ΙΝΔΙΑ - ΧΡΥΣΟ ΤΡΙΓΩΝΟ

ΙΝΔΙΑ - ΧΡΥΣΟ ΤΡΙΓΩΝΟ

Γιατι να πάτε: 
Ένα συναρπαστικό ταξίδι, σε μία αχανή χώρα, γεμάτη από μυστήριο, χρώμα, εικόνες, μύθους, χιλιάδες θεούς, θρησκευτικές παραδόσεις, μοναδική αρχιτεκτονική, εκπληκτικές αντιθέσεις, πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και ποικιλία από προορισμούς και συνδυασμούς αυτών για να διαλέξετε!

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

8 days

Αναχωρήσεις

Κάθε Παρασκευή από: 6/10 έως: 30/3 (εκτός εορτών)

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
660
αναλυτικά

Ινδία

Τζαϊπούρ - Αμπέρ - Φατεχπούρ Σικρί - Άγκρα - Ταζ Μαχάλ - Κόκκινο Φρούριο - Δελχί
Start your journey

1η μέρα: Αθήνα - Δελχί

Αναχώρηση για την Κεντρική Ασία με στόχο να σας γνωρίσουμε την Ινδία, μία από τις πιο μυστηριώδης χώρες του πλανήτη. Ολονύκτια πτήση.

 

2η μέρα: Δελχί - Τζαϊπούρ (280 χλμ)

Άφιξη στην Ινδία, την χώρα της φαντασίας και της προσδοκίας. Προσγειωνόμαστε στο αεροδρόμιο του Δελχί, από όπου με πούλμαν συνεχίζουμε για να χορτάσουμε τις αισθήσεις σας, με εικόνες απίστευτες. Πέντε περίπου ώρες, θα διαρκέσει αυτός ο καταιγισμός εικόνων, που έχουμε προγραμματίσει να σας δείξουμε. Άφιξη στη Τζαϊπούρ και αμέσως θα διαπιστώσετε, γιατί η πόλη είναι μία από τις καλλονές της χώρας, βραβευμένη με κτίρια και παλάτια, σε τέτοιες αποχρώσεις που δίνουν στην Τζαϊπούρ, τα ευχάριστα χρώματα του δειλινού. Βγείτε στους δρόμους, υπαίθριοι πωλητές λουλουδιών, άντρες και γυναίκες, δίνουν μια εικόνα ανάλαφρη και ευωδιαστή στην πόλη.

 

3η μέρα: Τζαϊπούρ - Αμπέρ - στην Κεχριμπαρένια Πολιτεία Τζαϊπούρ

Με τη πρωινή ξενάγηση θα γνωρίσετε την ερειπωμένη πόλη Αμπέρ, έδρα των ηγεμόνων της φυλής Μίνα, όπου θα σας μεταφέρουμε στην πλάτη ελέφαντα για να μάθετε και εσείς, γιατί την λένε Κεχριμπάρι και την προτίμησε ο Τζάϊ Σίντν για κατοικία του. Θα επισκεφθείτε το ναό Κάλι, το Παλάτι των κατόπτρων και τα ιδιαίτερα δωμάτια του Μαχαραγιά. Με την επιστροφή σας στη Τζαϊπούρ, ο συνοδός σας θα σας αποκαλύψει το Παλάτι των ανέμων, το αστεροσκοπείο Jantar Manter (κοντά στο City Palace), με ακριβή εργαλεία μέτρησης του χρόνου και των ουράνιων σωμάτων και το Κυβερνείο. Στον ελεύθερο χρόνο σας τριγυρίστε στα μαγαζιά.

 

4η μέρα: Τζαϊπούρ - Φατεχπούρ Σικρί - Άγκρα (248 χλμ.)

Η σημερινή σας εκδρομή έχει ως πρώτη στάση την ακατοίκητη πια πόλη Φατεχπούρ Σικρί (πόλη της Νίκης), χτισμένη από τον αυτοκράτορα Άκμπαρ τον Μεγάλο και γνωστή για το μαρμάρινο Ναό με τον μουσουλμάνο Άγιο Shaik Salim Chisti, θαμμένο κάτω από σκέπη με μαργαριτάρια. Συνεχίζετε για την Άγκρα, πατρίδα του Ταζ Μαχάλ, παλιά πρωτεύουσα των Βασιλείων των Μουγκάλ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο της περιοχής.

