Ινδονησία

Ινδονησία

Γιατι να πάτε: 
Με αφετηρία την πρωτεύουσα της Μαλαισίας, την Κουάλα Λουµπούρ, θα πετάξουµε για την πρωτεύουσα της Βόρειας Σουµάτρας, το Μεντάν. Από εκεί κατευθυνόµαστε στο Παραπάτ και το νησί της Λίµνης Τόµπα, το Σαµοσίρ. Η διαδροµή µας µέσα από χωριά των Μπατάκ θα µας οδηγήσει στο γραφικό Μπεραστάζι και την τροπική Ζούγκλα του Μποχορόκ. Στη συνέχεια θα πετάξουµε για την Ιάβα και την πρωτεύουσα της Ινδονησίας, την Τζακάρτα, και από εκεί για την Τζογκτζακάρτα, τη «Φλωρεντία της Ινδονησίας», µε τους περίφηµους ναούς Μποροµπουντούρ και Πραµπανάν. Συνεχίζουµε µε το Όρος Μπρόµο και το πιο «εξωγήινο» ηφαίστειο του πλανήτη. Ακολουθεί το Σουλαβέζι (Κελέβη) µε τη Γη των Τοράγιας, τα ταφικά έθιµα των οποίων είναι συγκλονιστικά, και τη ∆υτική Παπούα, την πιο αποµακρυσµένη και ανέγγιχτη περιοχή της Ινδονησίας, µε τις πρωτόγονες, αποµονωµένες φυλές. Το ταξίδι µας ολοκληρώνεται στο «νησί των θεών», το λαµπερό στολίδι του Ινδονησιακού Αρχιπελάγους, το Μπαλί.

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

From 13 to 23 days

Αναχωρήσεις

13 & 17 ηµέρες:14/5 ● 28/5 ● 18/6 23 ηµέρες: 8/5 ● 22/5 ● 11/6

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
2490
αναλυτικά

Ινδονησία

ΣΟΥΜΑΤΡΑ - ΙΑΒΑ µε Ηφαίστειο Μπρόµο ΣΟΥΛΑΒΕΖΙ (Κελέβη, Τοράγιας) - ΜΠΑΛΙ - ∆ΥΤΙΚΗ ΠΑΠΟΥΑ
Start your journey

1η ΗΜΕΡΑ: AΘHNA/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ - ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ

Συγκέντρωση στο αεροδρόµιο και πτήση µέσω ενδιάµεσου σταθµού για την εξωτική Μαλαισία. Η Μαλαισία αποτελείται από δύο ξεχωριστές περιοχές: το νότιο τµήµα της Μαλαϊκής Χερσονήσου, που αποτελεί επίσης και το άκρο της Ινδοκίνας, και το βόρειο τµήµα του νησιού Βόρνεο, µε εξαίρεση το σουλτανάτο του Μπρουνέι.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ

Άφιξη στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας, την Κουάλα Λουµπούρ. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο µας. Υπόλοιπο της ηµέρας ελεύθερο για ξεκούραση ή για µια πρώτη βόλτα στην πόλη. ∆ιανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ, ΣΠΗΛΙΕΣ ΜΠΑΤΟΥ)

Πρωινή ξενάγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα περάσουµε από το πολύβουο κέντρο της, τµήµα του οποίου αποτελεί η πολύχρωµη κινέζικη και η ινδική συνοικία. Θα δούµε την Πλατεία Ανεξαρτησίας, το παλάτι, θα επισκεφτούµε το Εθνικό Μνηµείο το οποίο βρίσκεται στο µεγαλύτερο χώρο πρασίνου της πρωτεύουσας που ονοµάζεται «Κήποι της λίµνης», το Εθνικό Τζαµί (εξωτερική επίσκεψη) και το σιδηροδροµικό σταθµό, που είναι ένας από τους πιο γραφικούς του κόσµου σε ινδο-ισλαµικό στιλ, µε πύργους, θόλους και αψίδες. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουµε για τις σπηλιές στο Μπατού, πασίγνωστες ανά τον κόσµο µε τα 272 σκαλοπάτια τους, τις οποίες επισκέπτονται κάθε χρόνο περισσότεροι από ένα εκατοµµύριο άνθρωποι.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ - ΜΕΝΤΑΝ (ΣΟΥΜΑΤΡΑ) - ΠΑΡΑΠΑΤ

