ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

5 days

Αναχωρήσεις

22/12

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
495
αναλυτικά

Σόφια, Μπόροβετς, Μοναστήρι της Ρίλα, Φιλιππούπολη
Start your journey

1η μέρα: Αθήνα - Σόφια, Ξενάγηση πόλης

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση με AEGEAN για Σόφια. Άφιξη και περιήγηση της πόλης, όπου θα δούμε τον επιβλητικό ναό-μουσείο Αλεξάντερ Νέφσκι, το Πανεπιστήμιο, την εκκλησία της Αγίας Σοφίας κ.ά. Τακτοποίηση στο κεντρικό ξενοδοχείο GRAND SOFIA 5* (www.grandhotelsofia.bg).

 

2η μέρα: Σόφια - Εκδρομή στο χιονοδρομικό κέντρο του Μπόροβετς

Πρωινή αναχώρηση για το Μπόροβετς, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.350 μέτρων στους πρόποδες του όρους Μουσσάλα της οροσειράς Ρίλα. Είναι ένα από τα πιο φημισμένα χειμερινά θέρετρα της Ευρώπης και το παλαιότερο χιονοδρομικό κέντρο της Βουλγαρίας (1896). Περιτριγυρισμένο από δάση και τοπία αλπικής ομορφιάς είναι το ιδανικό μέρος για χαλάρωση, αναψυχή και σκι! Επιστροφή στη Σόφια.

 

3η μέρα: Σόφια - Εκδρομή στο Μοναστήρι της Ρίλα

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για να επισκεφθούμε το ιστορικό μοναστήρι της Ρίλα, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.147 μέτρων, καθώς και το μουσείο του με τα ανεκτίμητα κειμήλια. Το μοναστήρι ιδρύθηκε το 10ο αιώνα και αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά πολιτισμικά, ιστορικά και αρχιτεκτονικά μνημεία της Βουλγαρίας. Επιστροφή στη Σόφια.

 

4η μέρα: Σόφια - Ολοήμερη εκδρομή στη Φιλιππούπολη

Πρωινή αναχώρηση για την ολοήμερη εκδρομή μας στην ιστορική Φιλιππούπολη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας. Πεζή περιήγηση στη γεμάτη μνήμες παλαιά πόλη με τα γραφικά σοκάκια και τα πανέμορφα παλιά αρχοντικά. Θα δούμε το σπίτι-μουσείο του Κουγιουμτζόγλου, τον ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, το Ελληνορωμαϊκό θέατρο κ.ά. Επιστροφή στη Σόφια.

 

5η μέρα: Σόφια - Αθήνα

Ελεύθερος χρόνος (ανάλογα με την ώρα πτήσης) στην πλούσια αγορά της πόλης. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα. 

 

Σημειώσεις: Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι. Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

 

Start your journey