ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΟΔΗΣΣΟΣ

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΟΔΗΣΣΟΣ

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

9 days

Αναχωρήσεις

Κάθε Σάββατο από 24/06 - 09/09

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
509
αναλυτικά

Ρουμανία

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΟΔΗΣΣΟΣ
Start your journey

1Η ημέρα: ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Συγκέντρωση στα γραφεία μας στις 09.00 και αναχώρηση. Πρώτη στάση για καφέ στα Καμένα Βούρλα και συνεχίζουμε για να κάνουμε την δεύτερη στάση μας στην περιοχή του Βόλου. Το απόγευμα άφιξη στην όμορφη Θεσσαλονίκη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την νύφη του Θερμαϊκού. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΟΝΣΤΑΝΤΖΑ

Συγκέντρωση και αναχώρηση για Κωνστάντζα. Μετά τις απαραίτητες στάσεις και τη διέλευση των συνόρων, άφιξη στη Κωνστάντζα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

 

3η ημέρα: ΚΟΝΣΤΑΝΤΖΑ – ΟΔΗΣΣΟΣ

Πρωινό. Αναχώρηση για το μεγάλο, ιστορικό λιμάνι της Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα, την Οδησσό. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη όπου θα περιπλανηθούμε στην περίφημη French Boulevard. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

 

4η ημέρα: ΟΔΗΣΣΟΣ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ)

Πρωινό. Αναχώρηση για ξενάγηση της πόλης όπου θα δούμε μεταξύ άλλων το κτίριο της Όπερας, το μνημείο Πούσκιν, τα Σκαλιά Ποτέμκιν, το σπίτι της Φιλικής Εταιρίας και την Παλιά Πόλη. Τα εντυπωσιακά κτίρια σχεδιάστηκαν από μεγάλους αρχιτέκτονες που εργάστηκαν πριν σε μεγάλα αστικά κέντρα όπως η Βιέννη, η Βουδαπέστη και η Δρέσδη. Η ακμάζουσα αστική τάξη του 18ου και 19ου αιώνα φρόντισε να δώσει την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια στο μεγάλο λιμάνι της Μαύρης θάλασσας. Στην εικόνα της πόλης συνέβαλε ο κοσμοπολίτικος χαρακτήρας και η πολυεθνικότητα του πληθυσμού που διατηρείται μέχρι σήμερα. Επίσκεψη του μουσείου λογοτεχνίας της πόλης και ελεύθερος χρόνος στο ιστορικό κέντρο της. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

 

5η ημέρα: ΟΔΗΣΣΟΣ

Πρωινό. Η γνωριμία μας με την παραθαλάσσια περιοχή και το λιμάνι της Οδησσού, όπου θα δούμε το μνημείο του «Χρυσού Παιδιού», την εκκλησία του Αγ. Νικολάου και το θέρετρο Αρκαδία. Συνεχίζουμε με το Αρχαιολογικό Μουσείο το οποίο ιδρύθηκε το 1875 και ήταν το πρώτο μουσείο του είδους του σε ολόκληρη την πρώην Ρώσικη Αυτοκρατορία. Η περιήγηση θα ολοκληρωθεί με επίσκεψη στις κατακόμβες οι οποίες είναι τεχνητοί υπόγειοι λαβύρινθοι που δημιουργήθηκαν από τους πρώτους ιδρυτές της Οδησσού περίπου πριν από δύο αιώνες και με την πανοραμική περιήγηση στα παλάτια Βοροντσώφ, Σαχ, Αμπάζι. Τέλος θα επισκεφθούμε το καταπληκτικό Ποτόσκι που σήμερα είναι μουσείο τέχνης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

 

6η ημέρα: ΟΔΗΣΣΟΣ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Πρωινό. Αναχώρηση από την Οδησσό με προορισμό την Ρουμανία. Διέλευση συνόρων και άφιξη στη γοητευτική πρωτεύουσα της Ρουμανίας, το Βουκουρέστι. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

 

7η ημέρα: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ (Ξενάγηση Πόλης)

Πρωινό. Ακολουθεί ξενάγηση της πόλης που ονομάζεται και ¨Παρίσι των Βαλκανίων¨. Θα δούμε την Αψίδα του Θριάμβου, το σπίτι του λαού και Παλάτι της Βουλής(παλάτι του Τσαουσέσκου το μεγαλύτερο κτίριο της Ευρώπης), την Στρατιωτική ακαδημία με την ανάγλυφη ιστορία της Ρουμανίας, το πρώτο Πανεπιστήμιο του Βουκουρεστίου, (κτίριο του 19ου αιώνα), την Ελληνική Εκκλησία, το Ορθόδοξο Πατριαρχείο της Ρουμανίας, την Ρωμαϊκή πλατεία, το Μέγαρο του Πρωθυπουργού, το Προεδρικό Μέγαρο, την όπερα ΜΟΥΣΙΚΗΣ, το Εθνικό Θέατρο, και άλλα αξιοθέατα που εντυπωσιάζουν. Συνεχίζουμε με τη επίσκεψη στο “ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ“ , μία μοναδική γεωγραφική Εθνολογική-λαογραφική έκθεση της Ρουμάνικης ζωής, με τα 300 περίπου ξύλινα σπιτάκια και αγροικίες σε φυσικό μέγεθος που συγκεντρώθηκαν εκεί το 1936. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

 

8η ημέρα: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρωινό. Αναχώρηση από το Βουκουρέστι, διέλευση των Ρουμάνικο – Βουλγάρικων συνόρων και την γέφυρα της Φιλίας στον ποταμό Δούναβη. Συνεχίζουμε περνώντας το Πλέβεν, Σόφια μέσω των συνόρων του Προμαχώνα άφιξη στη Θεσσαλονίκη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

9η ημέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και αναχώρηση στις 10.00. Με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και γεμάτοι αναμνήσεις, αργά το απόγευμα άφιξη στην Αθήνα στο σημείο από όπου ξεκίνησε το όμορφο αυτό ταξίδι.

Start your journey