Η Μαδρίτη και η Μεσαιωνική Ισπανία

Η Μαδρίτη και η Μεσαιωνική Ισπανία

Γιατι να πάτε: 
Η Μαδρίτη, η βασίλισσα της Ισπανίας, η "πρωτεύουσα με το μεγαλείο της Ιστορίας", όπως την αποκαλεί ο Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, δεσπόζει στο κέντρο της Ιβηρικής χερσονήσου. Παρά το γεγονός ότι τα αρχαιολογικά ευρήματα μαρτυρούν πως η περιοχή είχε προσελκύσει ανθρώπους από την προϊστορική ήδη εποχή, η ιστορία της πόλης ξεκινά το 852, όταν οι Μαυριτανοί έχτισαν ένα οχυρό κοντά στον ποταμό Μανθανάρες και ονομάσανε την περιοχή Μαϊρίτ (πηγή νερού), απ΄ όπου προέκυψε τελικά το όνομα Μαντρίντ (εξελληνισμένα: Μαδρίτη). Ο Φίλιππος Β΄, βασιλιάς της Ισπανίας αλλά και μιας τεράστιας υπερπόντιας αυτοκρατορίας, την έκανε πρωτεύουσα το 1561 και από τότε η πόλη αναπτύχθηκε γοργά. Σήμερα είναι μία μοντέρνα ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, κέντρο πολιτισμού με πλήθος διανοουμένων και καλλιτεχνών να έχουν αφήσει το στίγμα τους στην πόλη. Παράλληλα, διατηρεί και διαφυλάσσει τη μεγαλοπρέπεια, την ατμόσφαιρα και τα μνημεία της εποχής που η Ισπανία ήταν παγκόσμια αυτοκρατορία.

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

6 days

Αναχωρήσεις

26/10 ● 8/11 ● 22/11

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
499
αναλυτικά

Ισπανία

ΜΑΔΡΙΤΗ - ΚΑΣΤΙΛΗ - ΛΕΟΝ - ΤΟΛΕΔΟ - ΑΒΙΛΑ - ΣΕΓΚΟΒΙΑ - ΣΑΛΑΜΑΝΚΑ
Start your journey

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ - ΜΑΔΡΙΤΗ (Πτήση, πανοραμική ξενάγηση)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας, τη Μαδρίτη, μία από τις ωραιότερες Ευρωπαϊκές πόλεις. Άφιξη και πανοραμική ξενάγηση στην εντυπωσιακή πρωτεύουσα της Ισπανίας που θα μας αποκαλύψει μερικά από τα μυστικά αυτής της μεγαλοπρεπούς πρωτεύουσας. Θα περιηγηθούμε στις μεγάλες λεωφόρους και τις πλατείες με τα αγάλματα και τα μνημεία (Πλάθα Σιμπέλες, Πασέο ντελ Πράδο, Γκραν Βία, Πλάθα Μαγιόρ, και τα ανάκτορα Palcio Real. κ.ά.). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση με τον αρχηγό/ξεναγό μας για να επισκεφθούμε (όσοι το επιθυμούν) το μουσείο του Πράδο (σημαντικό μουσείο και μεγάλη πινακοθήκη της Ισπανίας), στο οποίο θα δούμε εντυπωσιακές συλλογές διάσημων ζωγράφων (Βελάσκεθ, Ελ Γκρέκο, Γκόγια, Ριμπέιρα, Μουρίλο, Τιτσιάνο, Ραφαήλ κ.ά.) - ένα μοναδικό ταξίδι στον "χρόνο και στο χρώμα". Διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΔΡΙΤΗ - ΤΟΛΕΔΟ - ΜΑΔΡΙΤΗ (70 km, εκδρομή ½ ημέρας)

Πρωινή αναχώρηση για το μοναδικό Τολέδο, μια πόλη με σπουδαία ιστορική, καλλιτεχνική και πολιτιστική κληρονομιά. Θα περιπλανηθούμε στα στενά δρομάκια της μεσαιωνικής πόλης και θα επισκεφθούμε τον καθεδρικό ναό της, ένα μοναδικό κτίσμα μεγάλων καλλιτεχνών και μείγμα πολλών αρχιτεκτονικών στυλ, καθώς επίσης και την εκκλησία του Αγίου Θωμά, όπου θα θαυμάσουμε το αριστουργηματικό έργο του Ελ Γκρέκο "Η Ταφή του Κόμητα Οργκάθ". Επιστροφή στην Μαδρίτη. Για το απόγευμα σας προτείνουμε μια βόλτα για ψώνια στην κομψότερη συνοικία της πόλης, το Μπάριο Ντε Σαλαμάνκα, ένα καφέ στην ατμοσφαιρική Πλάθα Ντε Οριέντε με θέα το παλάτι ή απλώς να περιπλανηθείτε στα στενά της παλιάς πόλης καταλήγοντας στην εντυπωσιακή Πλάθα Μαγιόρ για μια ζεστή σοκολάτα. Διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΔΡΙΤΗ (Πεζή ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο και επίσκεψη στο Πράδο)

