Βόρεια Ισπανία με την Χώρα των Βάσκων

Βόρεια Ισπανία με την Χώρα των Βάσκων

Γιατι να πάτε: 
Ένα πρόγραμμα που καλύπτει τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Βόρειας Ισπανίας σε τέσσερεις επαρχίες της: των Βάσκων, της Κανταβρίας, της Αστούριας και της Γαλικίας. Το οδοιπορικό μας ξεκινά από το Πόρτο και την περιοχή Ρίας Μπάχας, με τα γραφικά ψαροχώρια και τον δρόμο του φημισμένου λευκού κρασιού του Αλβαρίνιο. Συνεχίζει προς το μαγευτικό Σαντιάγκο ντε Κομποστέλλα - την ιερή πόλη του Ισπανικού Χριστιανικού Μεσαίωνα και των μεγάλων βασιλέων της Καστίλης - και στη Γαλικία με το πανέμορφο Λούγκο, που περιβάλλεται εξ ολοκλήρου από ρωμαϊκά τείχη σε εξαιρετική κατάσταση. Προχωράμε προς το Οβιέδο, το εθνικό πάρκο "Picos de Europa", την Κάγκα ντε Ονίς και την επαρχία Αστούριας. Στη συνέχεια η διαδρομή μας περνά από το ψαροχώρι Κομίλας με το περίφημο "El Capricho" του Γκαουντί, μέχρι το παραθαλάσσιο θέρετρο του Σανταντέρ και επίνειο του βασιλείου της Καστίλης. Συνεχίζουμε στην επαρχία της Κανταβρίας, με τη γραφική πόλη Σαντιλιάνα ντελ Μαρ, που έχει χαρακτηριστεί μνημείο εθνικής κληρονομιάς, μέχρι το Σαν Σεμπαστιάν, την κορωνίδα στις παραλίες του Βισκαϊκού Κόλπου. Με εξορμήσεις στη Γαλλία και το κοσμοπολίτικο θέρετρο των Γάλλων στον Ατλαντικό, το Μπιαρίτς, καταλήγουμε στην πρωτεύουσα της χώρας των Βάσκων, το αναγεννημένο Μπιλμπάο, το διάσημο μουσείο του Γκουγκενχάιμ, την Παμπλόνα και Βιτόρια. Ένας μεγάλος ιστορικός και πανοραμικός γύρος έχει τελειώσει με μοναδικές εμπειρίες και αναμνήσεις.

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

10 days

Αναχωρήσεις

23/5

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
899
αναλυτικά

ΠΟΡΤΟ - ΣΑΝΤΙΑΓΚΟ ΝΤΕ ΚΟΜΠΟΣΤΕΛΛΑ - ΟΒΙΕΔΟ - ΜΠΙΛΜΠΑΟ
Start your journey

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ - ΠΟΡΤΟ - ΣΑΝΤΙΑΓΚΟ ΝΤΕ ΚΟΜΠΟΣΤΕΛΛΑ (πτήση, οδική διαδρομή)

Πτήση για το Πόρτο στη βόρεια Πορτογαλία. Φθάνοντας θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν με προορισμό το Σαντιάγκο ντε Κομποστέλλα. Η διαδρομή μας περνά από την περιοχή Ρίας Μπάχας, με επιλεγμένες στάσεις στην Ποντεβέντρα, όπου ο θρύλος τη θέλει να έχει ιδρυθεί από αρχαίους Έλληνες ναυτικούς, καθώς και στο Κομπάρρο. (Rias Baixas) με τα γραφικά ψαροχώρια και τον δρόμο του φημισμένου λευκού κρασιού του Albarino. Άφιξη στο Σαντιάγκο ντε Κομποστέλλα αργά το απόγευμα, την ιερή πόλη του ισπανικού χριστιανικού μεσαίωνα και των μεγάλων βασιλέων της Καστίλης, τη «Χριστιανική» πρωτεύουσα της μεσαιωνικής Ισπανίας και νυν πρωτεύουσα της Γαλικίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Απολαύσετε αυτή τη μαγευτική πόλη. Εδώ, κάθε στιγμή είναι και μια μοναδική εμπειρία, τα δε βράδια της θα σας μείνουν αξέχαστα. Διανυκτέρευση. 

