες Ναζί. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

9η μέρα: Νυρεμβέργη - Βερόνα

Πρωινή αναχώρηση για την Βερόνα, στην ευρύτερη περιοχή της οποίας θα διανυκτερεύσουμε.

 

10η μέρα: Βερόνα - Ανκόνα/Πλοίο

Νωρίς το πρωί θα αναχωρήσουμε για το λιμάνι της Ανκόνα. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για Πάτρα. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

11 μέρα: Πάτρα - Αθήνα

Άφιξη στο λιμάνι της Πάτρας και αναχώρηση για την Αθήνα με ενδιάμεση στάση, όπου φθάνουμε τρεις περίπου ώρες αργότερα.

 

Start your journey