Θιβέτ, Νότια Κίνα, Επαρχία Σετσουάν

Θιβέτ, Νότια Κίνα, Επαρχία Σετσουάν

Γιατι να πάτε: 
Με το ταξίδι αυτό θα επισκεφθούμε επίσης και ένα τμήμα της Νότιας Κίνας: το Τσεγνκντού (πρωτεύουσα της επαρχίας Σετσουάν).

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

13 days

Αναχωρήσεις

11/8 ● 22/9 ● 20/10

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
2350
αναλυτικά

Κίνα

ΘΙΒΕΤ - ΣΕΤΣΟΥΑΝ
Start your journey

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΤΣΕΝΓΚΝΤΟΥ

Πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Τσεγνκντού, την πρωτεύουσα της επαρχίας Σετσουάν.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΤΣΕΝΓΚΝΤΟΥ

Άφιξη στο Τσενγκτού, που έχει διατηρήσει την αίσθηση της ιστορικής συνέχειας με ξεχωριστή γοητεία και περιήγηση στα στενάκια της  παλιάς πόλης (Kuanzhai Xiangzi), όπου θα έχουμε και την ευκαιρία να απολαύσουμε το τσάι μας σε ένα από τα διάσημα τεϊοποτεία στα οποία συχνάζουν οι ντόπιοι. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΤΣΕΝΓΚΝΤΟΥ - ΛΕΣΑΝ - ΤΣΕΝΓΚΝΤΟΥ

Ολοήμερη εκδρομή με προορισμό το Λεσάν, όπου θα δούμε τον μεγαλύτερο πέτρινο Βούδα του κόσμου (ύψος: 71 μέτρα), ο οποίος από το 1996 έχει ενταχθεί στον κατάλογο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Επιστροφή στο Τσενγκντού, όπου θα παρακολουθήσουμε μία παράσταση της περίφημης όπερας του Σετσουάν. Διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΤΣΕΝΓΚΝΤΟΥ - ΛΑΣΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Λάσα, την επιβλητική πρωτεύουσα του Θιβέτ. Χτισμένη σε μια επίπεδη κοιλάδα που περιβάλλεται από ορεινούς όγκους, η Λάσα υπήρξε μέχρι το 1959 η έδρα του Δαλάι Λάμα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΛΑΣΑ (Ποτάλα, Τζοκάνγκ, Μπαρκόρ, Θερινά ανάκτορα Νορμπουλίγκα)

Η ιερή πρωτεύουσα του Θιβέτ οδηγεί μέχρι σήμερα τους επισκέπτες στον μυστηριώδη κόσμο του θιβετιανού βουδισμού. Σήμερα θα επισκεφθούμε το ανάκτορο Ποτάλα, ένα μεγαλοπρεπές οικοδόμημα 13 ορόφων και 1.000 δωματίων, που δεσπόζει στις πλαγιές του Κόκκινου Βουνού. Στη συνέχεια μας περιμένει ο ναός Τζοκάνγκ, ο σπουδαιότερος του Θιβέτ. Στο εσωτερικό του, δείγματα θιβετιανής τέχνης φωτίζονται από κεριά βουτύρου, δημιουργώντας μια μυστηριακή ατμόσφαιρα. Φεύγοντας από τον ναό, θα διασχίσουμε το Μπαρκόρ, τον κεντρικό δρόμο του προσκυνήματος, στον οποίο οι πιστοί (και οι τουρίστες φυσικά) κινούνται με τη φορά των δεικτών του ρολογιού. Εκεί, έμποροι και μικροπωλητές δημιουργούν μια φασαριόζικη πολυχρωμία και είναι το ιδανικό μέρος για να αγοράσετε θρησκευτικά σουβενίρ. Εν συνεχεία θα επισκεφθούμε τα θερινά ανάκτορα Νορμπουλίγκα, που στη Θιβετιανή διάλεκτο σημαίνει "Πάρκο του θησαυρού". Πρόκειται για μια τεράστια έκταση με κήπους, ναούς και εξοχικές κατοικίες των Δαλάι Λάμα στα δυτικά προάστια της πρωτεύουσας, στις όχθες του ποταμού Koυίτσου, που χρονολογείται από το 1740 μ.Χ. Ακολουθεί δείπνο με παραδοσιακούς χορούς σε τοπικό εστιατόριο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

6η ΗΜΕΡΑ: ΛΑΣΑ - ΤΣΕΤΑΝΓΚ

Πρωινή αναχώρηση για το Τσετάνγκ, την πρωτεύουσα της επαρχίας Σαννάν, που θεωρείται από πολλούς η κοιτίδα του Θιβετιανού πολιτισμού. Στη διαδρομή μας θα επισκεφθούμε το αρχαίο μοναστήρι Σάμυε. Συνεχίζουμε για το Τσετάνγκ. Άφιξη και περιήγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας επισκεφθούμε το επιβλητικό παλάτι Yombulakhang, το οποίο κτίστηκε από τον πρώτο βασιλιά του Θιβέτ Νιάτρι Τσεμπό κατά τον 2ο αιώνα, αλλά και το μοναστήρι Tranduk που ξεχωρίζει στην περιοχή. Διανυκτέρευση.