Μεταφορά στο αεροδρόµιο και πτήση για το Μεντάν, την πρωτεύουσα της Βόρειας Σουµάτρας. Άφιξη και περιήγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα έρθουµε σε επαφή µε την ολλανδική, αγγλική, κινέζικη και µαλαισιανή αρχιτεκτονική της. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουµε για το Παραπάτ, ένα εκπληκτικό ορεινό θέρετρο περίπου στο κέντρο του νησιού και στις όχθες της µεγαλύτερης λίµνης της Νοτιοανατολικής Ασίας, της Τόµπα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο µας. ∆ιανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΡΑΠΑΤ - ΛΙΜΝΗ ΤΟΜΠΑ - ΣΑΜΟΣΙΡ

Ηµέρα µοναδικής εµπειρίας η σηµερινή, που είναι αφιερωµένη στην εξερεύνηση της πιο όµορφης λίµνης του κόσµου -της Τόµπα- και των παραλίµνιων χωριών. Με πλοιάριο θα προσεγγίσουµε το ορεινό, ηφαιστειογενές Νησί Σαµοσίρ µε τα παραδοσιακά σπίτια των Φυλών Μπατάκ, που φηµίζονται για τη µαεστρία µε την οποία χειρίζονται τη σµίλη και σκαλίζουν το ξύλο. Στο Τοµόκ θα δούµε τους τάφους των βασιλέων, στην Αµπαρίτα τα µονολιθικά τραπέζια και στο Σιµανίντο θα θαυµάσουµε παραδοσιακούς χορούς των Μπατάκ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο µας. ∆ιανυκτέρευση.

 

6η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΜΟΣΙΡ - ΜΠΕΡΑΣΤΑΖΙ

Σήµερα το πρωί θα διασχίσουµε και πάλι τη λίµνη µε προορισµό το Παραπάτ, απ’ όπου θα αναχωρήσουµε οδικά για το γραφικό Μπεραστάζι. Κατά τη διάρκεια της διαδροµής µας θα δούµε τους ύψους 120 µ. καταρράκτες Σίπι Σοπίσο. Στη συνέχεια θα επισκεφτούµε µερικά από τα χωριά των Μπατάκ και θα δούµε τον τρόπο ζωής τους. Οι Μπάτακ είναι ένας από τους µεγαλύτερους ιθαγενείς πληθυσµούς της Ινδονησίας. ∆ιαιρούνται σε 6 ανεξάρτητες, αλλά στενά συνδεδεµένες µεταξύ τους εθνικές οµάδες (Τόµπα, Σιµαλουντζούν, Κάρο, Νταΐρι, Ανκόλα Μαντέιλιν), κάθε µια από τις οποίες αποτελείται από πολυπληθείς οικογένειες, τα λεγόµενα γένη. Χαρακτηριστικό των σπιτιών τους είναι οι στέγες µε τις δίδυµες κωνικές προεξοχές που µοιάζουν µε κέρατα βούβαλου. Ορισµένες από αυτές τις περίτεχνες κατασκευές -φτιαγµένες από ξύλο, µπαµπού και ίνες φοίνικα αρένγκα χωρίς χρήση καρφιών- στηρίζονται σε πασσάλους και µερικές χωρούν έως και 12 οικογένειες. Αρκετά τέτοια σπίτια ηλικίας ακόµα και 300 ετών κατοικούνται ακόµη. Κάτω από το υπερυψωµένο πάτωµά τους ζουν τα οικόσιτα ζώα - αγελάδες, κότες, σκυλιά, γουρούνια και νεροβούβαλοι. Θα συνεχίσουµε τη διείσδυσή µας στα εξωτικά µέρη και στις παραδεισένιες οµορφιές της Σουµάτρας. Η οροσειρά Μπαρισάν (Bukit Barisan: «σειρά λόφων») στη δυτική πλευρά της Σουµάτρας διατρέχει το νησί σχεδόν σε όλο του το µήκος από Βορρά προς Νότο και χαρακτηρίζεται από την εναλλαγή κορυφών και ηφαιστειακών κώνων, προσφέροντάς µας πανοραµικά τοπία και υπέροχες εικόνες. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο µας στο Μπεραστάζι. ∆ιανυκτέρευση.

