Εκδρομή στους Αγίους Τόπους

Εκδρομή στους Αγίους Τόπους

Γιατι να πάτε: 
Προσκυνηματική εκδρομή στους Αγίους Τόπους. Ο όρος Άγιοι Τόποι αναφέρεται στις περιοχές της Παλαιστίνης και του Ισραήλ που έχουν ιστορική και θρησκευτική αξία κυρίως για το Χριστιανισμό, αλλά και για τον Ιουδαϊσμό και τον Ισλαμισμό. Σε αυτούς περιλαμβάνονται οι τόποι εκείνοι στους οποίους διαδραματίσθηκαν τα εις τη Καινή Διαθήκη αναφερόμενα γεγονότα και ειδικότερα τα «Αγιοταφικά προσκυνήματα» όπως καθιερώθηκε να λέγονται τα επίσημα αρχαία μνημεία του Χριστιανισμού και όχι μόνο. Σπουδαιότερα δε αυτών είναι ο Πανάγιος Τάφος και ο Γολγοθάς στην Ιερουσαλήμ, το Σπήλαιο και η Φάτνη στη Βασιλική της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ, το όρος των Ελαιών όπου αναλήφθηκε ο Κύριος, η Γεσθημανή όπου κοιμήθηκε η Θεοτόκος, η Βηθανία όπου αναστήθηκε ο Λάζαρος, η Ναζαρέτ όπου και έλαβε χώρα ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, το Θαβώρ, η Κανά, ο Ιορδάνης ποταμός και άλλες πόλεις και τοποθεσίες. Επίσης, συμπεριλαμβάνονται σε αυτά η Κολυμβήθρα του Σιλωάμ δίπλα στον χείμαρρο των Κέδρων, ο τάφος του Προφήτη Ησαΐα κ.ά.

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

6 days

Αναχωρήσεις

20/6

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
825
αναλυτικά

Άγιοι Τόποι | Ιεροσόλυμα
Start your journey

20/06 ΠΕΜΠΤΗ : ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΒΗΘΛΕΕΜ

Συγκέντρωση στις 11:00 στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» και πτήση με την Aegean 13:10 για Τελ Αβίβ με ενδιάμεση στάση στην Αθήνα. Άφιξη στο αεροδρόμιο του Ben Gurion στις 18:30. Μεταφορά στη Βηθλεέμ. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
 

21/06 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ : ΒΗΘΛΕΕΜ – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ


Πρωινό και μεταφορά στα Ιεροσόλυμα. Επίσκεψη στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, όπου θα μας δεχθεί ο Μακαριότατος Πατριάρχης κ.κ. Θεόφιλος Γ’. Επίσκεψη στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, όπου θα δούμε και θα προσκυνήσουμε τον Πανάγιο Τάφο, την Αποκαθήλωση, τον φρικτό Γολγοθά, το σημείο όπου βρέθηκε ο Τίμιος Σταυρός, το μη μου Άπτου κ.α. Συνεχίζουμε με την Οδό Του Μαρτυρίου, το Πραιτώριο, το σπίτι των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννας και την Ι. Μονή Αγίου Στεφάνου. Επίσκεψη στη Γεθσημανή, όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο της Παναγίας και τους Τάφους των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης και του μνήστορος Ιωσήφ. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε το Λόφο Σιών, το Υπερώον, το σπίτι του Αγίου του Ιωάννη του Θεολόγου, το Τάφο του Δαυίδ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

22/06 ΣΑΒΒΑΤΟ: ΒΗΘΛΕΕΜ – ΘΑΒΩΡ – ΝΑΖΑΡΕΤ – ΚΑΝΑ


Πρωινό και αναχώρηση για την Άνω Γαλιλαία στο όρος Θαβώρ, τον τόπο της Μεταμόρφωσης του Κυρίου. Ανάβαση με ταξί στην κορυφή του όρους, όπου βρίσκεται το μοναστήρι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Εν συνεχεία με το πούλμαν κατευθυνόμαστε στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Ναζαρέτ. Ανατολικά της Ναζαρέτ στο δρόμο προς τη λίμνη της Τιβεριάδος συναντάμε την Κανά της Γαλιλαίας, όπου ο Κύριος τέλεσε το πρώτο θαύμα μετατρέποντας το νερό σε κρασί. Μέσα στον Ιερό Ναό φυλάσσονται 2 από τις 6 λίθινες υδρίες του θαύματος. Στην ακτή της λίμνης της Τιβεριάδος, βρίσκεται η αρχαία πόλη της Καπερναούμ, την οποία ο Χριστός είχε καταστήσει κέντρο της επιγείου δράσεώς του. Πάνω στα παλιά ερείπια έχει χτιστεί η Ιερά Μονή Αγίων Αποστόλων, την οποία και θα επισκεφθούμε. Στο νοτιοδυτικό τμήμα της λίμνης είναι χτισμένη η ομώνυμη πόλη, Τιβεριάδα. (Γεύμα εξ ιδίων) στον Ιορδάνη ποταμό. Επιστροφή στη Βηθλεέμ στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