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΝΤΙΑΓΚΟ ΝΤΕ ΚΟΜΠΟΣΤΕΛΛΑ - (Ξενάγηση) & εκδρομή στο Φινιστέρ.

Πρωινή ξενάγηση στα αξιοθέατα της πόλης. Θα δούμε φυσικά τον εκπληκτικό ναό του Αγίου Ιακώβου, καθώς και την Plaza del Obradoiro, το Δημαρχείο, το ανάκτορο του Αρχιεπισκόπου και το Πανεπιστήμιο της πόλης. Χρόνος ελεύθερος για βόλτες ή για προαιρετικές επισκέψεις σε μουσεία και άλλα αξιοθέατα. Το απόγευμα θα εκδράμουμε στο Ακρωτήριο Φινιστέρ (Cabo Fisterra), που πολλοί το θεωρούν ως το δυτικότερο άκρο της Ιβηρικής Χερσονήσου, παρόλο που δεν είναι αληθές, καθότι το Cabo da Roca στην Πορτογαλία είναι 16.5 χιλιόμετρα δυτικότερα και ως εκ τούτου αποτελεί το δυτικότερο άκρο της ηπειρωτικής Ευρώπης. Το όνομά του, Cabo Fisterra, προέρχεται από το λατινικό «finis terrae», δηλαδή το τέλος της γης. Ο «δρόμος του θανάτου» (Costa de Morte), όπως αποκαλείται η διαδρομή κατά μήκος της ακτής του Ατλαντικού, περνά από βραχώδεις και εντυπωσιακά απόκρημνες πλαγιές και χαράδρες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΝΤΙΑΓΚΟ ΝΤΕ ΚΟΜΠΟΣΤΕΛΛΑ - ΜΟΝΤΕ ΝΤΟ ΓΚΟΖΟ - ΛΟΥΓΚΟ - ΟΒΙΕΔΟ (Οδική διαδρομή, πεζοπορία στο μονοπάτι του Αγίου Ιακώβου, ξεναγήσεις)

Κατευθυνόμαστε προς το Λούγκο και το Οβιέδο. Αρχικά θα σταματήσουμε στο Μόντε ντο Γκόζο (Monte Do Gozo), απ΄ όπου μπορεί κανείς να δει μακριά στον ορίζοντα τους πυργίσκους από τα καμπαναριά του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Ιακώβου (όπως ακριβώς και πριν από 1000 χρόνια). Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς την ενδοχώρα για να συναντήσουμε σε ένα συγκεκριμένο σημείο το μονοπάτι του Αγίου Ιακώβου, το Camino de Santiago, από τους πιο σημαντικούς δρόμους προσκυνήματος, γνωστός ήδη από τον 9ο αιώνα. Μια διαδρομή που διασχίζουν εδώ και αιώνες εκατομμύρια προσκυνητές και που στις μέρες μας αναβιώνει με πεζοπόρους απ΄ όλη τη γη. Για να την περπατήσει κανείς από την αρχή μέχρι το τέλος, θα χρειαστεί με γοργό ρυθμό τουλάχιστον ένα μήνα. Εμείς έχουμε επιλέξει μία όμορφη διαδρομή, ώστε να μπορέσουμε να περπατήσουμε για περίπου 90 λεπτά (όσοι το επιθυμούν). Μετά θα συνεχίσουμε για το Λούγκο (Lugo) που θεωρείται η πιο όμορφη πόλη της Γαλικίας. Είναι η μοναδική πόλη του κόσμου που περιβάλλεται εξ ολοκλήρου από ρωμαϊκά τείχη ύψους 10-15 μέτρων και μήκους 2.117 μέτρων με 71 πύργους. Ενδιάμεση στάση στη διάσημη παραλιακή ακτή Cathedrales del Mar και άφιξη αργά το απόγευμα στο θρυλικό Οβιέδο, το διοικητικό και εμπορικό κέντρο της περιοχής. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΟΒΙΕΔΟ (Ξενάγηση, πεζοπορία στο Μονοπάτι της Αρκούδας)

