ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΤΗ ΜΑΛΤΑ

ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΤΗ ΜΑΛΤΑ

Γιατι να πάτε: 
Η Δημοκρατία της Μάλτας αποτελείται από ένα αρχιπέλαγος εφτά νησιών, εκ των οποίων μόνο τα τρία μεγαλύτερα κατοικούνται - η Μάλτα, το Γκόζο και το Κομίνο. Βρίσκεται στην καρδιά της Μεσογείου, στα νότια της Σικελίας και είναι η μικρότερη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόσο από πλευράς έκτασης, όσο και από πλευράς πληθυσμού. Με ιστορία μεγαλύτερη των 7.000 χρόνων, η Μάλτα έχει δεχτεί πολλές επιδρομές και κατακτήσεις και έχει επηρεαστεί από πολλές κουλτούρες. Υπήρξε επί αιώνες έδρα του τάγματος των Ιωαννιτών Ιπποτών και εν συνεχεία τμήμα της βρετανικής αυτοκρατορίας. Η φυσική της ομορφιά και οι μακρόχρονες παραδόσεις της, έχουν κάνει τη Μάλτα έναν ελκυστικό προορισμό. Στην ίσως πιο μικρή πρωτεύουσα της Ευρώπης, τη Βαλέτα (Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO), θα περπατήσετε στα γραφικά σοκάκια της, θα θαυμάσετε τους μπαρόκ ναούς της και το Παλάτι του Μεγάλου Μάγιστρου. Και φυσικά θα απολαύσετε την κουζίνα της, που φημίζεται για το φρέσκο ψάρι και για τις σούπες λαχανικών. Με τις υπέροχες παραλίες, τα ιστορικά της μνημεία και το αξιόλογο πολιτιστικό της ενδιαφέρον, η Μάλτα είναι μια αποκάλυψη στα μάτια του επισκέπτη της.

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

6 days

Αναχωρήσεις

24/12 ● 31/12

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
465
αναλυτικά

Μάλτα

ΜΑΛΤΑ
Start your journey

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ / ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΜΑΛΤΑ

Συγκέντρωση στο Αεροδρόμιο και πτήση για τη Μάλτα . Άφιξη ,μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΛΤΑ (Ξενάγηση)

Πρωινό και ξενάγηση στην πρωτεύουσα του νησιού Βαλέτα. Πόλη επιβλητική, χτισμένη από τους κορυφαίους μηχανικούς της εποχής για τους Ιωαννίτες Ιππότες το 1566, υπό την αιγίδα της Unesco από το 1980. Θα δούμε τους κήπους Μπαράκκα, θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα του φημισμένου Grand harbour (από τα μεγαλύτερα φυσικά λιμάνια του κόσμου), τους ξενώνες των οκτώ εθνοτήτων που αποτελούσαν το τάγμα των Ιπποτών, τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Ιωάννη και το Παλάτι των Μεγάλων Μαγίστρων ( δεν περιλαμβάνονται οι είσοδοι). Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΛΤΑ- (Μόστα-–Ραμπάτ-Μεδίνα-Τα Αλι)

Πρωινή ξενάγηση στο κέντρο του νησιού. Θα επισκεφθούμε την ΜΟΣΤΑ όπου θα δούμε τον Ναό της κοιμήσεως Θεοτόκου με τον τρίτο μεγαλύτερο τρούλο στην Ευρώπη. Στη συνέχεια  θα μεταφερθούμε στο λόφο του Ραμπάτ και θα επισκεφθούμε την παλιά πρωτεύουσα "ΜΕΔΙΝΑ" γνωστή ως "Η Σιωπηλή Πόλη" ή "Πόλη των Ευγενών". Θα περιπλανηθούμε στα γοητευτικά μεσαιωνικά σοκάκια της ανάμεσα σε παλάτια και μοναστήρια στην πόλη που άλλαξε ελάχιστα τα τελευταία 1000 χρόνια. Τελευταία μας στάση στο εργαστήριο Φυσητού γυαλιού, για να παρακολουθήσουμε την διαδικασία κατασκευής του, (παραδοσιακή τεχνική από την εποχή των Φοινίκων). Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΛΤΑ ( Κατακόμβες Αποστόλου Παύλου )

Πρωινό και στη συνέχεια επίσκεψη στις κατακόμβες του Αποστόλου Παύλου. Οι αρχαιολόγοι έχουν αποκαλύψει ένα εκτεταμένο σύστημα με υπόγειες στοές και τάφους που χρονολογούνται από τον 4ο ως τον 9ο αιώνα Μ.Χ. Οι κατακόμβες αποτελούν μέρος ενός μεγάλο νεκροταφείου και βρίσκονται μόλις έξω από τα τείχη της αρχαίας ελληνικής πόλης Μελίτης που τώρα καλύπτονται από τη  Μντίνα και Ραμπάτ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΛΤΑ

Προαιρετική ολοήμερη εκδρομή στο δεύτερο σε έκταση νησί της Μάλτας, Γκόζο. Μεταφορά στο βορειότερο λιμάνι του νησιού και επιβίβαση στο Ferry boat για το λιμάνι Mgarr. Θα επισκεφθούμε την πρωτεύουσα Βικτόρια με την Ακρόπολη και τον Καθεδρικό Ναό. Στη συνέχεια θα δούμε "την σπηλιά της Καλυψώς" και τους μεγαλιθικούς ναούς Γκαντίγια προστατευμένοι από την Unesco (τα αρχαιότερα κτίσματα στον κόσμο από το 2500 π.Χ.). Θα τελειώσουμε με το γραφικό ψαροχώρι Σλέντι. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

 

6η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΛΤΑ – ΑΘΗΝΑ / ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρωινό ελεύθερο για ψώνια και περιπλάνηση στα σοκάκια του νησιού με τα πανέμορφα σπίτια τους, χτισμένα από πωρόλιθο. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3 – 5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση

 

Περιλαμβάνονται
 
 •   Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Μάλτα με πτήσεις της Aegean
 •   5 διανυκτερεύσεις με πρωινό μπουφέ σε ξενοδοχείο της επιλογής σας
 •   Μεταφορές από / προς  το αεροδρόμιο της Μάλτας
 •   Παρουσία Έλληνα αντιπροσώπου στη Μάλτα
 •   Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 •   Ελληνόφωνος τοπικός ξεναγός στη Μάλτα στη διάρκεια των ξεναγήσεων
 •   Ασφάλεια αστικής ευθύνης 
Δεν Περιλαμβάνονται
 
 •   Φόροι αεροδρομίων και καυσίμων  € 155
 •   Ποτά κατά την διάρκεια των γευμάτων / δείπνων
 •   Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
 •   Είσοδοι  σε αξιοθέατα , μουσεία κ.λ.π.
 •   Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

 • Διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου απαραίτητα (όχι υπηρεσιακή)
 •   Διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου απαραίτητα (όχι υπηρεσιακή
 •   Οι τιμές δεν ισχύουν σε περιόδους εκθέσεων και συνεδρίων 

Start your journey