ΙΟΡΔΑΝΙΑ – ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ

ΙΟΡΔΑΝΙΑ – ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ

Γιατι να πάτε: 
Η Ιορδανία, χωνευτήρι πολιτισμών, με τοπία ιδιαίτερης ομορφιάς, σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους, φιλόξενους ανθρώπους και πεντανόστιμη κουζίνα, αποτελούσε ανέκαθεν πόλο έλξης για τους Έλληνες. Πρόκειται για ένα πολιτιστικό πρόγραμμα που μας αποκαλύπτει ιστορικά μνημεία, σμιλεμένα στους βράχους, δείγματα εξαιρετικής καλλιτεχνικής έκφρασης των Ναβαταίων, απομεινάρια ρωμαϊκού μεγαλείου, βυζαντινά ψηφιδωτά αλλά και ίχνη νεότερης ιστορίας χαραγμένα ανεξίτηλα στην έρημο. Το ιδιαίτερο αυτό ταξίδι συμπληρώνεται με την επίσκεψη μας στους Άγιους Τόπους και στην μυστηριακή Ιερουσαλήμ με τα έντονα θρησκευτικά αξιοθέατα καθώς και από ένα διάλειμμα χαλάρωσης στα Ιαματικά Νερά της Νεκρά Θάλασσας. Μην διστάσετε να μας ακολουθήσετε, αυτό το ταξίδι θα σας μείνει αξέχαστο!

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

6 days

Αναχωρήσεις

18/2 ● 11/3

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
760
αναλυτικά

Ιορδανία

Αμμάν - Πέτρα - Ιερουσαλήμ - Νεκρά Θάλασσα
Start your journey

1η ημέρα: Αθήνα – Αμμάν

Αναχώρηση αεροπορικώς για το Αμμάν την αραβική πρωτεύουσα με το σύγχρονο πρόσωπο. Άφιξη και συνάντηση με τον τοπικό Ελληνόφωνο ξεναγό / συνοδό μας, ο οποίος θα κρατάει ταμπέλα με το όνομα Cosmorama, στο αεροδρόμιο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Αμμάν (ολοήμερη εκδρομή στη Πέτρα)

Μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε για την εντυπωσιακή Πέτρα, την αρχαία πόλη των Ναβαταίων, αυτού του υπέροχου λαού που ξεκίνησε σαν νομαδικός λαός από την Σαουδική Αραβία, για να γίνει κυρίαρχος στο εμπόριο. Το όνομα αυτό δόθηκε από τους Έλληνες εμπόρους της εποχής λόγω του ότι οι κάτοικοι την Άνοιξη προσέφεραν σε κάποια θεότητά τους, διάφορα αγαθά ως θυσία, πάνω σε μια μεγάλη πέτρα. Η βόλτα μας ξεκινάει από το κέντρο της πόλης όπου θα ανέβουμε στα άλογα, τα οποία θα καθοδηγούνται από έμπειρους βεδουίνους ξεναγούς, για να ξεκινήσουμε το ταξίδι μας για την χαμένη πόλη. Στην πορεία μας θα περάσουμε και θα θαυμάσουμε τους διάφορους ναούς που βρίσκονται έξω από την πόλη. Στη συνέχεια, θα διασχίσουμε το πολύ στενό φαράγγι Σικ του οποίου το πλάτος δεν ξεπερνά σε κάποια σημεία τα 3 μέτρα και που σχηματίζεται από ψηλούς βράχους που φθάνουν τα 100 μ ύψος. Το φαράγγι αυτό, είναι η είσοδος της Πέτρας, της αρχαίας πόλης των Ναβαταίων στην βόρεια Ιορδανία και στο εκπληκτικής ομορφιάς αρχαίο μνημείο, που είναι σμιλευμένο πάνω στον βράχο. Θα θαυμάσουμε το εντυπωσιακό Θησαυροφυλάκιο, (Χάζνε), το διασημότερο ίσως μνημείο της Πέτρας, τους περίτεχνους βασιλικούς τάφους, τον Βυζαντινό Καθεδρικό ναό, το Ρωμαϊκό θέατρο καθώς και πολλά μικρά και μεγάλα σπίτια. Μετά την επίσκεψή μας, επιστρέφουμε στο Αμμάν για διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Αμμάν - Ιερουσαλήμ

