Γύρος Σικελίας-Απουλία-Ελληνόφωνα χωριά

Γύρος Σικελίας-Απουλία-Ελληνόφωνα χωριά

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

9 days

Αναχωρήσεις

2/6 ● 17/6

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
595
αναλυτικά

ΣΙΚΕΛΙΑ

ΜΠΑΡΙ - ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΟ - ΜΕΣΣΙΝΑ - ΤΑΟΡΜΙΝΑ - ΑΙΤΝΑ - ΚΑΤΑΝΙΑ - ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ - ΑΓΚΡΙΤΖΕΝΤΟ - ΠΑΛΕΡΜΟ - ΚΕΦΑΛΟΥ - ΡΕΤΖΙΟ - ΛΕΤΣΕ
Start your journey

1Η ΗΜΕΡΑ, ΑΘΗΝΑ - ΠΑΤΡΑ: 

Αναχώρηση στις 12.00 για Πάτρα, με ενδιάμεση στάση. 'Αφιξη, επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για ΜΠΑΡΙ. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

2Η ΗΜΕΡΑ, ΜΠΑΡΙ - ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΟ - ΜΕΣΣΙΝΑ:
 
 'Αφιξη το πρωί και αναχώρηση για ΜΕΣΣΙΝΑ. Η διαδρομή μας με επίσκεψη στο ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΟ, με τους χαρακτηριστικούς τρούλους και ενδιάμεσες στάσεις, μας οδηγεί στη VILLA GIOVANNI, όπου με το F/B περνάμε το στενό της Μεσσίνας, γνωστό σα στενό ΣΚΥΛΑΣ και ΧΑΡΥΒΔΗΣ και καταλήγουμε στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση.
 
 
3Η ΗΜΕΡΑ, ΜΕΣΣΙΝΑ - ΤΑΟΡΜΙΝΑ - ΑΙΤΝΑ - ΚΑΤΑΝΙΑ:
 
Πρωινό, σύντομη περιήγηση της πόλης με το χαρακτηριστικό αστρονομικό ρολόι στο καμπαναριό του ΝΤΟΥΟΜΟ και συνεχίζουμε για ΤΑΟΡΜΙΝΑ, την πανέμορφη μικρή πόλη της Σικελίας, με το περίφημο Ελληνικό Θέατρο με την εκπληκτική θέα στη σύγχρονη πόλη και το ηφαίστειο της ΑΙΤΝΑΣ. Κλείνουμε τη σημερινή μας περιήγηση, με την επίσκεψη στην πόλη της ΚΑΤΑΝΙΑΣ, με την Κρήνη του ελέφαντα στο κέντρο της πλατείας του Καθεδρικού Ναού, έργο του Vaccarini, αγαπημένου αρχιτέκτονα της ΚΑΤΑΝΙΑ και σύμβολο της πόλης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, το απόγευμα, δείπνο, διανυκτέρευση.
 
 
4Η ΗΜΕΡΑ, ΚΑΤΑΝΙΑ - ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ - ΚΑΤΑΝΙΑ: 
 
Πρωινό και επίσκεψη - ξενάγηση στην πιο αξιόλογη πόλη της "ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ", τις ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε τους ναούς της ΑΘΗΝΑΣ και του ΑΠΟΛΛΩΝΑ, την πηγή της ΑΡΕΘΟΥΣΑΣ, το βωμό του ΙΕΡΩΝΑ, την ΑΚΡΟΠΟΛΗ των ΕΠΙΠΟΛΩΝ, το σημαντικότερο μετά της ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ, ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ και το ΟΡΑΤΟΡΙΟ του ΔΙΟΝΥΣΟΥ. Ακολουθεί χρόνος ελεύθερος και γεύμα προαιρετικά. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στην περιοχή της ΚΑΤΑΝΙΑ, χρόνος ελεύθερος, δείπνο, διανυκτέρευση.
 
 
5Η ΗΜΕΡΑ, ΚΑΤΑΝΙΑ - ΑΚΡΑΓΑΝΤΑΣ - ΠΑΛΕΡΜΟ: 
 
Μετά το πρωινό ξεκινάμε για μία ακόμη σημαντική επίσκεψη στον 'κόλπο του Εμπεδοκλή', το σημερινό ΑΓΚΡΙΤΖΕΝΤΟ. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την περίφημη κοιλάδα των ΝΑΩΝ, όπου βρίσκονται οι αρχαίοι Ελληνικοί ναοί του Ηρακλή, του Δία, της Ήρας, της Ομόνοιας και των Διόσκουρων. Νωρίς το βράδυ καταλήγουμε στην πρωτεύουσα της Σικελίας, το ΠΑΛΕΡΜΟ, όπου μετά την τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και το δείπνο, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για περιπάτους και πρώτη γνωριμία με την πόλη, διανυκτέρευση.
 
