ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ

ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

7 days

Αναχωρήσεις

17/8

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
335
αναλυτικά

ΤΙΡΑΝΑ - ΜΠΟΥΤΒΑ - ΚΟΤΟΡ - ΝΕΟΥΜ - ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ - ΣΠΛΙΤ - ΤΡΟΓΚΙΡ - ΜΠΛΑΚΑΖ- ΛΙΜΝΕΣ KRAVICA - ΠΟΓΡΑΔΕΤΣ
Start your journey

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ - ΤΙΡΑΝΑ

Αναχώρηση από Αθήνα, ακολουθώντας την Ιόνια Οδό εισερχόμαστε μέσω Κακκαβιάς στην Αλβανία, και περνώντας Αργυρόκαστρο, Τεπελένι, Φίερι, Δυρράχιο, νωρίς το βράδυ φτάνουμε στα Τίρανα.

Ξεκινάμε την πανοραμική ξενάγησή μας από την πλατεία Σκεντέρμπεη.

Στο κέντρο της πλατείας δεσπόζει το άγαλμα του Εθνικού ήρωα της Αλβανίας. Θαυμάζομαι το πιο όμορφο Τζαμί της Αλβανίας. Το Τζαμί του ετ΄ χεμ Μπέη. Η κατασκευή του τζαμιού ξεκίνησε το1794 και ολοκληρώθηκε το 1821 από Ετ' χεμ Μπέη. Δίπλα ο Πύργος του Ρολογιού. Απέναντι το Εθνικό  Ιστορικό  Μουσείο (4750 θέματα ]. 

Ακολουθώντας τη λεωφόρο Bulevardi Dëshmorët e Kombit  [εντυπωσιακός δρόμος]. Απέναντι, η Εθνική Πινακοθήκη (4200 και στον περίβολο τα αγάλματα Λένιν - Στάλιν.

Στην ίδια λεωφόρο, (πίσω από το Κυβερνείο – πρώην σπίτι Χότζα), βρίσκεται ο απόλυτος χώρος διασκέδασης.  Η πιο κοσμοπολίτικη περιοχή των Τιράνων γεμάτη με εστιατόρια, καφετέριες και bar, είναι το λεγόμενο Blokku  (Μπλόκ).Στον ίδιο δρόμο η  Πυραμίδα  του  Χόντζια,  στο  βάθος το Πανεπιστήμιο  με το άγαλμα της  Μητέρας Τερέζα, δίπλα το Αρχαιολογικό   Μουσείο και  πίσω από το Πανεπιστήμιο  το  Grand Park, ένα τεράστιο πάρκο στο τέλος του μεγάλου δρόμου (Bulevardi Dëshmorët e Kombit). Διαθέτει Ζωολογικό κήπο και τεχνητή λίμνη.Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.  

                                    

2η ημέρα: ΤΙΡΑΝΑ - ΜΠΟΥΤΒΑ - ΚΟΤΟΡ - ΝΕΟΥΜ        

Πρωινό και μετάβαση στο Μαυροβούνιο.

Μια στάση  στη πανέμορφη παραλιακή πόλη του Αγίου Στεφάνου  θαυμάζοντας το νησάκι που επικοινωνεί με τη στεριά.

Άφιξη στη Μπούτβα. Θα κάνουμε την περιήγηση μας στην Μπούτβα, που σήμερα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά θέρετρα του Μαυροβουνίου.

Στη συνέχεια θα κάνουμε έναν περίπατο στην παλιά πόλη με την μοναδική αρχιτεκτονική, τα στενά δρομάκια της με τα πολλά καταστήματα και τις μικρές εκκλησίες οι οποίες εξακολουθούν να είναι αναλλοίωτες στο πέρασμα των χρόνων.

Επίσκεψη στο μεσαιωνικό Κότορ που είναι  περικυκλωμένο από ένα τείχος το οποίο ανοικοδομήθηκε από τη Γαληνοτάτη Δημοκρατία της Βενετίας τον 14ο αιώνα. Οι Ενετικές επιρροές είναι εμφανείς στην αρχιτεκτονική της πόλης. Ο  Κόλπος του Κότορ, που είναι και το νοτιότερο φιόρδ της Ευρώπης, αλλά και η αρχιτεκτονική της παλιάς πόλης έχουν συμβάλει στην ανακήρυξή του ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής  Κληρονομιάς από την UNESCO. Θα περιηγηθούμε στο Ρωμαϊκό Καθεδρικό ναό του Αγίου Τρύφωνος του 12ου αιώνα, καθώς  και στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου.

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο , διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΝΕΟΥΜ - ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ - ΝΕΟΥΜ

Πρωινό και μετάβαση στο Ντουμπρόβνικ. Επισκεπτόμαστε τη  Παλιά Πόλη που είναι περιτριγυρισμένη από τείχη του 10ου αιώνα, τα μεγαλύτερα ίσως στην Ευρώπη.

Στο  ιστορικό κέντρο, στο οποίο θα μπούμε από την πύλη Πιλε θα επισκεφτούμε: το φράγκικο μοναστήρι, το παλάτι Σπόνζα, το παλάτι των Ρέκτορς, τον καθεδρικό ναό και την εκκλησία του προστάτη της πόλης Αγίου Βλασίου.

