Δρόμος του Μπαρόλο

Δρόμος του Μπαρόλο

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

8 days

Αναχωρήσεις

04/03 ● 18/03

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
595
αναλυτικά

Κάστρο Γκαρισάν ντι Καβούρ - Άλμπα - Φλωρεντία - Μιλάνο - Τορίνο & Αλπικό Σεντ Μόριτζ
Start your journey

1η ΗΜΕΡΑ Αθήνα - Πάτρα

Αναχώρηση προς Πάτρα και επιβίβαση στο πλοίο για το ταξίδι στην Ανκόνα, που μοιάζει περισσότερο με κρουαζιέρα: casino, disco, εστιατόριο, μπαρ, καταστήματα και άνετη διανυκτέρευση εν πλω.


2η ΗΜΕΡΑ Ανκόνα - Μοντεκατίνι

Άφιξη στην Ανκόνα και πορεία για το Μόντεκατίνι. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο και διανυκτέρευση.


3η ΗΜΕΡΑ Φλωρεντία, η «καρδιά» της Αναγέννηση

Πρωινό και μεταφερόμαστε στη Φλωρεντία για τη περιήγηση μας στη πόλη. Ντουόμο, Βαπτιστήριο (Ρωμαϊκής αρχιτεκτονικής με μπρούντζινες πόρτες και μωσαϊκά), Πιάτσα ντε λα Σινιορία, Παλάτσο Βέκιο, Λότζια, Παλάτσο Ουφίτσι, Πόντε Βέκιο, εκκλησία Σάντα Κρότσε είναι κάποια από αυτά που θα θαυμάσουμε . Χρόνος ελεύθερος στην πόλη. Το βράδυ δείπνο στο ξενοδοχείο μας.


4η ΗΜΕΡΑ Μόντεκατίνι - Τορίνο - Μουσείο Κινηματογράφου

Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για το γοητευτικό Τορίνο. Η πόλη είναι χτισμένη σε πεδιάδα στους πρόποδες των Άλπεων, διασχίζεται από τον ποταμό Πάδο και τα δύο τμήματά της εκατέρωθεν του ποταμού συνδέονται με μεγάλες, γραφικές πέτρινες γέφυρες. Θα δούμε τον Καθεδρικό ναό με τη φημισμένη Ιερά Σινδόνη, το Αιγυπτιακό Μουσείο (το 3ο σε μέγεθος και σημασία για την Αρχαία Αίγυπτο παγκοσμίως μετά από αυτό της Βρετανίας και του Καΐρου), το Μουσείο Κινηματογράφου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο , δείπνο.


5η ΗΜΕΡΑ Δρόμος του Μπαρόλο - Κάστρο Γκαρισάν ντι Καβούρ - Άλμπα & γεύση σοκολάτας - Μιλάνο

Πρόγευμα και αναχώρηση για να επισκεφθούμε την αδιαφιλονίκητη πρωτεύουσα της περιοχής, την Άλμπα. Στην πόλη εναλλάσσονται Μεσαιωνικές στοές με αρχοντικά, ως μια υπενθύμιση των οικογενειών που μεταξύ του 13ου και 15ου αιώνα εγγυούνταν το κύρος της. Σημαντικότατος σταθμός και του αρχαίου Ρωμαϊκού δρόμου Alba Pompeia. Βέβαια δεν μπορεί να αντισταθεί κάποιος εύκολα και στη φιλόξενη μυρωδιά της σοκολάτας και της τρούφας, ενός ακόμη εξαιρετικού προϊόντος που μας δίνει αυτή η γη. Συνεχίζουμε με την περιοχή Λάνγκε, παγκοσμίως γνωστή και για την παραγωγή σπουδαίων κρασιών, με «βασιλιά» το περίφημο Μπαρόλο. Στάση στο ομώνυμο χωριό Μπαρόλο (Barolo). Το απόγευμα πορεία για την πρωτεύουσα της Λομβαρδίας, το Μιλάνο. Περιήγηση στο ιστορικό κέντρο , τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο.


6η ΗΜΕΡΑ Σεντ Μόριτζ (170χλμ.)

Πρωινό σε μπουφέ και αναχώρηση για την ολοήμερη εκδρομή στο Σεντ Μόριτζ (Ελβετικές Άλπεις), βορειοδυτικά του Μιλάνου. Αν και αρχικά έγινε γνωστό ως καλοκαιρινό θέρετρο χάρη στις θεραπευτικές πηγές του, εντέλει εξελίχτηκε σε πρωτοπόρο του χειμερινού τουρισμού κι έναν από τους πιο κοσμοπολίτικους εκφραστές του αλπικού lifestyle. Επιστροφή στο Μιλάνο. Δείπνο.


7η ΗΜΕΡΑ Mιλάνο - Ανκόνα

Πρόγευμα και πρωινή αναχώρηση για το λιμάνι της Ανκόνα με ενδιάμεσες στάσεις. Τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους.


8η ΗΜΕΡΑ Πάτρα - Αθήνα

Άφιξη το μεσημέρι στην Πάτρα και μεταφορά στην Αθήνα.

Start your journey