ΓΥΡΟΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ

ΓΥΡΟΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

5 days

Αναχωρήσεις

13/6

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
695
αναλυτικά

Άμστερνταμ, Ουτρέχτη, Κάστρο Ντε Χαάρ, Βόλενταμ, Φράγμα Άφσλεϊτνταϊκ, Χίτχοουρν, Χρόνινγκεν, Άρνεμ, Μάαστριχτ, Ρόττερνταμ, Χάγη
Start your journey

1η μέρα: Αθήνα - Άμστερνταμ, Ξενάγηση 

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με KLM για Άμστερνταμ. Άφιξη και περιήγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε τον παραδοσιακό Μύλο του Ρέμπραντ στις όχθες του ποταμού Άμστελ, τα ανάκτορα, την πλατεία Ρέμπραντ, τον "πλωτό" Σιδηροδρομικό Σταθμό κ.ά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο NOVOTEL AMSTERDAM CITY 4* ή παρόμοιο. Το βράδυ βόλτα με τον αρχηγό στο ιστορικό κέντρο της πόλης. 

 

 

 

2η μέρα: Άμστερνταμ, Κάστρο Ντε Χαάρ, Ουτρέχτη

Πρωινή επίσκεψη στον παλαιότερο και έναν από τους μεγαλύτερους Οίκους Διαμαντιών του κόσμου, τον Royal Coster Diamonds, όπου θα παρακολουθήσετε τη διαδικασία κοπής και επεξεργασίας διαμαντιών. Συνεχίζουμε για την γοητευτική Ουτρέχτη, με ενδιάμεση στάση και επίσκεψη στο παραμυθένιο μεσαιωνικό κάστρο Ντε Χαάρ (De Haar, έξοδα ατομικά), που περιτριγυρίζεται από τάφρο, κήπους, λίμνες και δάσος. Φθάνοντας στην Ουτρέχτη θα περπατήσουμε στο μεσαιωνικό της κέντρο θαυμάζοντας την υπέροχη αρχιτεκτονική του. Χρόνος ελεύθερος για καφέ, φαγητό ή βόλτες στα εντυπωσιακά κανάλια της πόλης και επιστροφή στο Άμστερνταμ.

 

 

 

3η μέρα: Άμστερνταμ - Βόλενταμ - Φράγμα Άφσλεϊτνταϊκ - Χίτχοουρν - Χρόνινγκεν

Σήμερα αναχωρούμε για το γνωστό ψαροχώρι Βόλενταμ, όπου θα περπατήσουμε στο γραφικό λιμανάκι του. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε βορειότερα, για να διασχίσουμε το μεγαλύτερο φράγμα της Ολλανδίας, το Άφσλεϊτνταϊκ (Afsluitdijk, "Φράγμα Κλεισίματος"), μήκους 32 χιλιομέτρων, που χωρίζει την Άισελμεερ από τη Βόρεια Θάλασσα. Ήταν το πρώτο αντιπλημμυρικό έργο της Ολλανδίας - κατασκευάστηκε μετά τις πλημμύρες του 1916 και εγκαινιάστηκε το 1932. Στάση για φωτογραφίες και συνεχίζουμε για τη μικρή "Βενετία του Βορρά", το Χίτχοουρν (Giethoorn). Αργά το απόγευμα φθάνουμε στην Μητρόπολη του Βορρά, το Χρόνινγκεν (Groningen), το οποίο ψηφίστηκε το 2006 ως "de beste binnenstad", δηλαδή το "καλύτερο κέντρο πόλης" της Ολλανδίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο NH GRONINGEN 4* και περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της φοιτητούπολης με το δεύτερο αρχαιότερο πανεπιστήμιο της Ολλανδίας, γνωστή για τις πολιτιστικές της δραστηριότητες και την έντονη νυχτερινή της ζωή.

 

 

 

4η μέρα: Χρόνινγκεν - Άρνεμ/Ζωολογικός Κήπος - Μάαστριχτ 

Πρώτος σταθμός της σημερινής μας διαδρομής η "Πράσινη πόλη πάνω στον Ρήνο" ή η "Πόλη των πάρκων", το Άρνεμ. Κατά την περιήγησή μας θα δούμε την Μεγάλη Εκκλησία του Αγίου Ευσεβίου, τη Γέφυρα Τζων Φροστ-σύμβολο της πόλης, προς τιμήν του διοικητή των Βρετανικών στρατευμάτων που πήραν μέρος στη Μάχη του Άρνεμ (1944), την γραφική πλατεία Κόρενμαρκτ με πολυάριθμα ιστορικά κτίρια κ.ά. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον περίφημο ζωολογικό κήπο (Burgers’ Zoo, έξοδα ατομικά), όπου θα περπατήσουμε και θα θαυμάσουμε πολλά είδη ζώων. Συνεχίζουμε για το Μάαστριχτ, την πόλη όπου στις 7/02/1992 υπεγράφη η Συνθήκη που οδήγησε στη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Άφιξη και περίπατος στο ιστορικό της κέντρο για να δούμε τον Καθεδρικό του Αγίου Σερβατίου, τον αρχαιότερο της Ολλανδίας (6ου αιώνα), το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό της Παναγίας, τη ρωμαϊκής εποχής γέφυρα κ.ά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο NH MAASTRICHT 4*.

                

 

 

5η μέρα: Μάαστριχτ - Πάρκο Λουλουδιών Keukenhof - Χάγη - Ρόττερνταμ - Άμστερνταμ - Αθήνα  

Πρωινή αναχώρηση για το μεγαλύτερο πάρκο λουλουδιών στον κόσμο, το Keukenhof, το οποίο ανοίγει μόνο δύο μήνες τον χρόνο. Επόμενος σταθμός μας, η πόλη της Ειρήνης, η αρχοντική Χάγη, έδρα του Διεθνούς Δικαστηρίου και του Ολλανδικού Κοινοβουλίου, με το περίφημο "παλάτι της Ειρήνης", καθώς και με πανέμορφα κτίρια που στεγάζουν πρεσβείες και υπουργεία. Συνεχίζουμε για το Ρόττερνταμ, το μεγαλύτερο εμπορικό λιμάνι της Ευρώπης και ένα από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως, με κτίρια ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής, επιβλητικούς ουρανοξύστες και τις κρεμαστές γέφυρες Willems και Erasmus. Νωρίς το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ και πτήση για την Αθήνα.  

 

 

 

 

 

Σημειώσεις: • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να  πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας

 

 

 

 

Start your journey