Πρωινή ξενάγηση στα αξιοθέατα και στα περίχωρα της πόλης. Θα δούμε μεταξύ άλλων τον πανέμορφο γοτθικό καθεδρικό ναό και το θησαυροφυλάκιο-μουσείο (προαιρετικά). Λίγο έξω από την πόλη θα δούμε δύο ακόμα ναούς, τους Santa Maria del Narasco και San Miguel de Lillo. Το απόγευμα, θα πάμε με το πούλμαν σε μια μαγευτική τοποθεσία στα βουνά, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε (όσοι το επιθυμούν) για λίγη ώρα στο περίφημο «Μονοπάτι της Αρκούδας» (La Senda del Oso), μέσα σε καταπράσινα, υπέροχα τοπία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΟΒΙΕΔΟ - ΚΟΒΑΝΤΟΝΓΚΑ - ΚΑΓΚΑ ΝΤΕ ΟΝΙΣ - ΚΟΜΙΛΑΣ - ΣΑΝΤΙΛΙΑΝΑ ΝΤΕΛ ΜΑΡ - ΣΑΝΤΑΝΤΕΡ

Η σημερινή μας διαδρομή – κατά το μεγαλύτερο μέρος της σε επαρχιακό, γραφικό δρόμο– μας οδηγεί σε μία από τις εισόδους του Εθνικού Πάρκου της Κοβαντόγκα. Η ορεινή διαδρομή με την πανοραμική θέα της Κοβαντόνγκα (Covadonga) είναι εντυπωσιακή. Θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας με προορισμό την Κάνγκα ντε Ονίς (Canga de Onis) στην αυτόνομη περιοχή της Αστούριας. Εδώ μπορεί κανείς να θαυμάσει την εντυπωσιακή πέτρινη γέφυρα με τις πέντε αψίδες (Roman Bridge). Συνεχίζοντας πάντα από επαρχιακούς, γραφικούς δρόμους, φθάνουμε στο ψαροχώρι Κομίλιας, γνωστό για τα χαρακτηριστικά του παλιά πέτρινα σπίτια και την κατοικία «Ελ Καπρίτσο ντε Γκαουντί» (El Capricho de Gaudí), κατασκευασμένη το 1883 από τον μεγάλο Ισπανό μοντερνιστή αρχιτέκτονα Αντόνιο Γκαουντί και διακοσμημένη με σμαλτωμένα πλακίδια, παραβολικά τόξα και σφυρήλατες σιδεριές. Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε ένα από τα πιο ιστορικά χωριά της Ισπανίας τη Σαντιλιάνα ντελ Μαρ. Θα συνεχίσουμε για το Σανταντέρ, τη μεγάλη παραθαλάσσια πόλη και το παλαιό επίνειο του βασιλείου της Καστίλης. Διανυκτέρευση.

 

6η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΝΤΑΝΤΕΡ - ΜΠΙΛΜΠΑΟ (Οδική διαδρομή, επισκέψεις)

Πρωινή επίσκεψη στο Σανταντέρ και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την πρωτεύουσα της χώρας των Βάσκων, το διάσημο πλέον παγκοσμίως Μπιλμπάο. Μια πόλη αναγεννημένη μέσα από τα χαλάσματα και τη φτώχια του παρελθόντος, η πόλη του Μπιλμπάο συγκεντρώνει  σήμερα το μεγαλύτερο μέρος του Βασκικού πληθυσμού και τα τελευταία χρόνια γνωρίζει ραγδαία τουριστική ανάπτυξη και αναδιαμόρφωση, καθώς άλλωστε είναι και από τις πλουσιότερες πόλεις της Ισπανίας και μια από τις πιο δυναμικά αναπτυσσόμενες πόλεις της Ευρώπης. Άφιξη και πανοραμική ξενάγηση, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε τα κυριότερα αξιοθέατα της σημαντικής αυτής πόλης των Βάσκων, μεταξύ των οποίων την παλιά συνοικία (Casco Viejo) και τη νέα πόλη (Ensanche). Στο ιστορικό της κέντρο ξεχωρίζουν το Πανεπιστήμιο Deusto, η Πλάθα Circular, η παλιά αγορά,  το θέατρο, το Δημαρχείο κ.ά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

