Βυζαντινή Οχρίδα

Βυζαντινή Οχρίδα

Γιατι να πάτε: 
Πλήρης διατροφή - ορχήστρα, 2 Ρεβεγιόν, Κρουαζιέρα στη Λίμνη Οχρίδα

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

From 4 to 5 days

Αναχωρήσεις

15/2 ● 16/2 ● 21/3 ● 22/3

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
215
αναλυτικά

Σκόπια

Όσιος Ναούμ - Λίμνη Οχρίδας - Γιοβάν Μπιγκόρσκι - Μαύροβο - Στρούγκα
Start your journey

1η μέρα: Αθήνα - Μοναστήρι (Μπίτολα) - Οχρίδα

Πρωινή αναχώρηση για την Οχρίδα. Οικονομικές αγορές duty free, διέλευση συνόρων και επίσκεψη στο Μοναστήρι (Μπίτολα), όπου θα δούμε τα παλιά Ελληνικά αρχοντικά, την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου. Άφιξη νωρίς το βράδυ στην Οχρίδα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο.

 

2η μέρα: Όσιος Ναούμ - Λίμνη Οχρίδας

Πρόγευμα και εκδρομή στο μοναστήρι του Οσίου Ναούμ. Από εδώ ξεκίνησαν οι Έλληνες μοναχοί Κύριλλος και Μεθόδιος για να διδάξουν στους Σλάβους την αλφάβητο (Κυριλλικά) και τη Βίβλο. Γεύμα. Το απόγευμα μετάβαση στην παλιά πόλη της Οχρίδας. Περιήγηση στα καλντερίμια, τα Ελληνικά αρχοντικά, τη Βυζαντινή εκκλησία Αγ. Σοφία κάτω από το κάστρο του Τσάρου Σαμουήλ. Επιστροφή, δείπνο & διασκέδαση.

 

3η μέρα: Κρουαζιέρα στη λίμνη

Πρόγευμα και αναχώρηση για την Οχρίδα, για περπάτημα στον όμορφο πεζόδρομο της πόλης με τα γραφικά μαγαζάκια. Κρουαζιέρα στη Λίμνη (έξοδα ατομικά €6, καιρού επιτρέποντος). Γεύμα. Το απόγευμα ελεύθερο στην πόλη. Δείπνο και διασκέδαση με την ορχήστρα μας.

 

4η μέρα: Γιοβάν Μπιγκόρσκι - Μαύροβο- Στρούγκα

Πρόγευμα. Διαδρομή κατά μήκος του ποταμού, δίπλα από το φαράγγι της Ράντιτσα, για το Μοναστήρι Γιοβάν Μπιγκόρσκι και τη λίμνη του Μαύροβο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο & γεύμα. Το απόγευμα επίσκεψη στην Στρούγκα και χρόνος ελεύθερος για περίπατο & καφέ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διασκέδαση.

 

5η μέρα: Οχρίδα - Αθήνα

Πρόγευμα και αναχώρηση για την επιστροφή στην Αθήνα. Άφιξη αργά το απόγευμα.

Start your journey