 

5η μέρα: Άγκρα - Tαζ Mαχάλ - Κόκκινο φρούριο - Άγκρα

Τα ΜΠΚ της UNESCO, Ταζ Μαχάλ και Κόκκινο Φρούριο, έχουν διαχρονική αξία. Πρώτη επίσκεψη το πολύ-φωτογραφημένο μαρμάρινο μαυσωλείο Ισλαμικής αρχιτε-κτονικής Tαζ Mαχάλ, χτισμένο από το σουλτάνο Σαχ Τζαχάν για την πιο αγαπημένη από τις γυναίκες του. Ακολουθεί το Κόκκινο φρούριο, με τα ογκώδη κτίσματα της οικίας των Μουγκάλ. Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο.

 

6η μέρα: Άγκρα - Μαυσωλείο Humayun - Δελχί (230 χλμ)

Πρωινή μεταφορά στην Ινδική πρωτεύουσα και έδρα των πολλών εθνικοτήτων το Δελχί. Θα επισκεφτείτε το Μαυσωλείο Humayun, το ΜΠΚ της UNESCO, το οποίο αναπτύσσεται οριζόντια με τον επιβλητικό θόλο και την πρόσοψη που ελαφρύνεται από οβάλ τόξα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος.

 

7η μέρα: Δελχί - Περιήγηση - Qutub Minar

Ένας συνδυασμός επισκέψεων ανάμεσα στο Νέο και το Παλιό Δελχί, για να δείτε τις καλοσχεδιασμένες λεωφόρους του νέου, αλλά και τη γοητεία των περασμένων χρόνων του παλιού με τα μαρμάρινα παλάτια, τζαμιά και παζάρια, που έρχονται σαν μια σειρά εικόνων απο ιστορίες Mαχαραγιάδων. Θα περιηγηθείτε στο απέριττο μνημείο του Γκάντι, στο Kόκκινο Φρούριο, στο Γισμά Mαχίντ, το μεγαλύτερο τέμενος στην Iνδία, στον ιστορικό δρόμο Tσάντι Σοκ, στο ναό Λάμι Nαράι και στο επιβλητικό Προεδρικό Mέγαρο. Ακολουθεί το παλαιότερο αριστούργημα της Ινδικο-ισλαμικής αρχιτεκτονικής, το Qutub Minar, (ως ο ψηλότερος μονολιθικός πύργος στη γη), με ύψος 72μ και με τμήματα από Ζαϊνιστικούς και Ινδουϊστικούς Ναούς, κατάφερε να γίνει ένα μείγμα διαφόρων αρχιτεκτονικών παραδόσεων της Αρχαίας Ινδίας και του Ισλαμικού Ιράν.

 

8η μέρα: Δελχί - Πτήση

Πρωινή πτήση για Αθήνα με ενδιάμεσο σταθμό.

οι παραπάνω τιμές έχουν υπολογιστεί για το ελάχιστο συμμετοχής 20 ατόμων

 

Περιλαμβάνονται: • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης μέσω άλλης πόλης • Διαμονή σε 5* ξενοδοχεία • Ημιδιατροφή καθημερινά • Εκδρομές - ξεναγήσεις όπως αναφέρονται παραπάνω • Τοπικοί έμπειροι ξεναγοί • Συνοδός από Ελλάδα (σε ομαδικές αναχωρήσεις) • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

Δεν περιλαμβάνονται: € 680 • Φόροι αεροδρομίων • Επίναυλος καυσίμων • Τοπικοί φόροι-φιλοδωρήματα-αχθοφορικά € 70 (καταβάλλονται μόνο στην Ινδία) • Κόστος έκδοσης ηλεκτρονικής βίζας € 65

 

Το πρόγραμμα Ρατζαστάν & Χρυσό Τρίγωνο είναι 14 ημερών με κόστος 1.380 (εκτός φόρων-για τη χαμηλή περίοδο) και έχει τις ίδιες αναχωρήσεις

 

Start your journey