Μετά το πρωινό μας, σύντομη πανοραμική περιήγηση στη πόλη και αμέσως μετά αναχωρούμε για την Ιερουσαλήμ, την ιδιαίτερη, θρησκευτική και ταυτόχρονα πολυπολιτιστική πρωτεύουσα του Ισραήλ. Άφιξη στη γέφυρα Αλένμπι για να περάσουμε τα σύνορα και να βρεθούμε στην Ιερουσαλήμ όπου θα συναντήσουμε τον τοπικό ξεναγό μας, ο οποίος θα μας οδηγήσει στο όρος των Ελαιών, εκεί όπου έγινε η πρώτη εμφάνιση του Ιησού μετά την Ανάσταση του στους μαθητές. Γι αυτό το λόγο, είναι τόπος προσκυνήματος για τους Χριστιανούς από τα αρχαία χρόνια. Βρίσκεται στα ανατολικά της πόλης της Ιερουσαλήμ και έχει πάρει το όνομα του από τους ελαιώνες που υπήρχαν παλαιότερα εκεί. Το όρος των Ελαιών εκτείνεται στον δρόμο ανάμεσα στην Ιερουσαλήμ και τη Βηθανία, γι’ αυτόν το λόγο αναφέρεται συχνά στην Βίβλο. Στους πρόποδές του βρίσκεται ο κήπος της Γεσθημανής. Θα περιηγηθούμε στο χώρο ευλαβικά και στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας.

 

4η ημέρα: Ιερουσαλήμ & Βηθλεέμ

Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στην επίσκεψη στη Βηθλεέμ και στην Ιερουσαλήμ. Η τελευταία αποτελεί κέντρο θρησκευτικής και ιστορικής σημασίας για τον χριστιανισμό, τον ιουδαϊσμό και τον ισλαμισμό. Επίσης είναι μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και χωρίζεται σε τέσσερις συνοικίες, την χριστιανική, την μουσουλμανική, την εβραϊκή και την αρμένικη. Η Βηθλεέμ είναι η πόλη που γεννήθηκε ο Ιησούς Χριστός, σύμφωνα με την Καινή Διαθήκη και σήμερα, ο Βασιλικός Ναός της Γέννησης που θα επισκεφθούμε είναι ο δεύτερος σε σειρά χώρος προσκυνήματος για τους χριστιανούς, μετά από αυτόν της Αναστάσεως. Η εντολή για να ξεκινήσει η ανέγερση του ναού, δόθηκε από την Αγία Ελένη και συνεχίστηκε από τον γιό της, αυτοκράτορα Κωνσταντίνο, ο οποίος και την ολοκλήρωσε. Θα κάνουμε λοιπόν σήμερα, μια βουτιά στην ιστορία αυτών των δύο πόλεων ξεκινώντας με τον ναό της Αναστάσεως του Κυρίου ο οποίος βρίσκεται στην χριστιανική συνοικία της πόλης της Ιερουσαλήμ και λέγεται ότι έχει ανεγερθεί στον Γολγοθά, τον λόφο που σταυρώθηκε ο Ιησούς Χριστός. Θα προσκυνήσουμε στο Ζωοδόχο τάφο του Χριστού μας, στο συγκεκριμένος ναό με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα από τους πιστούς χριστιανούς που αποτελεί σήμερα την έδρα του ελληνορθόδοξου πατριαρχείου Ιεροσολύμων. Κατασκευάστηκε και αυτός από την Αγία Ελένη και τον γιό της, αυτοκράτορα Κωνσταντίνο, κατά τον 4ο αιώνα. Θα επισκεφτούμε επίσης και το Shepherds Field όπου σύμφωνα με τους καθολικούς εκεί ανακοινώθηκε από τους αγγέλους η γέννηση του Ιησού Χριστού. Συνεχίζουμε με την πλατεία Μάνγκερ η οποία βρίσκεται στο κέντρο της Βηθλεέμ, έχει πολύ ωραίους πεζόδρομους και είναι μέρος συνάντησης των ντόπιων και των πολλών προσκυνητών που επισκέπτονται την πόλη. Στην πορεία θα μεταφερθούμε στο Mount Zion, ένα λόφο που βρίσκεται έξω από τα τείχη της παλιάς πόλης για να δούμε τους τάφους του βασιλιά του Ισραήλ, Δαυίδ και το δωμάτιο του Μυστικού δείπνου. Μετά από μια γεμάτη μέρα, επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας για διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Ιερουσαλήμ – Νεκρά θάλασσα - Αμμάν