 
6Η ΗΜΕΡΑ, ΠΑΛΕΡΜΟ - ΚΕΦΑΛΟΥ - ΡΕΤΖΙΟ: 
 
Πρωινό και αρχίζουμε την περιήγηση - ξενάγηση της πόλης. Θα δούμε την περίφημη Μartorana, με τα Βυζαντινά ψηφιδωτά, εκκλησία στην οποία η Θεία Λειτουργία γίνεται στα Ελληνικά, θα συνεχίσουμε με τον πελώριο καθεδρικό του Μonreale, ένα από τα πιο εντυπωσιακά μνημεία της Σικελίας, με τα πολλά και εκπληκτικά ψηφιδωτά του και θα τελειώσουμε με τις κεντρικές λεωφόρους της πόλης με τις κρήνες, την όπερα και το Μεγάλο Θέατρο 'ΜΑΣΣΙΜΟ' και το 'ΠΑΛΑΤΣΟ ΡΕΑΛΕ'. Επόμενος σταθμός η γραφική ΚΕΦΑΛΟΥ, χτισμένη κάτω από έναν τεράστιο ασβεστολιθικό βράχο, μικρή στάση και συνεχίζουμε για να περάσουμε με το F/B, τα στενά της Μεσσίνας και να καταλήξουμε στην περιοχή του ΡΕΤΖΙΟ, (αρχαίο ΡΗΓΙΟΝ), όπου θα έχουμε δείπνο και διανυκτέρευση.
 
 
7Η ΗΜΕΡΑ, ΡΕΤΖΙΟ - ΤΑΡΑΝΤΟ - ΛΕΤΣΕ: 
 
Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε το πολύ αξιόλογο Αρχαιολογικό Μουσείο, που φιλοξενεί τα αριστουργήματα της Αρχαιοελληνικής τέχνης, τους περίφημους "ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ του ΡΙΑΤΣΕ". Αμέσως μετά αναχώρηση για την Απουλία και την πόλη του ΛΕΤΣΕ. Από τη γνωστή πλέον διαδρομή, με ενδιάμεση στάση, μέσω ΚΟΣΕΝΤΖΑΣ, φθάνουμε για να επισκεφθούμε το ΤΑΡΑΝΤΟ, πρωτεύουσα της Απουλίας και πολεμικό ναύσταθμο της Ιταλίας, που ιδρύθηκε το 708 π.Χ. από τους Σπαρτιάτες και συνεχίζει να είναι μία μητροπολιτική πόλη. Το βράδυ καταλήγουμε στο ξενοδοχείο μας στο ΛΕΤΣΕ για δείπνο και διανυκτέρευση.
 
 
8Η ΗΜΕΡΑ, ΛΕΤΣΕ - ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ - ΜΠΑΡΙ:
 
Πρωινό και ξεκινάμε την περιήγηση - γνωριμία με την πόλη του ΛΕΤΣΕ και συνεχίζουμε με ορισμένα από τα πιο χαρακτηριστικά Ελληνόφωνα χωριά της Απουλίας, όπως η ΣΤΕΡΝΑΤΙΑ, η ΓΑΛΑΤΙΝΑ και η ΚΑΛΗΜΕΡΑ, για να διαπιστώσουμε ότι παραμένουν ανεξίτηλα μέχρι και σήμερα τα στοιχεία του Ελληνικού πολιτισμού και των Ελλήνων που έζησαν και μεγαλούργησαν εδώ. Η διαδρομή μας συνεχίζεται για το λιμάνι του ΜΠΑΡΙ, όπου αργά το απόγευμα θα τακτοποιηθούμε στο πλοίο και θα αναχωρήσουμε για το λιμάνι της ΠΑΤΡΑΣ, διανυκτέρευση εν πλω.
 
 
9Η ΗΜΕΡΑ, ΠΑΤΡΑ - ΑΘΗΝΑ: 
 
'Αφιξη στην Πάτρα το μεσημέρι και αναχώρηση για ΑΘΗΝΑ, με ενδιάμεση στάση.
Τιμή συμμετοχής ανά άτομο
Δίκλινο Μονόκλινο
595€ 780€
 
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
 • Εκδρομές - περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3* sup - 4*.
 • 6 πρωινά.
 • 6 δείπνα.
 • Εισιτήρια πλοίων ΕΛΛΑΔΑ - ΙΤΑΛΙΑ και αντίστροφα σε 4ΚΛΙΝΕΣ εσωτερικές καμπίνες με W.C. (ΑΒ4).
 • Εισιτήρια F/B, από και προς τη ΣΙΚΕΛΙΑ.
 • Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Αρχηγός - συνοδός.
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης.
 • Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Φόροι ξενοδοχείων: 25€ ανά άτομο για το σύνολο των διανυκτερεύσεων.
 
 
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
 • Παιδιά έως 12 ετών, δικαιούνται έκπτωση 10% εφόσον διαμένουν σε τρίκλινο δωμάτιο με 2 ενήλικες. 

 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: 

Η εξεύρεση καμπίνας στα πλοία άλλου τύπου από αυτόν που ορίζει το πρόγραμμα, εφόσον είναι δυνατή, υπόκειται στις πιο κάτω επιβαρύνσεις.

 

Τιμή ανά άτομο με επιστροφή (Ελλάδα - Ιταλία - Ελλάδα)
Δίκλινη εσωτερική (ΑΒ2) 65€
Δίκλινη εξωτερική (AS2) 85€
Τρίκλινη εσωτερική (ΑΒ3) 45€
Τρίκλινη εξωτερική (Α3) 65€
Τετράκλινη εξωτερική (Α4) 35€
Για μία διαδρομή (Ελλάδα - Ιταλία ή αντίστροφα)
Δίκλινη εσωτερική (ΑΒ2) 35€
Δίκλινη εξωτερική (AS2) 55€
Τρίκλινη εσωτερική (ΑΒ3) 25€
Τρίκλινη εξωτερική (Α3) 35€
Τετράκλινη εξωτερική (Α4) 20€
Start your journey