Βόρειο Σέλας - Σουηδική & Νορβηγική Λαπωνία

Βόρειο Σέλας - Σουηδική & Νορβηγική Λαπωνία

Γιατι να πάτε: 
Το ταξίδι αυτό έχει σχεδιαστεί με ακρίβεια, για να έχουμε πολύ μεγάλη πιθανότητα να δούμε το φαινόμενο του Βόρειου Σέλαος. Η ημερομηνία αναχώρησης σε σχέση με τις χρονικές περιόδους εμφάνισής του αλλά και σε σχέση με τη φάση που θα βρίσκεται η σελήνη είναι ιδανική. Επίσης, τα μέρη που έχουμε επιλέξει να επισκεφτούμε βρίσκονται στο σωστό γεωγραφικό πλάτος, μακριά από φωτορύπανση και προσφέρουν έναν απόλυτα μαύρο, τεράστιο ορίζοντα, ιδανικό για να δούμε το φαινόμενο. Κινούμαστε στον Αρκτικό Κύκλο και αφιερώνουμε σημαντικό μέρος του ταξιδιού στη Βόρεια Νορβηγία και τη Σουηδία, περιοχές που έχουν από τις μεγαλύτερες πιθανότητες θέασης του Βόρειου Σέλαος παγκοσμίως. Έτσι η πιθανότητα για την παρατήρησή του αγγίζει το 80%. Παρ? όλα αυτά το ταξίδι δεν είναι μόνο Βόρειο Σέλας. Είναι και Ice Hotel - το μεγαλύτερο ξενοδοχείο του κόσμου φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από πάγο, που κάθε καλοκαίρι λιώνει και ξανακατασκευάζεται το χειμώνα. Είναι και δραστηριότητες στο χιόνι, είναι μαγικά απομονωμένα χιονισμένα τοπία, ξεκομμένα από τον πολιτισμό, είναι και Κιρούνα (Σουηδική Λαπωνία).

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

7 days

Αναχωρήσεις

25/2

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
2990
αναλυτικά

Σκανδιναβία

ΟΣΛΟ - ΤΡΟΜΣΟ - ΝΑΡΒΙΚ - ΑΜΠΙΝΣΚΟ - ΚΙΡΟΥΝΑ - ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ
Start your journey

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ - ΟΣΛΟ - ΤΡΟΜΣΟ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Νορβηγίας, το Όσλο. Άφιξη και πτήση για την αρκτική πρωτεύουσα, το Τρόμσο, τη μεγαλύτερη πόλη της Βόρειας Νορβηγίας, που είναι γνωστό και ως «Παρίσι του Βορρά». Το Τρόμσο ήταν η βάση εξερευνητών της Αρκτικής κατά τη διάρκεια του 19ου αι. Εδώ Ρώσοι, Βρετανοί, Δανοί και Γερμανοί έκαναν μια τελευταία στάση με τα πλοία τους λίγο πριν κατευθυνθούν προς τον Αρκτικό Κύκλο για τις αποστολές τους. Άφιξη και ξενάγηση στην πόλη κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων την υπέροχη Αρκτική Εκκλησία, ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα και σήμα κατατεθέν της πόλης, που κατασκευάστηκε το 1965. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΤΡΟΜΣΟ (NORTHERN LIGHTS CHASING)

Πρωινό ελεύθερο για να επιλέξετε κάποια δραστηριότητα. Σας προτείνουμε να επισκεφτείτε το λαπωνικό Μουσείο Polaria, το οποίο στεγάζει ένα αρκτικό ενυδρείο και μια πανοραμική αίθουσα προβολών, όπου μπορεί κανείς να παρακολουθήσει κάποιες ταινίες σχετικές με το Βόρειο Σέλας ή με το Αρχιπέλαγος Svalbard, που βρίσκεται στο βορειότερο τμήμα της Νορβηγίας -σχεδόν στη μέση της απόστασης μεταξύ Βόρειου Πόλου και Νορβηγίας- και αποτελεί το βορειότερο κατοικημένο μέρος της Γης, με μεγαλύτερο νησί το Spitsbergen (Σπιτσβέργη). Αργά το απόγευμα θα ξεκινήσουμε με το πούλμαν την 7ωρης διάρκειας εξόρμησή μας προς αναζήτηση του μαγευτικού Βόρειου Σέλαος (Northern Lights Chasing). Οι συνοδοί μας θα μας οδηγήσουν στην καλύτερη περιοχή για να το δούμε και να το φωτογραφήσουμε, δίνοντάς μας παράλληλα πληροφορίες τόσο επιστημονικές όσο και λαογραφικές. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

