ΓΕΡΜΑΝΙΑ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

7 days

Αναχωρήσεις

23/7 ● 30/7 ● 6/8 ● 13/8

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
745
αναλυτικά

Βερολίνο, Δρέσδη, Λειψία
Start your journey

1η Μέρα: Αθήνα - Βερολίνο - Δρέσδη – Ξενάγηση
 
Αναχώρηση από Αθήνα για το Βερολίνο. Άφιξη και άμεση αναχώρηση για τη Δρέσδη πρωτεύουσα του ομόσπονδου κρατιδίου της Σαξονίας, γνωστή και ως «Φλωρεντία του Έλβα». Ονομάστηκε έτσι λόγω και της ομοιότητας που έχει με την Φλωρεντία. Ακολουθεί πανοραμική - περιπατητική ξενάγηση. Μεταξύ άλλων θα δούμε το πιο ωραίο μπαρόκ κτίριο της πόλης το Ζβίγκερ, τον Καθεδρικό Ναό, το Δημαρχείο, την Όπερα Σέμπερ, ένα από τα ορόσημα της Σαξονίας, το περίφημο τοίχος μήκους 120μ όπου απεικονίζει την πομπή πολλών σαξόνων κυβερνητών, την Πινακοθήκη, την εκκλησία της Παναγίας, η οποία ήταν για περισσότερο από 200χρόνια το κάθισμα του σαξονικού Προτεσταντισμού και το παλάτι της Βασιλικής οικογένειας των Βετίνων. Τακτοποίηση δωματίων και απόγευμα ελεύθερο για βόλτες ή για επίσκεψη στη πινακοθήκη ή στη έκθεση πορσελάνης.

 

2η Μέρα: Δρέσδη - Ελβετική Σαξονία
 

Πρόγευμα και αναχωρούμε για την Ελβετική Σαξονία. Θα επισκεφθούμε το μεγαλύτερο φρούριο της Ευρώπης που έχει κτιστεί πάνω σε ένα βράχο και σε μια έκταση περίπου 10εκτάρια, το κάστρο Konigstein (βασιλική πέτρα) το οποίο χρησιμοποιήθηκε στην πάροδο των χρόνων για μοναστήρι, φυλακές, καταφύγιο και τόπος αναψυχής και ξεφαντώματος Ηγεμόνων και Δουκών της εποχής. Θα δούμε επίσης και το Bastei στην οροσειρά Eilbsandstein - Gebirge κοντά στα σύνορα με την Τσεχία. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα (προαιρετικό) σε τοπικό εστιατόριο με θέα τη κοιλάδα του Έλβα. Επιστροφή αργά το απόγευμα. Διανυκτέρευση.

 

3η Μέρα: Δρέσδη - Λειψία
 

Πρόγευμα και αναχώρηση για τη Λειψία, "το μικρό Παρίσι" της Σαξονίας, όπως το ονόμασε ο Γκαίτε, γενέτειρα σπουδαίων προσωπικοτήτων από το χώρο των Γραμμάτων, των Τεχνών και των Επιστημών, με πιο διάσημους τους Βάγκνερ και Λάιμπνιτς. Οι ξακουστές στοές και τα αίθρια που αγκαλιάζουν το Μεφιστοφέλειο καπηλειό των φαουστιανών συναντήσεων, όχι μόνο φωτίζουν επί 6 αιώνες την ανθρωπότητα με μοναδική εκδοτική παραγωγή, αλλά επίσης διετέλεσαν έδρα του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ και της παιδικής χορωδίας παγκοσμίων βραβεύσεων. Στην περιήγησή μας μεταξύ άλλων θα δούμε το Πανεπιστήμιο, το παλιό και το νέο Δημαρχείο, τις εκκλησίες του Αγίου Θωμά και του Αγίου Νικολάου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο αργά το απόγευμα.