Αποχαιρετούμε τα μυστηριακά Ιεροσόλυμα κατευθυνόμενοι προς τη γέφυρα Αλένμπι για να περάσουμε τα σύνορα και να φθάσουμε στη Νεκρά θάλασσα, η επιφάνεια της οποίας, βρίσκεται 400 περίπου μέτρα κάτω από την επιφάνεια της Μεσογείου, κάτι το οποίο την κάνει να είναι το χαμηλότερο σημείο στον πλανήτη. Το όνομά της, της δόθηκε λόγω της πολύ μεγάλης περιεκτικότητας αλατιού, 10 φορές περισσότερο από το νερό της θάλασσας, που έχει ως αποτέλεσμα την παντελή έλλειψη ζωής. Η εμπειρία της κολύμβησης εκεί είναι μοναδική, καθώς υπάρχει μεγαλύτερη άνωση και μπορεί κάποιος να επιπλέει με πολύ μεγαλύτερη ευκολία. Θα έχετε την εμπειρία από τις ιαματικές ιδιότητες που δίνουν στο δέρμα όμορφη αίσθηση. Παραμένουμε εκεί για βόλτα και χαλάρωση και στη συνέχεια παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για το γνώριμο Αμμάν. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: Αμμάν – Αθήνα

Μετά το πρωινό μας, μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο για την πτήση μας πίσω στην Αθήνα.

Σημείωση:

Η ροή των ημερησίων προγραμμάτων ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς να παραλείπεται τίποτα.

 

Περιλαμβάνονται:

Ø  Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Royal Jordanian

Ø  Ξενοδοχεία 5* στο Αμμάν & 4* στην Ιερουσαλήμ

(Regency Palace Amman, Ambassador Jerusalem ή παρόμοια)

Ø  Ημιδιατροφή καθημερινά

Ø  Μεταφορές με πολυτελή πούλμαν

Ø  Τέλη εισόδων σε όλους τους επισκεπτόμενους χώρους

Ø  Ολοήμερη εκδρομή στην αρχαία πόλη των Ναβαταίων, την Πέτρα

Ø  Επίσκεψη στο Όρος των Ελαιών

Ø  Επίσκεψη – προσκύνημα στον τάφο του Ιησού στην Ιερουσαλήμ

Ø  Μοναδική εμπειρία χαλάρωσης στα ιαματικά νερά της Νεκράς Θάλασσας

Ø  Τοπικός ελληνόφωνος έμπειρος ξεναγός/συνοδός σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής

Ø  Ταξιδιωτικός φάκελος με χρήσιμες πληροφορίες

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φιλοδωρήματα, Φόροι αεροδρομίων
  • Ότι αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο

 

*Απαραίτητο διαβατήριο σε ισχύ.

 

Πτήσεις Royal Jordanian

24/12 Αθήνα–Αμμάν 18.25-20.30
29/12 Αμμάν–Αθήνα 12.30-14.55

Start your journey