ΓΥΡΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΣ

ΓΥΡΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΣ

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

6 days

Αναχωρήσεις

16/6

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
660
αναλυτικά

Κατάνια - Ταορμίνα - Μεσίνα - Νησιά Αιόλου - Παλέρμο - Μονρεάλε - Αγκριτζέντο - Συρακούσες - Ορτυγία
Start your journey

1η ημέρα:Πτήση Κατάνια - Ταορμίνα - Μεσίνα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση με προορισμό την Κατάνια. Άφιξη και αναχώρηση για την πανέμορφη και κοσμοπολίτικη Ταορμίνα που απλώνεται αμφιθεατρικά με θέα τα γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου και την Αίτνα. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στη Μεσίνα με τον καθεδρικό ναό, το αστρονομικό ρολόι και την κρήνη του Ωρίανα.

 

2η ημέρα: Μεσίνα - Δώρο Κρουαζιέρα στα νησιά του Αιόλου - Παλέρμο
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και θα αναχωρήσουμε για ολοήμερη κρουαζιέρα στα ηφαιστειογενή νησιά του Αιόλου. Πρώτη επίσκεψη στο νησί Λίπαρι με κύριο αξιοθέατο το κάστρο που χτίστηκε από τους Ισπανούς μετά την εισβολή του Μπαρμπαρόσα. Συνεχίζουμε για το νησί Βουλκάνο, όπου σύμφωνα με τη μυθολογία διατηρούσε το εργαστήρι του ο Ήφαιστος. Η περιοχή φημίζεται για τις μαύρες παραλίες, τις ιαματικές πηγές και τα λασπόλουτρα. Προαιρετικό γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Στη συνέχεια επιστροφή στο Μιλάτζο και αναχώρηση για την πρωτεύουσα και διοικητική έδρα της αυτόνομης περιοχής της Σικελίας, Παλέρμο που βρίσκεται στους πρόποδες του βουνού Πελεγκρίνο. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

 

3η ημέρα: Παλέρμο - Μονρεάλε
Πρόγευμα και αναχώρηση για τον λόφο του Μονρεάλε, όπου δεσπόζει ο επιβλητικός καθεδρικός ναός με τα θαυμάσια ψηφιδωτά. Επιστροφή στο Παλέρμο και η περιήγησή μας θα αρχίσει από το βασιλικό παλάτι, έδρα των νορμανδών βασιλιάδων της Σικελίας και σήμερα του κοινοβουλίου της, και θα συνεχιστεί με τον καθεδρικό ναό, την πλατεία Πρετόρια με το «Σιντριβάνι της Ντροπής» και το μέγαρο της Γερουσίας, την εκκλησία της Μαρτοράνα με τα περίφημα βυζαντινά ψηφιδωτά, το θέατρο Μάσιμο και την πλατεία με το Πολυθέαμα Γαριβάλδη.

 

4η ημέρα: Παλέρμο - Αγκριτζέντο - Κατάνια
Πρόγευμα και θα μεταβούμε στο Αγκριτζέντο για να γνωρίσουμε την ιστορική «Κοιλάδα των Ναών» του λεγόμενου στην αρχαιότητα Ακράγαντα. Εκεί θα θαυμάσουμε το εντυπωσιακότερο διασωθέν συγκρότημα αρχαίων ελληνικών ναών της Σικελίας. Θα περπατήσουμε στην Ιερά Οδό της αρχαίας πόλης με τους ναούς της Ήρας, της Ομόνοιας, του Ηρακλή, των Διόσκουρων και του Ολυμπίου Διός. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σικελίας, την μητρόπολη του ιταλικού νότου, Κατάνια.

 

5η ημέρα: Κατάνια - Συρακούσες - Ορτυγία
Πρόγευμα και αναχώρηση για τις Συρακούσες που αποτελούσε την ισχυρότερη ελληνική αποικία στη Σικελία. Ιδρύθηκε το 733 π.Χ. από τους Κορινθίους και πρωταγωνίστησε στον Πελοποννησιακό πόλεμο. Στο απέραντο αρχαιολογικό πάρκο, δεσπόζει το αρχαίο ελληνικό θέατρο του 5ου αιώνα. Η Ορτυγία, το νησάκι στην καρδιά της πόλης με την κρήνη της Αρετούσας, είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι στο παρελθόν. Εκεί θα θαυμάσουμε τον Ναό του Απόλλωνα, την πλατεία Αρχιμήδη με την Κρήνη της Αρτέμιδος, τον καθεδρικό ναό, μετατροπή του αρχαίου ναού της Αθηνάς σε χριστιανική εκκλησία, τη Βασιλική της Σάντα Λουτσία με το αριστούργημα του Καραβάτζιο «Η ταφή της Σάντα Λουτσία», και θα καταλήξουμε στην πηγή της Αρέθουσας με τους παπύρους μέσα στο νερό.


6η ημέρα :Κατάνια - Πτήση επιστροφής
Πρόγευμα, ελεύθερος χρόνος για τις τελευταίες αγορές και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

 

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean Airlines.
 • Πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*.
 • Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
 • Κρουαζιέρα στα Νησιά του Αιόλου.
 • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
 • Έμπειρος αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας.
 • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
 • Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων και φόροι εισόδων πόλεων (180€).
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
 • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
 • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων τo  άτομο τη βραδιά (περίπου 2€).

 

Start your journey