ΓΥΡΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΣ

ΓΥΡΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΣ

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

5 days

Αναχωρήσεις

14/4

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
545
αναλυτικά

Ιταλία

ΚΑΤΑΝΙΑ - ΜΕΣΣΗΝΗ - ΠΑΛΕΡΜΟ - ΑΙΤΝΑ - ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ -
Start your journey

1η μέρα: Αθήνα – Κατάνια – Μεσσήνη – Κεφαλού- Παλέρμο  

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με την AEGEAN για τη Κατάνια . Άφιξη και αναχώρηση για τη Μεσσήνη που είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Σικελίας και πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας. Ιδρύθηκε από Έλληνες αποίκους σαν Ζάγκλη και λίγο αργότερα πήρε το σημερινό της όνομα, προς τιμήν της πελοποννησιακής Μεσσήνης.

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το θέρετρο της Κεφαλού. Θα δούμε μεταξύ άλλων την Πιάτσα Ντουόμο με τον Καθεδρικό ναό του Ρογήρου του Νορμανδού με τα αυθεντικά ψηφιδωτά. Αργά το απόγευμα άφιξη στη πρωτεύουσα της Σικελίας , το όμορφο Παλέρμο και τακτοποίηση στο κεντρικό ξενοδοχείο FEDERICO II CENTRAL PALACE 4* sup (www.grandhotelfedericoii.it  ) .   

 

2η μέρα: Παλέρμο ξενάγηση πόλεως – Μονρεάλε   

Μπουφέ  πρόγευμα και αναχώρηση για τη ξενάγηση πόλης . Θα γνωρίσουμε τον μεγαλοπρεπή Καθεδρικό Ναό με τους τάφους των Νορμανδών Βασιλέων και το σκήνωμα της πολιούχου Αγίας Ροζαλία , την γραφική Πιάτσα Πρετορία με το μέγαρο του Δημαρχείου και το σιντριβάνι με τα αγάλματα , το Λυρικό Θέατρο Μάσσιμο , την μεγάλη πλατεία με το θέατρο Πολυτεάμα , το επιβλητικό Παλάτσο Ντει Νορμάνι με το μοναδικό σε διακόσμηση παρεκκλήσι , την Μαρτοράνα και την παραλιακή λεωφόρο που σφύζει από ζωή  . Στη συνέχεια αναχώρηση για το περίφημο Μονρεάλε. Ο Καθεδρικός Ναός του Μονρεάλε είναι ένα από τα εντυπωσιακότερα μνημεία της Νορμανδικής Σικελίας. Το εσωτερικό του κοσμείται με ψηφιδωτά βυζαντινών και σικελών καλλιτεχνών, παραγγελίες ενός βασιλιά που επιθυμούσε να ανταγωνιστεί σε αίγλη τον αρχιεπίσκοπο του Παλέρμου. Ο Ναός αποτελείται από μια επιχρυσωμένη ξύλινη οροφή, μια μικρή κρήνη με ανατολίτικα μοτίβα, το βασιλικό τάφο του Γουλιέλμοu Β’, το ψηφιδωτό του Χριστού Παντοκράτορα 12ος -13ος αιώνας, τα Περιστύλια, το ανάγλυφο μπρούντζινης θύρας έργο του Μπονάνο ντι Πίζα και τον κύκλο ψηφιδωτών που απεικονίζουν σκηνές από την Παλαιά και Καινή διαθήκη. Το βράδυ δυνατότητα να παρακολουθήσετε την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στον Ιερό ναό του Αγίου Αλεξάνδρου του Μάρτυρα.

 

 

3η μέρα: Παλέρμο – Ακράγαντας – Κατάνια  

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για την ιστορική "Κοιλάδα των Ναών" του Ακράγαντα, όπου θα γνωρίσουμε από κοντά το εντυπωσιακότερο διασωθέν συγκρότημα αρχαίων ελληνικών ναών της Σικελίας. Θα περπατήσουμε την "Ιερά Οδό" της αρχαίας πόλης και θα "ακουμπήσουμε" τους ναούς της Ηρας, της Ομόνοιας, του Ηρακλή και του Ολυμπίου Διός. Στη συνέχεια αναχώρηση για τη Κατάνια και τακτοποίηση στο κεντρικό ξενοδοχείο NH CENTRO 4*

 

4η μέρα: Κατάνια – Αίτνα – Ταορμίνα

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για το γνωστό ηφαίστειο της Αίτνα,το μεγαλύτερο και υψηλότερο ενεργό ηφαίστειο στην Ευρώπη ,που είναι τρεις φορές μεγαλύτερο από τον Βεζούβιο.(ύψος 3.350 μέτρα).Η ονομασία Αίτνα λέγεται οτι προέρχεται από την ελληνική λέξη αίθω, που σημαίνει «καίγομαι». Θα πάμε οδικώς μέχρι τους πρόποδες του βουνού και με το τελεφερίκ θα ανεβούμε μέχρι την κορυφή όπου με το ειδικό μεταφορικό μέσο θα δούμε από κοντά μικρούς ή μεγάλους κρατήρες με ενέργεια ή σβηστούς .  Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη πανέμορφη πόλη της Ταορμίνας , όπου θα γνωρίσουμε περπατώντας τα μεσαιωνικά της δρομάκια, τα χαρακτηριστικά της κτίσματα καθώς και το επιβλητικό Ελληνορωμαϊκό της Θέατρο με την εκπληκτική θέα στο Ιόνιο Πέλαγος.

 

5η μέρα: Κατάνια – Συρακούσες – Αθήνα   

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για τις Συρακούσες όπου θα περιηγηθούμε στο αρχαιολογικό της πάρκο, βλέποντας από κοντά τα σημαντικότερα μνημεία, με το αρχαίο θέατρο , το Ρωμαϊκό φόρουμ και την Σπηλιά του Διονύσου. Συνεχίζουμε την ξενάγηση μας στο Ιστορικό Κέντρο των Συρακουσών, το μικρό νησάκι της Ορτυγίας όπου θα δούμε τον αρχαίο ναό του Απόλλωνα, την πλατεία του Αρχιμήδη , την πηγή της Αρετούσας και την πλατεία DUOMO με τον μοναδικό Καθεδρικό ναό ενσωματωμένο στον αρχαίο ναό της θεάς Αθηνάς! Νωρίς το απόγευμα αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Κατάνια για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα

 

Σημείωση:

Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι. Ζητήστε μας το αναλυτικό πρόγραμμα – πακέτο της ημιδιατροφής . Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας. 

Πτήσεις:

Start your journey