 

7η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΕΡΑΣΤΑΖΙ - ΖΟΥΓΚΛΑ ΜΠΟΧΟΡΟΚ (Εκπαίδευση ουραγκοτάγκων) - ΜΠΟΥΚΙΤ ΛΑΓΟΥΑΝΓΚ

Το ταξίδι µας συνεχίζεται σήµερα στις πιο κρυφές οµορφιές της Σουµάτρας, την τροπική Ζούγκλα του Μποχορόκ. Στη διαδροµή µας θα απολαύσουµε απέραντες φυτείες από καουτσούκ, κακάο και φοινικόδεντρων. Φτάνοντας στο Μπουκίτ Λαγουάνγκ (Bukit Lawang) θα επισκεφτούµε το περίφηµο «∆άσος µε τους ουραγκοτάγκους». Η λέξη «ουρακοτάγκος» προέρχεται από τις λέξεις «orang» (άνθρωπος) και «(h)utan» (δέντρο), δηλαδή σηµαίνει «ο άνθρωπος του δάσους». Θα µεταβούµε σε ένα ειδικό κέντρο µελέτης και φροντίδας των απειλούµενων µε εξαφάνιση ουρακοτάγκων, στο οποίο εκπαιδεύονται κατάλληλα ώστε να µπορέσουν να αντιµετωπίσουν τις αντιξοότητες της ζούγκλας, πριν αφεθούν ελεύθεροι σε αυτήν. Εκεί θα έχουµε την ευκαιρία να παρατηρήσουµε από κοντά αυτόν το θλιµµένο… «τρίτο µας ξάδελφο», αφού το 96,4% των γονιδίων του είναι ίδιο µε του ανθρώπου. Συνεχίζουµε για το ξενοδοχείο µας. ∆ιανυκτέρευση.

 

8η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΟΥΚΙΤ ΛΑΓΟΥΑΝΓΚ - ΜΕΝΤΑΝ - ΤΖΑΚΑΡΤΑ (ΙΑΒΑ)

Μεταφορά στο αεροδρόµιο και πτήση για το νησί της Ιάβας και την πρωτεύουσα της Ινδονησίας, την Τζακάρτα. Η Τζακάρτα, η «νικηφόρα και ακµάζουσα», όπως την ονόµασε στις 22/6/1527 ο Φαταχιλάχ, ένας νεαρός ηγεµόνας από το Βορρά που κατέλαβε την πόλη, βρίσκεται στη βορειοδυτική ακτή της Ιάβας, στη θέση που τον 5ο αι. βρισκόταν ένας ινδουιστικός οικισµός, που λεγόταν Καλάπα. Πρωτεύουσα της αποικίας των Ολλανδικών Ανατολικών Ινδιών από το 1619, µετονοµάστηκε σε Μπατάβια, για να ξαναβρεί το παλιό όνοµά της το 1942, όταν οι Ιάπωνες που κατέλαβαν την πόλη προσπάθησαν να κερδίσουν την εύνοια των κατοίκων. Χαοτική, πολυπληθής και κοσµοπολίτικη, η Τζακάρτα είναι µια πόλη γεµάτη αντιθέσεις. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο µας. ∆ιανυκτέρευση.

