Θράκη - Δάσος Δαδιάς - Δέλτα Έβρου

Θράκη - Δάσος Δαδιάς - Δέλτα Έβρου

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

4 days

Αναχωρήσεις

25/5

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
188
αναλυτικά

ΚΟΜΟΤΗΝΗ - ΣΜΙΝΘΗ - ΕΧΙΝΟΣ - ΞΑΝΘΗ - ΔΑΣΟΣ ΔΑΔΙΑΣ - ΣΟΥΦΛΙ - ΔΕΛΤΑ ΕΒΡΟΥ - ΠΟΡΤΟ ΛΑΓΟΣ - ΛΙΜΝΗ ΒΙΣΤΩΝΙΔΑ
Start your journey

1Η ΗΜΕΡΑ: 

Αναχώρηση στις 7.00 π.μ. από ΑΘΗΝΑ, ημίωρη στάση για καφέ στην περιοχή της ΛΑΜΙΑΣ και συνεχίζουμε τη διαδρομή μας, φθάνουμε στην περιοχή της Λάρισας, στάση, προαιρετικό γεύμα. Αμέσως μετά από την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ παρακάμπτουμε τη Θεσσαλονίκη και συνεχίζουμε για να τακτοποιηθούμε το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στην ΚΟΜΟΤΗΝΗ. Δείπνο, διανυκτέρευση.

 

2Η ΗΜΕΡΑ: 

Πρωινό και μια ακόμη όμορφη εκδρομή ξεκινά. Θα γνωρίσουμε τη ΣΜΙΝΘΗ και τον ΕΧΙΝΟ, δυο χαρακτηριστικά χωριά των Πομάκων, αλλά και την πόλη της ΞΑΝΘΗΣ, όπου θα έχουμε και γεύμα προαιρετικά. Το απόγευμα περίπατοι γνωριμίας στην ΚΟΜΟΤΗΝΗ. Δείπνο, διανυκτέρευση.

 

3Η ΗΜΕΡΑ: 

Πρωινό και επίσκεψη στο ΔΑΣΟΣ ΔΑΔΙΑΣ, τμήμα του οικοσυστήματος που εκτείνεται από τις ανατολικές απολήξεις της Ροδόπης έως το Δέλτα του Έβρου και έχει ανακηρυχθεί σε Εθνικό πάρκο. Οι πετρώδεις λόφοι, τα ορεινά λιβάδια, τα πυκνά δάση πεύκου, βελανιδιάς και φυλλοβόλων, οι καταπράσινες κοιλάδες, τα ποτάμια, οι ρεματιές και οι λιμνούλες, συνθέτουν την εικόνα της περιοχής με την ανεκτίμητη οικολογική αξία. Αφού μας γίνει η σχετική ενημέρωση θα συνεχίσουμε για επίσκεψη στο ΣΟΥΦΛΙ με την πλούσια πολιτιστική παράδοση. Αμέσως μετά θα επισκεφθούμε το ΔΕΛΤΑ του ΕΒΡΟΥ (καιρού επιτρέποντος), ένα μοναδικό ΥΓΡΟΒΙΟΤΟΠΟ, από τους σημαντικότερους όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης. Με συνολική έκταση 95000 στρεμμάτων (85000 χερσαία και 15000 υδάτινη επιφάνεια) έχει ενταχθεί στον κατάλογο των προστατευμένων περιοχών της Διεθνούς Σύμβασης Ραμσάρ (1971), λόγω των σημαντικών ειδών που φιλοξενεί. Αργά το μεσημέρι θα καταλήξουμε στην πρωτεύουσα του νομού, την Αλεξανδρούπολη, όπου θα έχουμε χρόνο, για γεύμα προαιρετικά και περιπάτους γνωριμίας με την πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.

 

4Η ΗΜΕΡΑ: 

Πρωινό και αναχώρηση για ΑΘΗΝΑ με τη διαδρομή μας να περνά από τη λίμνη ΒΙΣΤΩΝΙΔΑ και το ΠΟΡΤΟ ΛΑΓΟΣ, όπου θα έχουμε και ανάλογη στάση. Στην περιοχή της ΜΟΥΣΘΕΝΗΣ η επόμενη στάση μας και συνεχίζουμε μέσω ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ για την περιοχή της ΛΑΡΙΣΑΣ, γεύμα προαιρετικά. Στην περιοχή της ΛΑΜΙΑΣ η τελευταία μας στάση σε καφέ της εθνικής οδού, πριν φθάσουμε το βράδυ στην ΑΘΗΝΑ.

Start your journey