Σημείωση: Εμείς εξασφαλίζουμε τις καλύτερες συνθήκες για να δούμε το Βόρειο Σέλας και την ημέρα αυτή και τις υπόλοιπες. Δεν μπορούμε, όμως, να εγγυηθούμε ότι θα συμβεί το φαινόμενο. Με βάση τη στατιστική και τη φυσική έχουμε εξαιρετικά μεγάλη πιθανότητα να το δούμε.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΤΡΟΜΣΟ - ΝΑΡΒΙΚ

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για το Νάρβικ. Στη διαδρομή μας θα επισκεφτούμε το Polar Park, το οποίο φιλοξενεί ζώα της νορβηγικής πανίδας, όπως αρκούδες, λύκους, λυγξ, αλεπούδες, ελάφια, άλκες, ταράνδους κ.ά. Το πάρκο αυτό άρχισε να λειτουργεί από τις 18 Ιουνίου του 1994. Μετά την επίσκεψή μας θα συνεχίσουμε για το Νάρβικ, την πόλη που έπαιξε σημαντικό ρόλο κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Στις 9 Απριλίου του 1940 οι Γερμανοί, με 11 αντιτορπιλικά και 3.000 στρατιώτες, μπήκαν στο φιόρδ του Νάρβικ και κατέλαβαν την πόλη. Ναυτική μοίρα αγγλικών πολεμικών μπήκε το ίδιο βράδυ στο φιόρδ και προκάλεσε μεγάλες ζημιές στη γερμανική αποβατική μονάδα. Στις 13 Απριλίου του 1940 άλλη αγγλική ναυτική δύναμη μπήκε στο φιόρδ και κατάστρεψε όλα τα γερμανικά πολεμικά. Παρά τη σημαντική αγγλική επιτυχία, οι Γερμανοί κατέλαβαν όλη τη Νορβηγία. Άφιξη και πανοραμικός γύρος της πόλης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΝΑΡΒΙΚ - ΑΜΠΙΣΚΟ (ΣΤΑΘΜΟΣ AURORA SKY)

Πρωινή οδική αναχώρηση για το Αμπίσκο, όπου μας περιμένει μια συγκλονιστική εμπειρία. Αφού παραλάβουμε και φορέσουμε τις ειδικές στολές μας, θα ανεβούμε με τα chair lift (αναβατήρες) στο σταθμό Aurora Sky. Καθώς θα «αναρριχόμαστε» αργά αργά στο βουνό, η σιωπή, το σκοτάδι και η ομορφιά του Εθνικού Πάρκου Αμπίσκο θα αρχίσουν να ξυπνούν τις αισθήσεις μας. Και όταν τα μάτια μας συνηθίσουν το σκοτάδι της περιοχής, θα δούμε πολύ περισσότερα αστέρια από όσα μπορούμε να φανταστούμε. Και γιατί όχι, ακόμα και το Βόρειο Σέλας!!! Κατά την παραμονή μας στο σταθμό, το φιλικό και έμπειρο προσωπικό μπορεί να μας λύσει κάθε απορία σχετικά με το Βόρειο Σέλας. Μετά τη διάλεξη και τις σχετικές πληροφορίες, θα οδηγηθούμε στον εξωτερικό χώρο, όπου ένας εκπαιδευτής του σταθμού θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε τον καλύτερο τρόπο για να δείτε και να φωτογραφίσετε το Βόρειο Σέλας. Δείπνο και χρόνος στη διάθεσή σας για αναζητήσετε το μοναδικό αυτό φαινόμενο. Το Εθνικό Πάρκο Αμπίσκο είναι φημισμένο για τις πιο συχνές και πιο θεαματικές εμφανίσεις του Βόρειου Σέλαος και έτσι αποτελεί ένα από τα καλύτερα μέρη παγκοσμίως για τη θέασή του. Επιστροφή στο Αμπίσκο. Διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΑΜΠΙΣΚΟ - ΚΙΡΟΥΝΑ (ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΑΠΟ ΠΑΓΟ - ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ: ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ ΣΚΟΥΤΕΡ, ΦΑΡΜΑ ΧΑΣΚΙΣ - ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΕ ΕΛΚΗΘΡΟ)