 

9η ΗΜΕΡΑ: ΤΖΑΚΑΡΤΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ) - ΤΖΟΓΚΤΖΑΚΑΡΤΑ (ΠΡΑΜΠΑΝΑΝ)

Πρωινή περιήγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφτούµε µεταξύ άλλων το Εθνικό Μουσείο (1862), το καλύτερο µουσείο της Ινδονησίας και από τα καλύτερα της Νοτιοανατολικής Ασίας (συλλογές από αντικείµενα διαφόρων εθνικών οµάδων - ενδυµασίες, µουσικά όργανα κ.λπ. - µπρούντζινα αντικείµενα της ινδουιστικής περιόδου, κινέζικα κεραµικά κ.λπ.), το Εθνικό Μνηµείο -µία κολόνα ύψους 132 µέτρων στην Πλατεία Μερντέκα-, την παλιά πόλη Μπατάβια µε τα ανακαινισµένα κτίρια και την κεντρική Πλατεία Taman Fatahillah, καθώς και την αγορά αντικών στην Jalan Surabaya. Μεταφορά στο αεροδρόµιο και πτήση για την πολιτιστική πρωτεύουσα του νησιού, την Τζογκτζακάρτα, τη «Φλωρεντία της Ινδονησίας». Φτάνοντας θα αναχωρήσουµε για τον Πραµπανάν, τον πιο όµορφο ίσως ινδουιστικό ναό της Ινδονησίας. Επιστροφή και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο µας. ∆ιανυκτέρευση.

 

10η ΗΜΕΡΑ:ΤΖΟΓKΤΖΑΚΑΡΤΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ, ΜΠΟΡΟΜΠΟΥΝΤΟΥΡ)

Πρωινή περιήγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούµε µεταξύ άλλων το Παλάτι του Σουλτάνου (Kraton) και το Κάστρο του Νερού. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουµε για το µεγαλύτερο βουδιστικό ναό του κόσµου, τον εκπληκτικό Μποροµπουντούρ µε τα 504 αγάλµατα του Βούδα. Πρόκειται για µια συµπαγή µάζα που χρειάστηκαν 700.000 κυβικά πέτρας για να χτιστεί. Η UNESCO ξόδεψε εκατοµµύρια δολάρια για να τον αναστηλώσει και να τον συντηρήσει. Αφού επισκεφτούµε και τους µικρότερους ναούς Mendut και Pawon, θα επιστρέψουµε στο ξενοδοχείο µας. ∆ιανυκτέρευση.

 

11η ΗΜΕΡΑ: ΤΖΟΓΚΤΖΑΚΑΡΤΑ - ΜΠΡΟΜΟ

Νωρίς σήµερα το πρωί θα µεταβούµε στο σιδηροδροµικό σταθµό και θα επιβιβαστούµε στο τρένο για το Mojokerto, διασχίζοντας την πανέµορφη φύση και διάφορα χωριά. Φτάνοντας ύστερα από περίπου 3,5 ώρες, θα συνεχίσουµε για µiα διαδροµή 4-5 ωρών µέχρι το χωριό Τοσάρι (Tosari) µε στάση στο παραδοσιακό λιµάνι Πασουρουάν (Pasuruan) για να δούµε τα phinisi, τα χαρακτηριστικά ιστιοφόρα του ινδονησιακού πελάγους. Άφιξη και τακτοποίηση στο λοτζ. ∆ιανυκτέρευση.

 

12η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΡΟΜΟ - ΜΑΚΑΣΑΡ (ΟΥΖΟΥΝΓΚ ΠΑΝΤΑΝΓΚ)

