Γύρος Κρήτης

Γύρος Κρήτης

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

6 days

Αναχωρήσεις

15/7 ● 31/7 ● 15/8 ● 21/8

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
335
αναλυτικά

ΕΛΛΑΔΑ

ΧΑΝΙΑ - ΤΑΦΟΙ ΒΕΝΙΖΕΛΩΝ - ΛΙΜΝΗ ΚΟΥΡΝΑ - ΜΟΝΗ ΑΡΚΑΔΙΟΥ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΚΝΩΣΣΟΣ - ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ - ΕΛΟΥΝΤΑ - ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ - ΠΛΑΚΑ - ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΛΑΚΙΑ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ - ΡΕΘΥΜΝΟ
Start your journey

1Η ΗΜΕΡΑ:

 Αναχώρηση στις 20.30 για το λιμάνι του ΠΕΙΡΑΙΑ, τακτοποίηση στο πλοίο και απόπλους για XANIA, διανυκτέρευση εν πλω.

 

2Η ΗΜΕΡΑ: 
 
Νωρίς το πρωί φθάνουμε στο λιμάνι των ΧΑΝΙΩΝ και απολαμβάνουμε ένα υπέροχο πρωινό με περιπάτους γνωριμίας στην πόλη με το Βενετσάνικο λιμάνι, τη Φορτέτσα και τα γραφικά δρομάκια της πόλης. Αμέσως μετά θα επισκεφθούμε τους ΤΑΦΟΥΣ των ΒΕΝΙΖΕΛΩΝ στο Ακρωτήρι, μέσα σε ένα μαγευτικό 'Αλσος με μοναδική θέα στην πόλη. Ακολουθεί η ΛΙΜΝΗ ΚΟΥΡΝΑ, μια μοναδική φυσική λίμνη που τροφοδοτείται από την πηγή Αμάτι και αποστραγγίζεται προς τον ποταμό Δέλφινα, ενώ η απόσταση της από τη θάλασσα είναι 2.5 km. To μεσημέρι καταλήγουμε στο γραφικό χωριό της ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ, όπου θα έχουμε γεύμα προαιρετικά σε παραδοσιακή ταβέρνα του καταπράσινου οικισμού. Θα κλείσουμε ευχάριστα την ημέρα μας με την επίσκεψη στην ιστορική ΜΟΝΗ ΑΡΚΑΔΙΟΥ. Απέχει 23 χιλιόμετρα από την πόλη του Ρεθύμνου και η πρώτη ολοκληρωμένη φρουριακή μορφή της δημιουργήθηκε την τελευταία περίοδο της Ενετοκρατίας. Νωρίς το βράδυ καταλήγουμε στο ξενοδοχείο μας στην περιοχή του Ηρακλείου, τακτοποίηση, δείπνο, διανυκτέρευση.
 
 
3Η ΗΜΕΡΑ: 
 
Πρωινό και επίσκεψη του αρχαιολογικού χώρου της ΚΝΩΣΣΟΥ. Η διαδρομή μας συνεχίζεται για το μεγαλύτερο ενυδρείο της Μεσογείου. Το Ενυδρείο της Κρήτης καταλαμβάνει έκταση 5.000 τ.μ. περίπου και είναι τμήμα του ευρύτερου κτιριακού συγκροτήματος του Θαλασσόκοσμου (ΕΛΚΕΘΕ Κρήτης) και περιλαμβάνει εγκατάσταση πολλών δεξαμενών - ενυδρείων διαφόρων μεγεθών, μερικά από τα οποία είναι πραγματικά εντυπωσιακά σε όγκο (60.000 λίτρων). Έτσι δόθηκε η δυνατότητα να φιλοξενηθούν οργανισμοί μεγάλου μεγέθους (πχ. καρχαρίες, σελάχια, τοννοειδή, κ.λ.π.), να υπάρχει ο αναγκαίος ζωτικός χώρος για τα φιλοξενούμενα είδη όπως επίσης να γίνει εφικτή η αναπαράσταση των φυσικών βιοτόπων των ειδών μέσα στα ενυδρεία τους. Αμέσως μετά θα έχουμε χρόνο για κολύμπι και γεύμα προαιρετικά στην περιοχή της Χερσονήσου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ξεκούραση και χρόνος ελεύθερος για περιπάτους γνωριμίας στην πόλη του Ηρακλείου. Δείπνο, διανυκτέρευση.
 