7η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΙΛΜΠΑΟ, ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΚΟΥΓΚΕΝΧΑΪΜ - ΓΚΕΤΣΚΟ - ΓΚΟΥΕΡΝΙΚΑ - ΜΠΙΛΜΠΑΟ

Σήμερα το πρωί θα επισκεφθούμε το μουσείο Γκουγκενχάιμ (Guggenheim), το φουτουριστικό κτίριο του Frank O. Gehry και σήμα κατατεθέν πλέον της πόλης του Μπιλμπάο - ένα μοναδικό επίτευγμα μοντέρνας αρχιτεκτονικής, που όταν εγκαινιάστηκε το 1997, όχι μόνο προκάλεσε παγκόσμια εντύπωση για τον πρωτότυπο σχεδιασμό του, αλλά και έδωσε μια σημαντική παγκόσμια προβολή στην πόλη. Στην συνέχεια ι αναχώρηση για την απογευματινή μας εκδρομή, κατά τη διάρκεια της οποίας θα σταματήσουμε για λίγο στη Guernica και θα συνεχίσουμε για το Getxo, το επίνειο του Μπιλμπάο, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε μια βόλτα με τα πόδια στο μονοπάτι κατά μήκος του εντυπωσιακού παραθαλάσσιου προαστίου La Galea. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.  Διανυκτέρευση. 

 

8η ΗΜΕΡΑ : ΜΠΙΛΜΠΑΟ - ΒΙΤΟΡΙΑ ΓΚΑΣΤΕΪΣ – ΠΑΜΠΛΟΝΑ- ΜΠΙΛΜΠΑΟ (Οδική διαδρομή, επισκέψεις- ολοήμερη εκδρομή)

Πρωινή αναχώρηση για τη δεύτερη μεγαλύτερη βασκική πόλη, μετά το Μπιλμπάο, τη Βιτόρια-Γκαστέις, πρωτεύουσα της επαρχίας Άλαβα και της αυτόνομης κοινότητας της Χώρας των Βάσκων. Η πόλη είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού Θαδόρρα, ενός παραποτάμου του Έβρου , σε υψόμετρο 525 μέτρων. Άφιξη και χρόνος ελεύθερος. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας με προορισμό την παλιά πόλη της Παμπλόνα (Ιρούνια)η οποία λέγεται πως ιδρύθηκε από τον Ρωμαίο στρατηγό Πομπηίο. Τον 9ο αιώνα έγινε πρωτεύουσα της Ναβάρας. Τον Ιούλιο γίνονται οι περίφημες στην γιορτή Λος Σανφερμίνες. Στην ξενάγηση μας από τα παλιά τείχη της πόλης, (μουράγιας)θα έχουμε μία γενική θέα της πόλης της Παμπλόνα. Θα δούμε το καθεδρικό ναό Γοτθικού ρυθμού (εξωτερικά) χτισμένο από πέτρα σε χρώμα όχρας που βλέπει το ποταμό Αργκα, με τους 2 επιβλητικούς πύργους. Εδώ βρίσκεται και αλαβάστρινος τάφος του Καρόλου του Γ και της Βασίλισσας Ελεονώρας.  Θα περπατήσουμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης όπου βρίσκονται επίσης το Παλασιο ντελ Γκομπιέρνο ντε Ναβάρα στην πλάθα ντελ Καστίλλιο ένα νεοκλασικό κτήριο   που στεγάζει την έδρα της η τοπική κυβέρνηση. Βόρεια θα δούμε και το Μπαρόκ Δημαρχείο και την μεσαιωνική εκκλησία  Σαν Σατουρνίνο των Παγανιστών.  Επιστροφή στο Μπιλμπάο και στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