Το Μπρόµο είναι ένα ενεργό ηφαίστειο στην Ανατολική Ιάβα. Έχει ύψος 2.329 µ. και η πιο πρόσφατη έκρηξή του έλαβε χώρα το 2011. Το ηφαίστειο αυτό βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Μπρόµο και αποτελεί ένα σηµαντικό τουριστικό προορισµό της Ινδονησίας. Πολύ πρωινή έγερση και επιβίβαση σε jeep 4X4 για µία διαδροµή 30 λεπτών έως το Pananjakan, απ’ όπου θα απολαύσουµε την καταπληκτική θέα του όρους Μπρόµο και της γύρω περιοχής, καθώς θα βλέπουµε τον ήλιο να ανατέλλει πίσω από το ηφαίστειο. Θα συνεχίσουµε µε τα jeep µέχρι την καλντέρα, όπου η πρωινή υγρασία σε συνδυασµό µε το καλυµµένο µε την γκρίζα ηφαιστειακή σκόνη έδαφος δηµιουργούν για παράξενη ατµόσφαιρα, που την προσοµοιάζουν µε αυτήν της επιφάνειας της Σελήνης. Ακολουθεί µiα 20λεπτη διαδροµή µε άλογα για να φτάσουµε στο χείλος του κρατήρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για πρωινό και µεταφορά στο αεροδρόµιο της Σουραµπάγια, απ’ όπου θα επιβιβαστούµε στην πτήση για το Σουλαβέζι, όπως ονοµάζεται σήµερα η εξωτική Κελέβη. Άφιξη στην πρωτεύουσά του, το Μακασάρ (Ουζούνγκ Πατάνγκ) και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο µας. ∆ιανυκτέρευση.

 

13η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΚΑΣΑΡ (ΟΥΖΟΥΝΓΚ ΠΑΝΤΑΝΓΚ) - ΓΗ ΤΩΝ ΤΟΡΑΓΙΑΣ

Πρωινή αναχώρηση για την περιοχή των Τοράγιας, οι επικήδειες τελετές των οποίων είναι ένας από τους σηµαντικότερους λόγους που φέρνει τους ταξιδιώτες στο νησί. Η περίπου 8ωρη συναρπαστική διαδροµή µας ακολουθεί αρχικά την ακτή έως την πόλη - λιµάνι Πάρε Πάρε και στη συνέχεια ανηφορίζει προς την ορεινή ενδοχώρα του νησιού. Αργά το απόγευµα θα φτάσουµε στο ξενοδοχείο µας, που βρίσκεται στην καρδιά της Γης των Τοράγιας. ∆ιανυκτέρευση.

 

14η - 15η ΗΜΕΡΑ: ΓΗ ΤΩΝ ΤΟΡΑΓΙΑΣ

∆ύο ηµέρες αφιερωµένες στην Τάνα Τοράτζα (Γη των Τοράγιας), κατά τη διάρκεια των οποίων θα γνωρίσουµε την κουλτούρα τους και τα µοναδικά ταφικά έθιµά τους, µε επισκέψεις σε χωριά της γύρω περιοχής, όπως το Λέµο µε τους κρεµαστούς τάφους, τη Λόντα µε τους τάφους σε σπηλιές, το Μπατουτουµόνγκα µε υπέροχη θέα στο Ραντεπάο και στις γύρω κοιλάδες, το Παλάγουα µε πολλά χαρακτηριστικά σπίτια των Τοράτζα, τα περίφηµα τονγκονάν µε τις καραβόσχηµες στέγες, το Σαντάν που είναι διάσηµο για τα υφαντά του κ.ά.

 

16η ΗΜΕΡΑ: ΓΗ ΤΩΝ ΤΟΡΑΓΙΑΣ - ΜΑΚΑΣΑΡ - ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΖΑΓΙΑΠΟΥΡΑ (∆ΥΤΙΚΗ ΠΑΠΟΥΑ)