 
4Η ΗΜΕΡΑ:
 
 Πρωινό και αναχώρηση για τη γραφική ΕΛΟΥΝΤΑ, με μικρή στάση - επίσκεψη, στην ανδρική ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, που είναι χτισμένη στην καρδιά του φαραγγιού του Σεληνάρη. Λίγο αργότερα με μικρό πλοιάριο (έξοδα ατομικά) θα γνωρίσουμε το μαρτυρικό νησί της ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ. Επιστροφή στην ΕΛΟΥΝΤΑ και μετάβαση στην υπέροχη παραλία της ΠΛΑΚΑΣ για κολύμπι και γεύμα προαιρετικά. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε τον ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ, για τον απογευματινό καφέ και περιπάτους γνωριμίας Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, χρόνος ελεύθερος, δείπνο, διανυκτέρευση. 
 
 
5Η ΗΜΕΡΑ:
 
 Μετά το πρωινό θα φθάσουμε στο νότιο κομμάτι της Κρήτης και την υπέροχη παραλία του ΠΛΑΚΙΑ. Παραμονή για κολύμπι η εναλλακτικά μετάβαση με πλοιάριο (έξοδα ατομικά) στην εξωτική παραλία της Πρέβελης. Η επιστροφή μας από το Κουρταλιώτικο φαράγγι με μικρή στάση για αναμνηστικές φωτογραφίες. Τελευταίος σταθμός η πόλη του ΡΕΘΥΜΝΟΥ, που η ανατολίτικη επιρροή από την Τουρκοκρατία, συνδυάζεται με την ενετική αρχιτεκτονική της Αναγέννησης. Θα απολαύσουμε τον καφέ μας και θα περπατήσουμε στα σοκάκια του ιστορικού κέντρου, για να συναντήσουμε πολλά ενετικά και τουρκικά μνημεία. Νωρίς το βράδυ επιστρέφουμε στην πόλη του Ηρακλείου, τακτοποίηση στο πλοίο για το ταξίδι της επιστροφής (21.00) προς το λιμάνι του Πειραιά, διανυκτέρευση εν πλω.
 
 
6Η ΗΜΕΡΑ:
 
 'Αφιξη νωρίς το πρωί στο λιμάνι του ΠΕΙΡΑΙΑ και μεταφορά στην Αθήνα.
Τιμή συμμετοχής ανά άτομο
Αναχωρήσεις Δίκλινο Παιδί 4-12 ετών Μονόκλινο
15 & 31/7, 21/8 335€ 305€ 410€
15/8 360€ 330€ Δε διατίθεται

 

 
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
 
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΚΡΗΤΗ & αντίστροφα σε τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες (ΑΒ4).
 • Διαμονή, 3 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο VANISKO 3*, στην περιοχή Αμμουδάρα του Ηρακλείου, για τις αναχωρήσεις 15/7 & 21/8/17. Στο ξενοδοχείο OLYMPIC 3* στο Ηράκλειο για την αναχώρηση 31/7 και στο ξενοδοχείο ΑTRION 3* στο Ηράκλειο για την αναχώρηση 15/8/17.
 • 3 πρωινά.
 • 3 δείπνα.
 • Μεταφορές - περιηγήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Αρχηγός - συνοδός.
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης.
 • Φ.Π.Α.
 
 
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: 
 
Όσοι εκδρομείς επιθυμούν άλλη κατηγορία καμπίνας από αυτή του κοστολογίου, εφόσον ελεγχθεί η διαθεσιμότητα, υπάρχουν οι πιο κάτω ανά άτομο επιβαρύνσεις:
 
 
ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ.
 
 • ΑΧ2 ΔΙΚΛΙΝΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ 55 €.
 • ΑΒ2 ΔΙΚΛΙΝΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ 45 €.
 • ΑΧ3 ΤΡΙΚΛΙΝΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ 30 €.
 • ΑΒ3 ΤΡΙΚΛΙΝΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ 20 €.
 • ΑΧ4 ΤΕΤΡΑΚΛΙΝΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ 20 €.
Start your journey