Θράκη-Αδριανούπολη-Θάσος-Σαμοθράκη

Θράκη-Αδριανούπολη-Θάσος-Σαμοθράκη

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

5 days

Αναχωρήσεις

29/7 ● 12/8

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
255
αναλυτικά

ΕΛΛΑΔΑ

Θράκη-Αδριανούπολη-Θάσος-Σαμοθράκη
Start your journey

1Η ΗΜΕΡΑ: 

 

Αναχώρηση στις 7.00 π.μ. από ΑΘΗΝΑ, ημίωρη στάση για καφέ στην περιοχή της ΛΑΜΙΑΣ και συνεχίζουμε τη διαδρομή μας, φθάνουμε στον ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ, στάση, προαιρετικό γεύμα. Αμέσως μετά από την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ παρακάμπτουμε τη συμπρωτεύουσα και συνεχίζουμε για να τακτοποιηθούμε το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στην ΚΟΜΟΤΗΝΗ. Δείπνο, διανυκτέρευση.

 

 

2Η ΗΜΕΡΑ: 

 

Νωρίς το πρωί αναχώρηση για ΚΕΡΑΜΩΤΗ, επιβίβαση στο F/B και απόπλους για ΘΑΣΟ. 'Αφιξη και η εκδρομή μας ξεκινά κατά μήκος της δυτικής ακτής. Θα συναντήσουμε τις Σκάλες Μαριών, Καλλιράχης και Πρίνου για να καταλήξουμε στην πρωτεύουσα Θάσο ή Λιμένα. Χρόνος για την επίσκεψη μας στον αρχαιολογικό χώρο με το θέατρο του 3oυ αιώνα π.Χ. Παραμονή, γεύμα προαιρετικά και επιστροφή στην ΚΕΡΑΜΩΤΗ, συνεχίζουμε για ΚΟΜΟΤΗΝΗ, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

 

3Η ΗΜΕΡΑ:

 

 'Αλλη μία πολύ ενδιαφέρουσα εκδρομή ξεκινά. Το πρωί θα φθάσουμε στην Αλεξανδρούπολη και θα αναχωρήσουμε (9.00) με το F/B για το πανέμορφο νησί της Σαμοθράκης. Μετά από ένα όμορφο ταξίδι δυόμιση ωρών στο πανέμορφο Θρακικό Πέλαγος φτάνουμε στο λιμάνι της Καμαριώτισσας. Είναι το μοναδικό λιμάνι της Σαμοθράκης, βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του Ακρωτηρίου και σύμφωνα με την παράδοση το όνομα Καμαριώτισσα προέρχεται από εικόνα της Παναγίας στο χωριό Καμάρες της Προποντίδας. Ξεκινάμε τη γνωριμία μας με το νησί από το μυστηριακό περιβάλλον του Αρχαιολογικού Χώρου της Παλαιοχώρας και συνεχίζουμε με τον Παραδοσιακό Οικισμό της Χώρας, πριν καταλήξουμε και πάλι αργά το μεσημέρι στο λιμάνι της Καμαριώτισσας, για το ταξίδι της επιστροφής (15.00) για την Αλεξανδρούπολη, όπου θα έχουμε και ανάλογη στάση - επίσκεψη. Καταλήγουμε νωρίς το βράδυ στο ξενοδοχείο μας στην Κομοτηνή, δείπνο, ελεύθερος χρόνος, διανυκτέρευση.

 

 

4Η ΗΜΕΡΑ: 

 

Σήμερα θα γνωρίσουμε το ανατολικό άκρο της πατρίδας μας. Πρωινό και περιήγηση στον ακριτικό νομό της Αλεξανδρούπολης. Θα προσπεράσουμε το ΣΟΥΦΛΙ, το ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ και την ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ, για να φθάσουμε στις ΚΑΣΤΑΝΙΕΣ και τα Ελληνοτουρκικά σύνορα, όπου μετά τον απαραίτητο έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων, (ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ή ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ με ΕΞΑΜΗΝΗ ΙΣΧΥ από την ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ του ΤΑΞΙΔΙΟΥ) θα φθάσουμε στην ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στην αγορά της πόλης και να δούμε το ΣΕΛΙΜΓΙΕ ΤΖΑΜΙ. Το τέμενος χτίστηκε με την εντολή του Σουλτάνου Σελίμ Β΄ από το διάσημο Οθωμανό αρχιτέκτονα Μιμάρ Σινάν το διάστημα 1569-1575. Ο Σινάν θεωρεί το έργο αυτό ως το ωραιότερο έργο του. Σήμερα το μνημείο θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα μνημεία στην Ισλαμική αρχιτεκτονική. Ακολουθεί επίσκεψη στο ΚΑΡΑΓΑΤΣ, με το σιδηροδρομικό σταθμό της Γαλλικής εταιρείας, που στάθμευε το ΟΡΙΑΝ ΕΞΠΡΕΣ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην ΚΟΜΟΤΗΝΗ, με στάση στο ΣΟΥΦΛΙ με την πλούσια πολιτιστική παράδοση. Eπιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

 

5Η ΗΜΕΡΑ: 

 

Πρωινό και αναχώρηση για ΑΘΗΝΑ από τη γνωστή πλέον διαδρομή με μικρή επίσκεψη στην πόλη της ΚΑΒΑΛΑΣ. Η διαδρομή μας συνεχίζεται για ΚΑΤΕΡΙΝΗ - ΛΑΡΙΣΑ, γεύμα προαιρετικά. Ακολούθως μέσω ΛΑΜΙΑΣ με μικρή στάση σε καφέ της εθνικής οδού, φθάνουμε το βράδυ στην ΑΘΗΝΑ.

Τιμή συμμετοχής ανά άτομο
Δίκλινο Παιδί έως 12 ετών σε τρίκλινο Μονόκλινο
255€ 225€ 335€

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 

  • Εκδρομές – περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Διαμονή (4) διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία ANATOLIA & KURIDIS 3* στην πόλη της ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ.
  • 4 πρωινά.
  • 4 δείπνα.
  • Εισιτήρια F/B για τη ΘΑΣΟ.
  • Εισιτήρια F/B για τη ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ.
  • Αρχηγός – συνοδός.
  • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.
Start your journey