9η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΙΛΜΠΑΟ - ΜΠΙΑΡIΤΣ - ΣΑΝ ΣΕΜΠΑΣΤΙAΝ

Νωρίς σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για τη διάσημη λουτρόπολη που βρίσκεται στην αντίπερα πλευρά των Γαλλο-ισπανικών συνόρων, το Μπιαρίτς, ένα κοσμοπολίτικο θέρετρο των Γάλλων στον Ατλαντικό, αντίστοιχο με εκείνα της Κυανής Ακτής. Η διαδρομή μας διαρκεί περίπου δύο ώρες. Άφιξη και χρόνος ελεύθερος για βόλτα και καφέ. Στη συνέχεια θα ξαναμπούμε στην Ισπανία και θα κατευθυνθούμε στο Σαν Σεμπαστιάν, που είναι χτισμένο σε ένα εντυπωσιακό φυσικό περιβάλλον ανάμεσα σε δύο μαγευτικές παραλίες. Το ταπεινό ψαροχώρι μεταμορφώθηκε σε θέρετρο της υψηλής κοινωνίας ήδη από το 19ο αιώνα, όταν η βασίλισσα Ισαβέλλα Β' το επέλεξε για τις θερινές της διακοπές. Τη βασιλική παράδοση συνέχισε η Μαρία Κριστίνα και επί των ημερών της (τέλη 19ου αιώνα αρχές 20ού), το Σαν Σεμπαστιάν έγινε τόπος συνάντησης της ευρωπαϊκής αφρόκρεμας. Στα σαλόνια του καζίνου (σήμερα στο ίδιο κτίριο στεγάζεται το δημαρχείο) συνωστιζόταν ο πλούτος και η αριστοκρατία της Ευρώπης, όπως και στη "βασιλική" παραλία, την αχανή, πανέμορφη, αμμουδερή Concha, μια από τις ωραιότερες παραλίες που μπορεί να βρει κανείς μέσα σε πόλη. Η απαγόρευση της χαρτοπαιξίας, αλλά κυρίως οι πόλεμοι οδήγησαν το Σαν Σεμπαστιάν σε προσωρινή ευτυχώς παρακμή. Τα τελευταία χρόνια οι τουρίστες επέστρεψαν, ιδίως Γάλλοι και Ιταλοί. Το Σαν Σεμπαστιάν διατηρεί την παλιά κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρά του, στην οποία έχει προστεθεί και ένα αξιοσημείωτο ρεκόρ: η Παλιά Πόλη, η Parte Vieja, διαθέτει τη μεγαλύτερη συγκέντρωση μπαρ ανά τετραγωνικό μέτρο σε ολόκληρη την Ισπανία! Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Η διαμονή στο Σαν Σεμπαστιάν είναι απαραίτητη για να απολαύσουμε αυτή την μαγευτική παραθαλάσσια πόλη της βόρειας Ισπανίας. Διανυκτέρευση.

 

10η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΝ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ - ΜΠΙΛΜΠΑΟ- ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο του Μπιλμπάο και πτήση επιστροφής στην Αθήνα.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3 – 5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 •    Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
 •   9 συνολικά Διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα κεντρικά ξενοδοχεία 4*
 •   Πρωινό μπουφέ καθημερινά
 •   Όλες οι μεταφορές, μετακινήσεις, εκδρομές και ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 •   Η είσοδος στο μουσείο Guggenheim
 •   Οι ειδικά προγραμματισμένες πεζοπορικές βόλτες σε επιλεγμένα γραφικά μονοπάτια (για όσους επιθυμούν να περπατήσουν)
 •   Διπλωματούχοι τοπικοί ξεναγοί για τις εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις που προβλέπονται από το πρόγραμμα (Bilbao, Santander, Oviedo, Santiago de Compostella)
 •   Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-σύνοδος του γραφείου μας
 •   Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός- βιβλίο 
 •   Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, check points, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων. 250 € 
 • Οι είσοδοι σε άλλα μουσεία και αξιοθέατα (εκτός του Guggenheim) 

Start your journey