ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΠΡΑΓΑ – ΒΙΕΝΝΗ

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΠΡΑΓΑ – ΒΙΕΝΝΗ

Λεπτομέρειες

Διάρκεια:

7 days

Αναχωρήσεις

2/7 ● 9/7 ● 24/7 ● 31/7 ● 7/8 ● 14/8 ● 21/8

Τιμές από:

Τιμές (μικρό): 
645
αναλυτικά

Τσεχία - Ουγγαρία - Αυστρία

Βουδαπέστη – (Κρουαζιέρα Δούναβη) – (Aγ. Ανδρέας) – Βιέννη – Πράγα – Κάρλοβυ Βάρυ – (Κρουαζιέρα Μολδάβα) – (Δρέσδη)
Start your journey

1Η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – BOYΔΑΠΕΣΤΗ


Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Βουδαπέστη, μεταφορά στο ξενοδοχείο και προαιρετική βραδινή κρουαζιέρα στο ΔΟΥΝΑΒΗ. Δείπνο, διανυκτέρευση.

 

2Η ΗΜΕΡΑ: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ


Πρωινό και ξενάγηση της πόλης. Η Βούδα πάνω σε χαμηλούς λόφους, η Πέστη απέναντί της σε μεγάλη πεδιάδα. Στη μέση ο γαλάζιος Θεός ο Δούναβης. Θα αρχίσουμε την ξενάγηση μας από την Πέστη. Θα επισκεφθούμε την Πλατεία Ηρώων, τον καθεδρικό ναό του Αγ.Στεφάνου και την Όπερα. Ύστερα  διασχίζοντας τον Δούναβη θα βρεθούμε στην Βούδα για να δούμε τον Πύργο των Ψαράδων, την θαυμαστή εκκλησία του Ματία και θα απολαύσουμε την εξαιρετική θέα που προσφέρει η πόλη από τον λόφο του Γκέλερτ και το ολόδροσο νησάκι της  Μαργαρίτας στη μέση του Δούναβη. Γεύμα και προαιρετική κρουαζιέρα στο Δούναβη .Χρόνος ελεύθερος. Για τις αγορές σας επισκεφθείτε τη λεωφόρο Ρακότσι και τον πεζόδρομο Βάτσι. Το απόγευμα απολαύστε τον καφέ και το γλυκό σας στο CAFE CERBAUD ή σε κάποιο άλλο cafe της πόλης. Για το βράδυ σας προτείνουμε προαιρετικά ξεφάντωμα σε παραδοσιακή ταβέρνα με τσιγγάνικα βιολιά. Διανυκτέρευση.

 

3Η ΗΜΕΡΑ: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΠΡΑΓΑ


Πρωινό, επιβίβαση στο πούλμαν και στη συνέχεια αναχώρηση για τη Πράγα. Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια, ελεύθερος χρόνος ή προαιρετική κρουαζιέρα στο Μολδάβα. Δείπνο, διανυκτέρευση.

 

4Η ΗΜΕΡΑ: ΠΡΑΓΑ – Κ.ΒΑΡΥ (127χλμ)


Μετά το πρωινό ξενάγηση πόλης η οποία ξεκινά από το Κάστρο Χράτσανυ και το μοναστήρι Στράχωφ, συνεχίζουμε με το Λορέτο, την Αρχιεπισκοπή και τον εντυπωσιακό ναό του Αγίου Βίτου, πριν περάσουμε στην άλλη πλευρά  της πόλης, με τη Μάλα Στράνα και τον ναό του Αγίου Νικολάου και την φημισμένη γέφυρα του Καρόλου. Τελειώνουμε την ξενάγησή μας με την Εβραϊκή συνοικία και περπατώντας τον ακριβότερο δρόμο της πόλης, την οδό Παρισίων, καταλήγουμε στην Παλιά Πόλη. Στη συνέχεια θα πάμε στην Λουτρόπολη του Καρόλου, το Κάρλοβυ Βάρυ. Χτισμένο κατά μήκος του ποταμού Τέπλα σε ένα γραφικό περιβάλλον έγινε γνωστό για τις ιδιότητες των ιαματικών του πηγών. Τον 14ο αιώνα ο αυτοκράτορας Κάρολος ο 4ος τη χαρακτήρισε Βασιλική Πόλη και την καθιέρωσε σαν κέντρο συνάντησης ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών. Αποτέλεσε αγαπημένο προορισμό προσωπικοτήτων όπως ο Μέγας Πέτρος, η Μαρία Θηρεσία, ο Γκαίτε, ο Σίλερ, ο Μπετόβεν, ο Μπαχ και άλλοι. Επιστροφή στην Πράγα. Δείπνο, διανυκτέρευση.