 

7η ΗΜΕΡΑ: ΤΣΕΤΑΝΓΚ - ΓΚΥΑΝΤΣΕ

Κατά τη σημερινή μας ημέρα θα αναχωρήσουμε για την παλιά πόλη Γκυαντσέ. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα περάσουμε δίπλα από την πανέμορφη λίμνη Γιαμντρόγκ, την "Τιρκουάζ λίμνη" - μια από τις τρεις ιερές λίμνες του Θιβέτ - και θα δούμε τον παγετώνα Καρέλα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

8η ΗΜΕΡΑ: ΓΚΥΑΝΤΣΕ (ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΠΑΛΚΟΡ, ΣΤΟΥΠΑ ΚΟΥΜΠΟΥΜ) - ΣΙΓΚΑΤΣΕ

Σήμερα το πρωί θα επισκεφθούμε το μοναστήρι Πελκόρ, που ιδρύθηκε τον 15ο αιώνα. Μέσα από τα τείχη της μονής αναδύεται η εξαίσια οκταγωνική στούπα Κουμπούμ (Τόπος των Χιλίων Εικόνων). Όπως υποδηλώνει και το όνομά της, η στούπα αυτή διαθέτει υπέροχες τοιχογραφίες, στις οποίες απεικονίζεται η πορεία προσευχής. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη Σιγκάτσε, το δεύτερο μεγάλο κέντρο του Θιβέτ και έδρα του Πάντσεν Λάμα, ο οποίος θεωρείται μετενσάρκωση του Αμιτάμπα (ο Βούδας του άπειρου φωτός) - ο δεύτερος υψηλότερος τίτλος του Θιβετιανού Βουδισμού, μετά από τον Δαλάι Λάμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

9η ΗΜΕΡΑ: ΣΙΓΚΑΤΣΕ - ΛΑΣΑ

Κατά τη σημερινή μας ημέρα θα επισκεφθούμε το σημαντικότερο αξιοθέατο της Σιγκάτσε, το μοναστήρι Τασιλούνπο, που ιδρύθηκε το 1447 από τον πρώτο Δαλάι Λάμα. Εδώ βρίσκεται ένα τεράστιο άγαλμα ύψους 26 μέτρων του Μελλοντικού Βούδα (Μαϊτρέγια). Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη Λάσα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα μπορείτε να κάνετε μια βόλτα στο Μπαρκόρ και την παλιά πόλη της Λάσα. Διανυκτέρευση.

 

10η ΗΜΕΡΑ: ΛΑΣΑ (ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΝΤΡΕΠΟΥΝΓΚ & ΣΕΡΑ)

Για μια καλύτερη γνωριμία με τον μυστηριακό κόσμο του Θιβέτ, θα επισκεφθούμε σήμερα τα περίφημα μοναστήρια Ντρεπούνγκ και Σέρα στα περίχωρα της πρωτεύουσας. Πρόκειται για δύο από τα πιο ιερά Βουδιστικά μοναστήρια ολόκληρης της χώρας, στα οποία συρρέουν εκατοντάδες πιστοί για να προσευχηθούν. Το μοναστήρι Ντρεπούνγκ ήταν κάποτε το μεγαλύτερο του κόσμου και φιλοξενούσε 10.000 μοναχούς. Σήμερα ζουν εδώ περίπου 600 μοναχοί, αλλά είναι εντυπωσιακό αν σκεφθεί κανείς ότι το μοναστήρι γλύτωσε από εμφύλιους πολέμους, από επιδρομές Μογγόλων και από την πολιτιστική επανάσταση. Επόμενος σταθμός μας είναι το μοναστήρι Σέρα. Εδώ θα δούμε την κεντρική αίθουσα των συνελεύσεων, όπου υπάρχουν αναρτημένα τεράστια λάβαρα. Στη μονή λειτουργούν ακόμη τρεις σχολές που είναι αφιερωμένες στη σπουδή του αποκρυφιστικού ταντρισμού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

11η ΗΜΕΡΑ: ΛΑΣΑ (ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΣΟΥΡΠΟΥ)

Σήμερα θα επισκεφθούμε το μοναστήρι Τσουρπού, που βρίσκεται 70 χιλιόμετρα  βορειοδυτικά της Λάσα, σε υψόμετρο 4.300 μέτρων. Ιδρύθηκε το 1159, καταστράφηκε το 1966 κατά τη διάρκεια της πολιτιστικής επανάστασης και άρχισε να ξανακτίζεται το 1980. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

12η ΗΜΕΡΑ: ΛΑΣΑ – ΤΣΕΝΓΚΝΤΟΥ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής στο Τσενγκτού. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε μια παράσταση της περίφημης όπερας Σετσουάν. Διανυκτέρευση.

 

13η ΗΜΕΡΑ: ΤΣΕΝΓΚΝΤΟΥ- ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για Αθήνα. Άφιξη μετά τα μεσάνυχτα. 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
  • Ξενοδοχεία 5* στην Κίνα, 4* στη Λάσα, τα καλύτερα διαθέσιμα στο υπόλοιπο Θιβέτ, όπου η τουριστική υποδομή είναι χαμηλή 
  • Ημιδιατροφή 
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, επισκέψεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Τοπικός ξεναγός
  • Έλληνας αρχηγός 
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης 
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα ελληνικά

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων, βίζα Κίνας, άδεια εισόδου στο Θιβέτ, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 850 €
  • Βίζα Κίνας: Για την έκδοση της βίζας απαιτείται διαβατήριο με 6μήνη ισχύ - το οποίο παραδίδεται στα Γραφεία μας τουλάχιστον 10 εργάσιμες ημέρες πριν την αναχώρηση μαζί με μία έγχρωμη φωτογραφία.

 

Start your journey