Επιστροφή στο Μακασάρ και πτήση αργά το βράδυ για την Τζαγιαπούρα, την πρωτεύουσα της ∆υτικής Παπούα (Ινδονησιακή Παπούα). Η Νέα Γουινέα είναι το 2ο µετά τη Γροιλανδία µεγαλύτερο νησί της Γης. Σήµερα είναι χωρισµένη περίπου στη µέση µε µια κάθετη γραµµή: η ανατολική της πλευρά λέγεται Παπούα - Νέα Γουινέα ή Παπουασία και είναι ανεξάρτητη χώρα, ενώ η δυτική της πλευρά ονοµάζεται ∆υτική Παπούα (Ίριαν Τζάγια) και αποτελεί τµήµα της Ινδονησίας. Η ∆υτική Παπούα είναι η πιο αποµακρυσµένη και ανέγγιχτη περιοχή της Ινδονησίας, ένα από τα τελευταία παρθένα µέρη στον πλανήτη. Το µεγαλύτερο µέρος της καλύπτεται από τροπικές αδιαπέραστες ζούγκλες και βάλτους, όπου ζουν φυλές για τις οποίες ο χρόνος έχει σταµατήσει. Χιονοσκεπή βουνά που φτάνουν τα 5.000 µ. και στα οποία διατηρούνται παγετώνες (αν και βρίσκεται µόλις 2° νότια του Ισηµερινού), ορεινά δάση, άγρια ποτάµια, βάλτοι και φαράγγια συµπληρώνουν µαζί µε τα τροπικά δάση την αλλόκοτη γεωγραφία της περιοχής.

 

17η ΗΜΕΡΑ: ΤΖΑΓΙΑΠΟΥΡΑ - ΓΟΥΑΜΕΝΑ (ΦΥΛΕΣ ΝΤΑΝΙ)

Άφιξη τα ξηµερώµατα στην Τζαγιαπούρα και άµεση ανταπόκριση µε πτήση διάρκειας περίπου 45’, που θα µας φέρει στο κέντρο του νησιού και συγκεκριµένα στην πανέµορφη Κοιλάδα Μπάλιεµ. Η κοιλάδα αυτή, µε έκταση περίπου 1.250 τετρ. χλµ. αποτελεί καταφύγιο για αρκετές φυλές, οι οποίες είναι γνωστές ως «Ντάνι». Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο µας στη µικρή πόλη Γουαµένα, στο κέντρο της κοιλάδας και επίσκεψη στην τοπική αγορά της Τζιµπάµα µε είδη λαϊκής τέχνης των ντόπιων. Στη συνέχεια θα µεταβούµε στο χωριό Σινάτµα για µια υπέροχη θέα της κοιλάδας Μπάλιεµ και της Γουαµένα και στο χωριό Γουεσαπούτ µε την κρεµαστή γέφυρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο µας. ∆ιανυκτέρευση.

 

18η ΗΜΕΡΑ: ΓΟΥΑΜΕΝΑ (ΦΥΛΕΣ ΝΤΑΝΙ)

Πρωινή αναχώρηση για µια 40λεπτη διαδροµή µε προορισµό το χωριό Όµπια των Ντάνι, στο οποίο διατηρείται ατόφιος ο πατροπαράδοτος τρόπος ζωής τους, όπως θα διαπιστώσουµε και εµείς, βλέποντας τα σπίτια τους, τις… ενδυµατολογικές τους συνήθειες, αλλά και παρακολουθώντας το χορό του πολέµου. Στο παρελθόν, για οποιοδήποτε είδος προβλήµατος (κατοχή εδαφών, χοίρων κ.λπ.) µπορούσε να εκραγεί ένας µεγάλος πόλεµος µεταξύ των φυλών. Με την αναπαράσταση αυτή θα γνωρίσουµε πώς ακριβώς γινόταν ο πόλεµος µεταξύ των φυλών. Στο τέλος θα σφάξουν ένα γουρούνι και θα το µαγειρέψουν µαζί µε γλυκοπατάτες, χόρτα και λαχανικά για περίπου 3 ώρες. Επίσης, θα δούµε την 250 ετών µούµια που βρέθηκε στην περιοχή και θα ανεβούµε στο όρος Μίλι (περίπου 2 ώρες), όπου σε ένα φαράγγι ανάµεσα σε δύο ψηλούς λόφους υπάρχουν αλµυροί υδάτινοι πόροι, από τους οποίους οι Ντάνι βγάζουν αλάτι µε παραδοσιακό τρόπο. Επιστροφή το απόγευµα στο ξενοδοχείο µας. ∆ιανυκτέρευση.