5η ημέρα: ΠΡΑΓΑ – Προαιρετική εκδρομή στη Δρέσδη


Πρωινό και η ημέρα ελεύθερη για να γνωρίσετε καλύτερα την όμορφη πόλη. Προαιρετική επίσκεψη στην πόλη κόσμημα της Ανατολικής Γερμανίας, τη Δρέσδη. Επιστροφή στην Πράγα και για το απόγευμα σας προτείνουμε προαιρετική παρακολούθηση παράστασης Μαύρου Θεάτρου. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

5Η ΗΜΕΡΑ: ΠΡΑΓΑ – Προαιρετική εκδρομή στη Δρέσδη

Πρωινό και η ημέρα ελεύθερη για να γνωρίσετε καλύτερα την όμορφη πόλη. Προαιρετική επίσκεψη στην πόλη κόσμημα της Ανατολικής Γερμανίας, τη Δρέσδη. Επιστροφή στην Πράγα και για το απόγευμα σας προτείνουμε προαιρετική παρακολούθηση παράστασης Μαύρου Θεάτρου. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

6Η ΗΜΕΡΑ: ΠΡΑΓΑ – ΒΙΕΝΝΗ


Πρωινό, αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Αυστρίας, την Βιέννη. Στην σημερινή μας περιήγηση θα δούμε την Όπερα, το μουσείο Φυσικής Ιστορίας, τους αυτοκρατορικούς και Λαϊκούς κήπους, το συγκρότημα των Ανακτόρων Χόφμπουργκ, το Κοινοβούλιο, το θαυμάσιο Νεογοτθικό Δημαρχείο, τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου, το μουσείο Καλών Τεχνών και όλα τα άλλα πανέμορφα κτίρια που στολίζουν την πρωτεύουσα. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

 

7Η ΗΜΕΡΑ: ΒΙΕΝΝΗ Ημέρα ελεύθερη – Προαιρετική εκδρομή Δάση Βιέννης και Μπάντεν


Πρωινό και η ημέρα στη διάθεσή σας για να επισκεφθείτε τα περίφημα μουσεία της πόλης ή την αγορά. Εναλλακτικά σας προτείνουμε επίσκεψη στα περίχωρα της Bιέννης, στο περίφημο Bιεννέζικο Δάσος. Eκεί στην τοποθεσία Mάγιερλινγκ, θα δούμε το άλλοτε κυνηγετικό περίπτερο των Aψβούργων, γνωστό από τη θλιβερή ιστορία της αυτοκτονίας του πρίγκιπα Pοδόλφου, τελευταίου διάδοχου του Θρόνου και της Mαρίας Bετσέρα. Στη συνέχεια θα γνωρίσουμε τη γνωστής λουτρόπολη Mπάντεν.Ακολουθεί μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Αθήνα.

KΟΣΤΟΣ ΚΑΤ’ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ-ΤΡΙΚΛΙΝΟ: 645€
ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: 180€
1 ΠΑΙΔΙ 2-12 ΕΤΩΝ ΣΕ ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΜΕ 2 ΕΝΗΛΙΚΕΣ: 615€


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :
-Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Βιέννη-Αθήνα με AEGEAN AIRLINES
-Μεταφορές, περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
-Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*, (3 νύχτες Πράγα, 2 Βουδαπέστη & 1 νύχτες Βιέννη)
-6 πρωινά & 5 γεύματα
-Ξεναγήσεις, περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
-Τοπικός ελληνόφωνος συνοδός καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής
-Ενημερωτικά έντυπα, χάρτες
-Ασφάλεια αστικής ευθύνης


ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :
-Φόροι αεροδρομίων & επίναυλοι 150€
-Δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία
-Ποτά, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
-Ό,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό


ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ :
-Η σειρά του προγράμματος & των διανυκτερεύσεων μπορεί να αλλάξει χωρίς καμία παράλειψη για την καλύτερη εκτέλεση της εκδρομής.


ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ AEGEAN AIRLINES

A3 878 AΘΗΝΑ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ 15.50 – 16.45

Α3 881 ΒIENNH -ΑΘΗΝΑ 17.00 – 20.15


ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ή ΠΑΡΟΜΟΙΑ
HOTEL HUNGARIA CITY CENTER 4* @ BUDAPEST
ARTEMIS HOTEL 4* @ PRAGUE
SIMM’S 4*@ VIENNA

Start your journey