23/06 ΚΥΡΙΑΚΗ : ΒΗΘΛΕΕΜ


Πρωινό και αναχώρηση για την πόλη της Βηθανίας, όπου θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Μαρίας και Μάρθας και στη συνέχεια θα δούμε πανοραμικά την Ι.Μ. Αγίου Γεωργίου Χοζεβά. Συνεχίζουμε για το μοναστήρι του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτη που αναφέρεται ως το αρχαιότερο μοναστήρι της Παλαιστίνης. Επόμενη στάση μας στον Ιορδάνη ποταμό για τον Αγιασμό στο πραγματικό σημείο της Βαπτίσεως του Κυρίου. Επίσκεψη στο μοναστήρι του Προφ. Ελισαίου με τη συκομορέα του τελώνη Ζακχαίου και διασχίζοντας την πόλη της Ιεριχούς θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο όρος, εδώ που ο Κύριος έζησε 40 ημέρες με νηστεία και προσευχή πριν την έναρξη του κοσμοσωτήριου έργου Του. Εφ όσον το επιτρέπουν οι συνθήκες, θα επισκεφθούμε την περιοχή της Σαμάρειας, όπου και θα δούμε το Φρέαρ του Ιακώβ, εκεί που ο Κύριος συνομίλησε με την Σαμαρείτιδα, την Αγία Φωτεινή και της απεκάλυψε ότι ο Θεός είναι πνεύμα. Εδώ φυλάσσεται και το σκήνωμα του νέου Οσιομάρτυρα Αγίου Φιλούμενου εκ Κύπρου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Παρακολούθηση της βραδινής Θείας Λειτουργίας (Αγρυπνίας) στον πανίερο Ναό της Αναστάσεως. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

25/06 ΤΡΙΤΗ: ΒΗΘΛΕΕΜ – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ – ΛΥΔΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ


Πρωινό και μεταφορά στα Ιεροσόλυμα. Ημέρα ελεύθερη στην παλιά πόλη, όπου μπορείτε να επισκεφθείτε κατ’ ιδίων τα διάφορα μικρά μοναστηράκια εντός της Παλιάς Πόλεως των Ιεροσολύμων (Μεγάλη Παναγία, Σειδανάγιας, κ.α.). Το μεσημέρι στις 14:00 αναχώρηση για επίσκεψη στον Τάφο του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στη Λύδα. Μεταφορά στο αεροδρόμιο του Τελ-Αβίβ και με πτήση της Aegean Airlines στις 19:50 πετάμε για Αθήνα κι εν συνεχεία για Θεσσαλονίκη. Άφιξη στη Θεσσαλονίκη στις 00:10.
 

Tελική Τιμή πακέτου κατ'άτομο: 825

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: 150 €

*Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και με διαφορετική σειρά χωρίς να παραληφθεί τίποτα

 

Περιλαμβάνονται:

Αεροπορικό εισιτήριο ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ – ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
Φόρους αεροδρομίων.
Διανυκτερεύσεις (5) σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4* με πρωινό και ένα γεύμα στη Βηθλεέμ.
Εκδρομές ξεναγήσεις-περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
Ανάβαση με mini bus στο όρος Θαβώρ / Μεταφορά με mini bus στην Ι.Μ. Αγίου Σάββα.
Φιλοδωρήματα (υποχρεωτικά).
Ξεναγός / Συνοδός – Αρχηγός του γραφείου μας.
Ασφάλεια Αστικής – Επαγγελματικής Ευθύνης.
Ενημερωτικά φυλλάδια / Ταξιδιωτική τσάντα του γραφείου μας.

 

Δεν Περιλαμβάνει

Μεταφορές προς/από αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης, ποτά, αχθοφορικά, οτιδήποτε αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προτεινόμενο ή προαιρετικό. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο αρχηγός διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος. ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ 6ΜΗΝΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ


ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΤΗΣΕΩΝ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

Α3 7115 20/06 ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – ΑΘΗΝΑ 13:10 -14:00
Α3 925 25/06 TEL AVIV- ΑΘΗΝΑ 19:20-21:30

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Α3 924 20/06 ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ 16:30 -18:30
Α3 7136 25/06 ΑΘΗΝΑ – ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 23:15-00:10

Start your journey