Εδώ, θα δούμε επίσης τη μικρή και τη μεγάλη κρήνη του Ονούφριου, καθώς και τα φρούρια Μινσέτα, Μποκάρ, Σεντ Ιβάν, Ρεβελίν και Λοβρίτζενακ. Στο Ντουμπρόβνικ,  ο κεντρικός πεζόδρομος λέγεται Στράντουν ή Πλάτσα, ενώνει μεταξύ τους τις δύο πύλες καI χωρίζει θα λέγαμε την πόλη σε δύο μέρη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα :   ΝΕΟΥΜ - ΣΠΛΙΤ - ΤΡΟΓΚΙΡ - ΝΕΟΥΜ    

Πρωινό  και αναχώρηση το μεσαιωνικό Τρογκίρ (πόλη-νησί) που έχει χαρακτηρισθεί από την UNESCO μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Το τουριστικό θέρετρο Τρογκίρ χτίστηκε στις αρχές του 3ου αιώνα και ενώνεται με την ξηρά με μια ωραία γέφυρα. Διαθέτει πλούσια ιστορία και θεωρείται πνευματικό κέντρο της Δαλματίας και ένας δημοφιλής παραθεριστικός προορισμός με άριστη τουριστική υποδομή. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς για το Σπλίτ, το μεγαλύτερο τουριστικό θέρετρο της Δαλματίας.

Κατά τη διάρκεια της περιήγησης της πόλης, θα επισκεφθούμε το περίφημο ανάκτορο σε σχήμα ρωμαϊκού κάστρου του Αυτοκράτορα Διοκλητιανού (το οποίο είναι το σημαντικότερο και καλύτερα διατηρημένο ρωμαϊκό κτίριο στην Κροατία, που χτίστηκε μεταξύ 295 μ. Χ. και 305), τον Καθεδρικό Ναό, το γοτθικό Δημαρχείο, τον αναγεννησιακό πύργο του Ρολογιού. Χρόνος ελεύθερος στην πανέμορφη προκυμαία της πόλης, τη διάσημη Ρίβα για καφέ η φαγητό.       

 Στη συνέχεια αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα : ΝΕΟΥΜ - ΜΟΣΤΑΡ – ΜΠΛΑΚΑΖ- ΛΙΜΝΕΣ KRAVICA- ΝΕΟΥΜ

Πρωινό και αναχώρηση για το Μόσταρ (παλιά γέφυρα - stari most). Είναι η βασίλισσα του Νερέτβα, κτισμένη στις όχθες του ομώνυμου ποταμού, ενώ συνιστά πόλη μαρτυρική ανά τους αιώνες με σύμβολά της τη Νέα Γέφυρα και τους Πύργους. Έχει, επίσης, χαρακτηριστεί από την UNESCO ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Συνεχίζουμε για το χωριό Μπλακάζ (Blacaj) ένα χωριό πνιγμένο στη φύση και στα τρεχούμενα νερά ένα κόσμημα στη μέση του πουθενά με μια ομορφια που σου κόβει την ανάσα μόλις την αντικρίζεις, ελεύθερος χρόνος για φαγητό. Στην συνέχεια αναχωρούμε για τους καταρράκτες Kravica ένα σύμπλεγμα από καταρράκτες και λίμνες και ένα από τα καλύτερα φυσικά μυστικά της Ευρώπης όπου εκεί θα μπορείτε να απολαύετε το μπάνιο σας. Αναχώρηση και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: ΝΕΟΥΜ - ΠΟΓΡΑΔΕΤΣ

Πρωινό και αναχώρηση για την παραλίμνια πόλη του Πόγραδετς. Περνώντας από Ντουμπρόβνικ, σύνορα Κροατίας-Μαυροβουνίου, Μπούντβα, σύνορα Μαυροβουνίου-Αλβανίας διασχίζοντας την χώρα της Αλβανίας περνώντας από την πρωτεύουσα τα  Τίρανα, στη συνέχεια από το Ελμπασάν, καταλήγουμε στο Πόγραδετς. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: ΠΟΓΡΑΔΕΤΣ – ΚΟΡΥΤΣΑ-ΑΘΗΝΑ

Ημέρα επιστροφής. Πρωινό και αναχώρηση . Στη συνέχεια αφού περάσουμε τα σύνορα Αλβανίας-Ελλάδας, με τις ανάλογες στάσεις θα είμαστε το βράδυ στην Αθήνα.

ΤΙΜΗ ΚΑΤΆΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ : 335 ΕΥΡΩ

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ + 140 ΕΥΡΩ

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • ΕΚΔΡΟΜΕΣ, ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΚΛΙΜΑΤΙΖΟΜΕΝΑ ΠΟΥΛΜΑΝ
 • ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 3 & 4***
 • 6 ΠΡΩΙΝA
 • 6 ΔΕΙΠΝΑ
 •  ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
 • ΑΡΧΗΓΟΣ-ΣΥΝΟΔΟΣ
 • ΤΟΠΙΚΟΣ ΞΕΝΑΓΟΣ ΣΤΟ ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ
 • ΤΣΕΚ ΠΟΙΝΤ ΣΤΟ ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΤΟΡ
 • ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ
 • Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Ότι  αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους
 • Δημοτικός τουριστικός φόρος (20€ )
 • Ποτά, φιλοδωρήματα και αχθοφορικά

 

333

Start your journey