 

19η ΗΜΕΡΑ: ΓΟΥΑΜΕΝΑ - ΤΖΑΓΙΑΠΟΥΡΑ

Μεταφορά στο αεροδρόµιο για την πτήση επιστροφής µας στην Τζαγιαπούρα. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής µας στην πόλη θα δούµε το µνηµείο του Β’ Παγκοσµίου Πολέµου και στη συνέχεια θα επιβιβαστούµε σε µηχανοκίνητη βάρκα για µια κρουαζιέρα στη Λίµνη Σεντάνι. Θα επισκεφτούµε τα χωριουδάκια Αγιάπο και Άσεϊ, οι κάτοικοι των οποίων ασχολούνται κυρίως µε την αλιεία και τη χειροτεχνία. Μετά το γεύµα µας σε εστιατόριο µε θέα τη λίµνη και το γαλήνιο περιβάλλον της, θα ολοκληρώσουµε τις επισκέψεις µας στην Τζαγιαπούρα µε την αγορά Χαµαντί. Επιστροφή στο ξενοδοχείο µας. ∆ιανυκτέρευση.

 

20η ΗΜΕΡΑ: ΤΖΑΓΙΑΠΟΥΡΑ - ΜΠΑΛΙ

Μεταφορά στο αεροδρόµιο και επιβίβαση στην πτήση µας για το Μπαλί, το «νησί των θεών», το λαµπερό στολίδι του Ινδονησιακού Αρχιπελάγους. Με το 95% των κατοίκων ινδουιστές, το Mπαλί αποτελεί εξαίρεση στη µουσουλµανική Ινδονησία. ∆ιάσπαρτοι στο νησί βρίσκονται περισσότεροι από 100.000 ναοί. Τις «άγιες µέρες», όταν σύµφωνα µε το µύθο οι θεότητες και τα πνεύµατα κατεβαίνουν στη γη, οι ναοί γίνονται κέντρα πολυπληθών εκδηλώσεων λατρείας. Τα φεστιβάλ των ναών είναι οδηγός εξαγνισµού και σε αυτά παίρνουν µέρος όλες οι κοινότητες, προσφέροντας καλάθια µε φαγητό και πανέµορφα εξωτικά λουλούδια. Οι κάτοικοι του νησιού λατρεύουν την ποίηση, το χορό, το θέατρο και τη µουσική και έχουν έφεση στη χειροτεχνία (ξυλογλυπτική, αργυροχοΐα, ζωγραφική). Τέχνη και θρησκευτικότητα είναι άµεσα συνδεδεµένες στο Μπαλί, όπου το µυστηριακό µπλέκεται µε το µυστηριώδες και τη µαγεία. Ένας τροπικός παράδεισος µε εναλλασσόµενα τοπία. Οι ατέλειωτες παραλίες µε τους φοίνικες, τη χρυσή αµµουδιά και τα τιρκουάζ νερά, τα ψηλά βουνά, τα ηφαίστεια, η τροπική βλάστηση, οι µαγευτικοί ορυζώνες, τα ενεργά ηφαίστεια, τα µικρά παραδοσιακά χωριά, οι πανταχού παρόντες ναοί και το χαµόγελο του Μπαλινέζου, όλα αυτά µαζί συνθέτουν την πραγµατική εικόνα του Μπαλί. Ένας αρχαίος µύθος στην αγκαλιά του Ινδικού, ένα ονειρικό κοµµάτι γης. Άφιξη, µεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο µας. ∆ιανυκτέρευση.

 

21η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΛΙ

Ηµέρα ελεύθερη στο Μπαλί για µπάνιο, ξεκούραση ή για να εξερευνήσετε το νησί - έναν τόπο µε βαθιές παραδόσεις και πολιτισµό.

 

22η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΛΙ - ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ AΘHNA

Μεταφορά στο αεροδρόµιο και πτήση για Αθήνα µέσω ενδιάµεσου σταθµού.

 

23η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ ΛΑΡΝΑΚΑ 

 

 

 

Start your journey