Σήμερα το πρωί αναχωρούμε για τη Σουηδική Λαπωνία. Αφού διασχίσουμε τα σύνορα, συνεχίζουμε για τη βορειότερη πόλη της Σουηδίας, την Κιρούνα, εκεί όπου χτυπά η καρδιά της Σουηδικής Λαπωνίας. Μοναδικά τοπία βουτηγμένα στο χιόνι, που θα σας εντυπωσιάσουν. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα επισκεφτούμε στην πόλη Jukkasjärvi το εκπληκτικό ξενοδοχείο Ice Hotel - το μεγαλύτερο ξενοδοχείο στον κόσμο κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από πάγο. Κάθε χρόνο καλλιτέχνες και αρχιτέκτονες από όλη τη Σουηδία ταξιδεύουν στην πόλη αυτή της Σουηδικής Λαπωνίας, 200 χλμ. βόρεια από τον Αρκτικό Κύκλο, για να ανακατασκευάσουν το ξενοδοχείο, χρησιμοποιώντας κομμάτια πάγου από έναν κοντινό ποταμό. Μετά την επίσκεψή μας θα αναχωρήσουμε για το ξενοδοχείο μας στην Κιρούνα. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Για όσους προτιμήσουν την ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ: ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ ΣΚΟΥΤΕΡ, ΦΑΡΜΑ ΧΑΣΚΙΣ - ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΕ ΕΛΚΗΘΡΟ:

Επιβιβαζόμαστε σε μηχανοκίνητα σκούτερ (Snowmobile) και απολαμβάνουμε μια όμορφη διαδρομή μέχρι τη φάρμα των χάσκις. Εκεί θα κάνουμε βόλτα με έλκηθρο που το σέρνουν χάσκι ςστα απέραντα χιονισμένα δάση. Η απόλυτη ησυχία της φύσης διακόπτεται μόνο από τον ήχο του ελκήθρου που γλιστρά πάνω στο χιόνι. Μια μοναδική αρκτική εμπειρία. Μια απολαυστική, μεγάλη διαδρομή - όχι την απλή βόλτα των λίγων μέτρων που περιλαμβάνουν τα προγράμματα της Λαπωνίας, αλλά σαφάρι 40’ με έλκηθρο που το σέρνουν χάσκις. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

6η ΗΜΕΡΑ: ΚΙΡΟΥΝΑ - ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Στοκχόλμη την ωραιότερη πόλη του κόσμου. Με την άφιξή μας ακολουθεί ξενάγηση. Θα δούμε μεταξύ άλλων την Γκάμλα Σταν, την παλιά πόλη, τις ιστορικές εκκλησίες, το φημισμένο Δημαρχείο του 16ου αι. με τη χρυσή του αίθουσα, όπου γίνεται η δεξίωση προς τιμήν των βραβευθέντων με Νόμπελ, τη Βουλή, την Όπερα, καθώς και το Μουσείο Βάσα με το ομώνυμο πλοίο, που βυθίστηκε στο πρώτο του ταξίδι κατά το 17ο αι. και ανελκύσθηκε ύστερα από 333 χρόνια παραμονής στο βυθό του λιμανιού της Στοκχόλμης. Διανυκτέρευση.

 

7η ΗΜΕΡΑ: ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ- ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*.
 • 3 δείπνα σε Νάρβικ, Αμπίσκο και Κιρούνα. Όλες τις ημέρες πρωινό.
 • Είσοδο στην Αρκτική Εκκλησία, ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα και σήμα κατατεθέν της πόλης του Τρόμσο.
 • Επίσκεψη στο Polar Park, το οποίο φιλοξενεί ζώα της νορβηγικής πανίδας.
 • Επίσκεψη στο Δημαρχείο και το Μουσείο Βάσα στη Στοκχόλμη.
 • Παραλαβή στολών, ανάβαση με chair lift (αναβατήρες) στο σταθμό Aurora Sky στο Αμπίσκο.
 • Επίσκεψη και ποτό στο διάσημο και εντυπωσιακό Ice Hotel στη Σουηδική Λαπωνία.
 • Μεταφορές, μετακινήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις ξεναγήσεις, όπως αυτές περιγράφονται αναλυτικά στο πρόγραμμα.
 • Έμπειρος αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας.
 • Υπηρεσίες τοπικών αντιπροσώπων.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά και επιπλέον ασφάλεια ατυχήματος, απώλειας αποσκευών και έξτρα καλύψεων (ενημερωθείτε από το τμήμα κρατήσεων), τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 300 €.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Η σειρά των υπηρεσιών και των εκδηλώσεων μπορεί να αλλάξει επιτόπου, λόγω των συνθηκών περιβάλλοντος και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων.

Start your journey