Γύρος Σικελίας & Κρουαζιέρα στα νησιά Αιόλου

Γύρος Σικελίας & Κρουαζιέρα στα νησιά Αιόλου

Γιατι να πάτε: 
Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* με πρωινό και τέσσερα γεύματα / δείπνα συνολικά.

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

8 days

Αναχωρήσεις

21/7 ● 28/7 ● 4/8 ● 11/8 ● 18/8 ● 25/8

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
695
αναλυτικά

Ιταλία

Κατάνια - Παλέρμο - Μονρεάλε - Ακράγαντας - Αίτνα - Ταορμίνα - Συρακούσες - Νησιά Αιόλου - Νότο - Μοντέλο
Start your journey

Ημέρα 1 Αθήνα - Παλέρμο - Ακράγαντας

Συγκέντρωση στο Αεροδρόμιο και πτήση για Παλέρμο με την VOLOTEA . Αμέσως κατευθυνόμαστε στην πόλη του Ακράγαντα, όπου εκεί είναι και η φημισμένη κοιλάδα των Ναών. Εδώ θα επισκεφθούμε τον ναό του Διός, τον ναό του Ηρακλέους, τον ναό της Ήρας Λακινίας και βέβαια τον μοναδικό ναό των Διόσκουρων. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

 

Ημέρα 2 Ακράγαντας - Κατάνια

Πρωινό και αναχώρηση για τη πόλη της Κατάνιας. Εδώ θα περιηγηθούμε στο εντυπωσιακό υπαίθριο θέατρο, το κάστρο Ουρσίνο, το θέατρο Μάσιμο Μπελίνι και την κεντρική πλατεία της πόλης Πιάτσα ντελ Ντουόμο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

 

Ημέρα 3 Κατάνια - Συρακούσες - Νότο

Πρωινό και αναχωρούμε για τις Συρακούσεςι η σημαντικότερη πόλη της Μεγάλης Ελλάδας . Εδώ θα επισκεφθούμε και θα περιηγηθούμε στους αρχαιολογικούς ναούς της Αθηνάς, του Δία και του Απόλλωνα τον αρχαιολογικό χώρο των Συρακουσών, το ρωμαϊκό αμφιθέατρο των Συρακουσών, το Νυμφαίο αλλά και τα λατομεία μέσα στο αρχαιολογικό πάρκο.Στην ακτή των Συρακουσών βρίσκεται η νησίδα η Ορτυγία, εκεί θα συναντήσετε το ναό του Απόλλωνα που είναι ο παλαιότερος των Συρακουσών. Στην πλατεία του Αρχιμήδη βρίσκεται η κρήνη της Αρτέμιδας θα δείτε το Παλάτσο Μπενεβεντάνο ντελ Μπόσκο και το Παλάτσο ντελ Σενάτο που στεγάζει σήμερα το Δημαρχείο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

 

Ημέρα 4 Κατάνια - Αίτνα - Ταορμίνα

Πρωινό και αναχώρηση για το ενεργό ηφαίστειο της Αίτνας που αποτελεί ένα μοναδικό φυσικό. Πανοραμική θέα του ηφαιστείου θα έχετε και από την πόλη Ταορμίνα, την πόλη με τη μοναδική θέα που προσφέρει και επισκεπτόμαστε το Αρχαίο Θέατρο. Σύντομη περιήγηση, γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και επιστροφή στο ξενοδοχείο.

 

Ημέρα 5 Κατάνια - Νησιά Αιόλου - Παλέρμο

Πρωινό και αναχώρηση για κρουαζιέρα στα ηφαιστειογενή Νησιά του Αιόλου. Πρώτη επίσκεψη το νησί Λίπαρι συνεχίζουμε για το νησί Βουλκάνο, όπου σύμφωνα με τη μυθολογία, είχε το εργαστήρι του ο Ήφαιστος.. Επιστροφή στο Μιλάτζο και αναχώρηση για το Παλέρμο τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

 

Ημέρα 6 Παλέρμο

Πρωινό και περιπατητική περιήγηση στο Παλέρμο. Θα ξεκινήσουμε με τον εντυπωσιακό εξωτερικά Καθεδρικό ναό, με τους τάφους των Βασιλέων, θα δούμε το θέατρο Politeama Γκαριμπάλντι, το Παλάτι των Νορμανδών το θέατρο Μάσιμο και η εκκλησία του Παλέρμο Μαρτοράνα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

 

Ημέρα 7 Παλέρμο - Μονρεάλε - Μοντέλο

Πρωινό και αναχώρηση για τον λόφο του Μονρεάλε, στον οποίο δεσπόζει ο επιβλητικός Καθεδρικός Ναός του Μονρεάλε με τα θαυμάσια ψηφιδωτά.Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Μοντέλο, ένα μικρό παραθαλάσσιο ψαροχώρι . Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 8 Παλέρμο - Αθήνα

Πρωινό και αναχώρηση για το αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ – ΠΑΛΕΡΜΟ - ΑΘΗΝΑ με VOLOTEA AIRLINES
  • Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές, με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα.
  • Πρωινό και τέσσερα γεύματα / δείπνα συνολικά .
  • 1 διαν/ση σε ξενοδοχείο 4* στον Ακράγαντα
  • 3 διαν/σεις στο ξενοδοχείο NH CENTRO 4* στη Κατάνια ή παρόμοιο
  • 3 διαν/σεις στο ξενοδοχείο CRISTAL 4* στο Παλέρμο
  • Ελληνόφωνος Συνοδός – Αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • ΔΩΡΟ η κρουαζιέρα στα νησιά του Αιόλου
  • Ταξιδιωτική ασφάλεια (Αστικής Ευθύνης) & Φ.Π.Α.
  • Χειραποσκευή και μία Βαλίτσα έως 15 κιλά.

 

Δεν περιλαμβάνονται

Φόροι αεροδρομίου & επίναυλοι καυσίμων 195 € περίπου,Είσοδοι μουσείων, αρχαιολογικών χώρων και γενικά όπου απαιτείται, Ποτά - αναψυκτικά κατά τη διάρκεια των γευμάτων και των βραδινών εκδηλώσεων στα ξενοδοχεία, Ότι ρητώς δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο, Δημοτικός φόρος πόλεων ο οποίος καταβάλλεται απευθείας στα ξενοδοχεία την ημέρα ανά άτομο.

Start your journey