Γύρος Αλβανίας

Γύρος Αλβανίας

Γιατι να πάτε: 
Ένα φθινοπωρινό επίκαιρο οδοιπορικό στην γνωστή μας ...άγνωστη

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

5 days

Αναχωρήσεις

24/10

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
295
αναλυτικά

Κορυτσά-Πόγραδετς-Λίμνη Οχρίδας- Ελμπασάν-Δυρράχιο-Τίρανα- Τεπελένι-Αργυρόκαστρο-Αγ. Σαράντα-Αρχαιολογικός χώρος Βουθρωτού
Start your journey

1η ημέρα: Αθήνα Κρυσταλλοπηγή - Κορυτσά

Πρωινή Αναχώρηση για την Αλβανία μέσω Κρυσταλλοπηγής με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη  στην Κορυτσά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο & δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Κορυτσά Πόγραδετς - Λίμνη Οχρίδα – Ελμπασάν - Τίρανα

Πρόγευμα  και περιήγηση στην πόλη με τον περίφημο Ορθόδοξο Μητροπολιτικό Ναό, καθώς και το καταπληκτικό Μουσείο Εθνογραφίας και Μεσαιωνικής Τέχνης. Αφού περάσουμε μικρές βαλκανικές κωμοπόλεις μεταξύ των οποίων και το Πόγραδετς όπου θα έχουμε σταση για καφέ στην λίμνη της Οχρίδας με τα παραδοσιακά , γραφικά καφενεδάκια  θα συναντήσουμε το Ελμπασάν, με έντονο μουσουλμανικό στοιχείο και το περίφημο κάστρο του. Σύντομη στάση και συνεχίζουμε για τα Τίρανα. Περιήγηση στην πρωτεύουσα με τα αναπαλαιωμένα κτίρια στην κεντρική πλατεία, την Όπερα, το Κοινοβούλιο, το Προεδρικό Μέγαρο, το Εθνικό Ποδοσφαιρικό Στάδιο και το Μουσείο. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο.

 

3η ημέρα: Τίρανα – Δυρράχιο - Φιέρι - Τεπελένι - Αργυρόκαστρο - Αγ. Σαράντα

Πρωινό και σύντομη επίσκεψη στο Δυρράχιο. Στην συνέχεια  θα κατευ­θυνθούμε στο Φιέρι, την πόλη που είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον Κοσμά τον Αιτωλό. Πανοραμική ξενάγηση της πλατείας και του Ορθόδοξου Ναού. Στη συνέχεια αναχώρηση για το ιστορικό Τεπελένι. Σε λιγότερο από μισή ώρα θα φθάσουμε στην πόλη του Αργυροκάστρου (Gjirokaster),  η οποία ανήκει στις προστατευόμενες από την UNESKO πόλεις από το έτος 2006. Στάση για φαγητό  και πορεία για τους Αγίους Σαράντα. Αφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο & δείπνο.

 

4η ημέρα: Άγ. Σαράντα - Αρχαιολογικός χώρος ΒουθρωτούΔερβιτσάνη & Δερόπολη

Πρωινό και αναχώρηση για τον αρχαιολογικό χώρο του Βουθρωτού, στον οποίο μεταξύ των άλλων θα δούμε το αρχαίο θέατρο, το ναό του Ασκληπιού, τη Βασιλική το Βαπτηστήριο και το μουσείο. Συνεχίζουμε με μια βόλτα στην παραλία για να δούμε τον Ιερό Ναό του Αγ. Χαράλαμπου και επίσκεψη σε πανοραμική τοποθεσία, στο κάστρο του Λυκούρσι για να θαυμάσουμε τη θέα της πόλης από ψηλά, το Ιόνιο και την Βόρεια Κέρκυρα απέναντι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο.

 

5η ημέρα: Άγ. Σαράντα - Μνημείο Πεσόντων στους Βουλιαράτες Κακαβιά - Αθήνα

Πρόγευμα και αναχώρηση για το ελληνικό χωριό Βουλιαράτες, για να επισκεφθούμε το Μνημείο των Πεσόντων Ελλήνων στρατιωτών του 1940. Άφιξη στο συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς. Επιστροφή στην Αθήνα.

 

Σημείωση: H διανυκτέρευση αντί για Τίρανα ενδέχεται να γίνει στο Δυρράχιο.               

 

Κόστος κατ΄ άτομο

Early Booking

Δίκλινο

Μονόκλινο

Παιδί

295€

315€

+100€

245€

 

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορές, περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • 4 διανυκτερεύσεις με ημιδιατροφή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* στην Αλβανία
  • Τοπικός ξεναγός  
  • Αρχηγός/συνοδός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική έως 75 ετών

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Οτιδήποτε προαιρετικό
  • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα, φιλοδωρήματα
  • Ό,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό

 

Τα ξενοδοχεία μας ή παρόμοια:

Κορυτσά: Grand Hotel Korca 4*

Τίρανα: Doro City Hotel 4*

Άγιοι Σαράντα: Briland Hotel 4*

 

482

Start your journey