 

4η Μέρα: Δρέσδη – Spreewald - Βερολίνο - Ξενάγηση
 

Μετά το πρωινό αναχώρηση για το Spreewald εκεί που το δάσος καθρεφτίζεται στα νερά του ποταμού Σπρέ. Θα συναντήσουμε ένα μοναδικής ομορφιάς φυσικό τοπίο, ένας παράδεισος για ζώα, έντομα και φυτά. Μετά τους τελευταίους παγετώνες ο ποταμός δημιούργησε ένα δίκτυο από μικρά ποταμάκια ανάμεσα στο πυκνό δάσος(wald). Συνεχίζουμε για το Βερολίνο. Άφιξη και ακολουθεί ξενάγηση της πόλης, που αποτελεί σύμβολο της επανένωσης της Γερμανία, θα δούμε το ιστορικό κέντρο, την πασίγνωστη Πύλη του Βρανδεμβούργου-σύμβολο της πόλης- το δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό, την μοντέρνα πλατεία Ποτσντάμερ, την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, κτίσμα του 13ου αιώνα, όπου κτίστηκε ο πρώτος οικισμός με το όνομα Βερολίνο, τον πύργο της τηλεόρασης στην πλατεία Αλεξάντερ, την κεντρική λεωφόρο Κουρφίρστερνταμ και θα ανεβούμε στο Κοινοβούλιο με τον γυάλινο θόλο για μια μοναδική θέα της πόλης. Συνεχίζουμε για το νησί των Μουσείων. Υπόλοιπη μέρα ελεύθερη. Προαιρετικά επισκεφτείτε το Μουσείο της Περγάμου.

 

5η Μέρα: Βερολίνο – Σβερίν (προαιρετικό)
 

Μέρα ελεύθερη για να κάνετε τα ψώνια σας ή προαιρετικά να πάρετε μέρος σε εκδρομή στο Σβερίν μια πόλη σε μέγεθος τσέπης που σε καλεί να την ανακαλύψεις και να χαθείς στην μεγάλη ιστορία της. Εάν το όνομα της δεν σου λέει κάτι, είναι γιατί είναι γνωστή με άλλα προσωνύμια, όπως η Φλωρεντία του Βορρά, η πόλη του καθεδρικού ναού ή ακόμα και η πόλη των επτά λιμνών. Έμβλημα της πόλης είναι το κάστρο της, το οποίο απλώνεται πάνω σε ένα νησί μεταξύ των λιμνών Schweriner See και Burgsee. Στο περιβάλλον του κάστρου ξεχωρίζει κυρίως ο κήπος του, το Κρατικό Μουσείο και το Κρατικό Θέατρο Mecklenburg.

 

6η Μέρα: Βερολίνο - Πότσδαμ - Σαν Σουσί – Στρατόπεδο συγκέντρωσης Sachsenhausen
 

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την πόλη Πότσδαμ, πρωτεύουσα του Ομόσπονδου Κρατιδίου του Βραδεμβούργου, πόλη των βασιλέων της Πρωσίας. Θα δούμε το παλάτι Cecielhof, όπου το 1945 υπογράφτηκε η συνθήκη του Πότσνταμ. Στην συνέχεια θα δούμε το Σαν Σουσί και το νέο Παλάτι που χρονολογούνται από την εποχή του Φρειδερίκου του Μεγάλου. Θα περάσουμε από τη Ρωσική συνοικία Αλεξανδρόφσκα και την Ολλανδική συνοικία. Χρόνος ελεύθερος για να περπατήσετε στον ιστορικό πεζόδρομο της πόλης. Απολαύστε το καφέ σας ή το φαγητό σας σε τοπικά εστιατόρια. Συνεχίζουμε για το στρατόπεδο συγκέντρωσης Sachsenhausen. Σε αυτό το κολαστήριο άφησαν την τελευταία τους πνοή πάνω από 55.000 άνθρωποι. Οι συνθήκες διαβίωσης δεν μπορούν να χαρακτηριστούν με λόγια. Στα 9 χρόνια που λειτούργησε έλαβαν χώρα εκατοντάδες ανατριχιαστικά πειράματα σε ανθρώπους. Επιστροφή το απόγευμα. Διανυκτέρευση.

 

7η Μέρα: Βερολίνο - Αθήνα
 

Πρωινό και μέρα ελεύθερη για ψώνια. Αργά το απόγευμα θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής με ενδιάμεση αλλαγή αεροσκάφους. Άφιξη στη Αθήνα τα ξημερώματα της επομένης.

 

 Σημείωση:
- Προαιρετική εκδρομή στο Σβερίν με ελληνόφωνα ξεναγό, €55 το άτομο (ελάχιστος αριθμός 20 άτομα)

 

ΠΤΗΣΕΙΣ : ATH-BEG-TXL  JU517/350   0500  0900

               TXL-BEG-ATH  JU355/516   2040  0300

Start your journey