Για τη σημερινή ημέρα έχουμε προγραμματίσει την δεύτερη (προαιρετική) περιπατητική ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης και τα σοκάκια της, στην Πλάθα Μαγιόρ, στην Πλάθα ντ’ Εσπάνια κ.ά. Μπορείτε, επίσης (προαιρετικά) να επισκεφθείτε το Παλάθιο Ρεάλ, το ανάκτορο των Βουρβόνων, παλαιά κατοικία της βασιλικής οικογένειας με τα 2.800 δωμάτια –ένα κολοσσιαίο νεοκλασικό κτίριο του 18ου αιώνα, όπου έζησε και δημιούργησε ο Γκόγια ως ζωγράφος του παλατιού–, στο οποίο θα θαυμάσουμε ορισμένους από τους εσωτερικούς του χώρους. Στο ελεύθερο υπόλοιπο της ημέρας σας, το απόγευμα, σας προτείνουμε να γνωρίσετε την «άλλη Μαδρίτη» (Στάδιο S. Bernabeu, σταθμός Atocha, Μνημείο Debod, Πάρκο Ρετίρο κ.ά.) και φυσικά τα διάσημα καταστήματα και την πλούσια αγορά της πόλης. Ακόμα θα επισκεφθούμε το Μουσείο Πράδο, σημαντικό μουσείο και μεγάλη πινακοθήκη της Ισπανίας (η είσοδος δεν περιλαμβάνεται),  στο οποίο θα δούμε εντυπωσιακές συλλογές διάσημων ζωγράφων (Βελάσκεθ, Ελ Γκρέκο, Γκόγια, Ριμπέιρα, Μουρίλο, Τιτσιάνο, Ραφαήλ κ.ά.) – ένα μοναδικό ταξίδι στον «χρόνο και στο χρώμα». Διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΔΡΙΤΗ (Ημέρα Ελεύθερη)

Ελεύθερη ημέρα για επισκέψεις σε μουσεία και άλλα σημεία ενδιαφέροντος, καθώς και στην πλούσια αγορά της πόλης, που η πληθώρα εμπορικών κέντρων κάνουν τις αγορές ενδιαφέρουσες για τα ελληνικά δεδομένα.  Οι βόλτες στους δρόμους της Μαδρίτης με τα δεκάδες μνημεία, τα παλάτια και τα μέγαρα της πόλης εντυπωσιάζουν, τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΔΡΙΤΗ - ΑΒΙΛΑ - ΣΕΓΚΟΒΙΑ - ΣΑΛΑΜΑΝΚΑ (2ήμερη ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΙΛΛΗ)

Πρωινή αναχώρηση για την 2ήμερη μας εξόρμηση στην ωραιότερη περιοχή κοντά στην Μαδρίτη, την υπέροχη Καστίλη. Πρώτος σταθμός μας η  Άβιλα ντε Λος Καμπαγιέρος (Άβιλα των Ιπποτών). Το κέντρο της πόλης περιβάλλεται από εξαιρετικά καλοδιατηρημένα τείχη του 11ου αιώνα με 88 κυλινδρικούς πυργίσκους να την περιζώνουν! Εκτός από το ιστορικό της κέντρο βλέπουμε επίσης την Πουέρτα ντε Σαν Βιθέντε - την εντυπωσιακότερη από τις 9 πύλες της πόλης, τον καθεδρικό ναό, την εκκλησία της Αγίας Τερέζας, προστάτιδας της πόλης κ.α. Μετά την επίσκεψή μας θα αναχωρήσουμε για την Σεγκόβια, την πόλη με την εντυπωσιακότερη φυσική θέση στην Ισπανία. Η παλιά πόλη βρίσκεται σε μια βραχώδη λωρίδα γης ανάμεσα στους ποταμούς  Ερέσμα και Κλαμόρες και μοιάζει με καράβι. Το Αλκαθάρ, στη μυτερή της άκρη, είναι η πλώρη, τα βέλη του καθεδρικού υψώνονται σαν κατάρτια, ενώ το παλιό υδραγωγείο μοιάζει με πηδάλιο. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας θα δούμε το επιβλητικό αρχαίο ρωμαϊκό Υδραγωγείο που είναι σε άριστη κατάσταση και χρησιμοποιούταν για περισσότερα από 1600 χρόνια, τον ρομανικού ρυθμού επιβλητικό καθεδρικό ναό και το κάστρο Αλκάθαρ. Βόλτα στο ιστορικό κέντρο και στη συνέχεια κατευθυνόμαστε σε μια ακόμη θρυλική πόλη της Ισπανίας, την "πανεπιστημιούπολη του κόσμου", την Σαλαμάνκα. Εδώ ιδρύθηκε το πρώτο πανεπιστήμιο στην Ισπανία το 1218, που είναι και από τα αρχαιότερα στην Ευρώπη, με παγκόσμια προβολή. Μία ζωντανή πόλη που θα σας ενθουσιάσει. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και βραδινή έξοδος στην καρδιά της πόλης, στην κεντρική της πλατεία. Το φωταγωγημένο της πλαίσιο είναι μοναδικό και η ζωή σε αυτήν την πόλη, την είναι κάτι ανεπανάληπτο. Διανυκτέρευση.

 

6η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΛΑΜΑΝΚΑ - ΜΑΔΡΙΤΗ - ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΛΟΝΙΚΗ (Ξενάγηση, βραδινή πτήση)

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ξενάγησής μας θα δούμε τον παλιό και νέο καθεδρικό ναό, το αναγεννησιακού ρυθμού πανεπιστήμιο (μην ξεχάστε να αποθανατίσετε την πρόσοψη στο Πάτιο ντε λας Εσκουέλας), την Κάσα ντε λας Κόντσας που ξεχωρίζει από τα πέτρινα κοχύλια στους τοίχους και σήμερα στεγάζει τη βιβλιοθήκη της πόλης και φυσικά την μπαρόκ ρυθμού Πλάθα Μαγιόρ με τα εκπληκτικά κτήρια που την περιβάλλουν, τη ρωμαϊκή γέφυρα - Πουέντε Ρομάνο - τον πύργο Τόρε ντε Κλαβέρο κ.ά. Το βράδυ θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης για την πτήση της επιστροφής μας.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό

Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3 – 5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση

 

Start your journey